دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1394 - 16:34

سرمایه‌گذاری روی خاک سالم برای جلوگیری از فرسایش سالانه 12 میلیون هکتار زمین حاصلخیز

دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی مقابله با بیان‌زایی17 ژوئن 2015 برابر با 27 خرداد ماه جاری، ضمن تاکید بر این واقعیت که زندگی و تمدن انسان وابسته به زمین است پس باید بر روی خاک سالم سرمایه گذاری کرد، اعلام کرد: هر ساله بیش از 12 میلیون هکتار از زمین‌های حاصلخیز جهان فرسوده می‌شود.
کد خبر : 23682

به گزارش گروه اجتماعی آنا، متن کامل پیام بان کی‌مون به شرح زیر است:


بیابان‌زایی و فرسایش زمین، دو عامل نقض حقوق بشر است که با حق بر غذا آغاز می‌شوند. حدود یک میلیارد نفر فاقد غذای کافی هستند و انسان‌هایی که از زمین‌های فرسایش یافته امرار معاش می‌کنند بیشترین رنج را متحمل می‌شوند. چنانچه طبق پیش‌بینی‌ها تا سال 2035 میزان تولید غذا در جهان به دلیل فرسایش زمین 12 درصد کاهش یابد، وضعیت این افراد بدتر می‌شود.


امنیت غذایی نیز تحت تاثیر کاهش منابع آبی قرار گرفته است. به دلیل فرسایش زمین آب و برف کمتری در زمین ذخیره می‌شود و ممکن است از هر سه نفر طی 10 سال آینده دو نفر در شرایط کم آبی زندگی کنند.


ما هر ساله باعث فرسایش بیش از 12 میلیون هکتار از زمین‌های حاصلخیز می‌شویم که مساحت آن به اندازه کشورهای بنین و هندوراس است. بیش از نصف زمین‌های کشاورزی نابارور شده‌اند و تنها 10 درصد در حال بهبود هستند. این در حالی‌ است که حدود 500 میلیون هکتار به جای آنکه رها شود می‌تواند با هزینه بهینه احیا شود. اگر نحوه استفاده از زمین را تغییر ندهیم باید منطقه‌ای به اندازه نروژ را سالانه به زمین کشاورزی تبدیل کنیم تا به نیازهای آینده برای غذا، آب شیرین، سوخت‌های زیستی و توسعه شهری پاسخ دهیم. این امر باعث از بین رفتن جنگل‌ها و سایر تاثیرات مخرب محیط‌ زیستی خواهد شد.


تهدیدات به همین جا ختم نمی‌شود. حدود یک چهارم گازهای گلخانه‌ای که زمین را گرم می‌کنند با فرسایش زمین و سایر روش‌های نامناسب استفاده از زمین تولید می‌شوند. تغییرات اقلیمی و استفاده ناپایدار از زمین، به ویژه از طریق کشاورزی باعث کم شدن منابع آب شیرین در تمامی مناطق جهان می‌شوند. در نتیجه انتظار می‌رود در هر دهه تولید غذا در جهان دو درصد کاهش یابد.


ساختن دنیایی که در آن همه حق دسترسی به غذا، آب و امنیت انسانی دارند، امکان‌پذیر است. اما باید این جریان را تغییر دهیم و هر هکتار از زمینی را حفظ کنیم که می‌تواند غذا یا آب آشامیدنی تامین کند. از آنجایی که زمین یک منبع قابل تجدید است، کشورهای عضو سازمان ملل متحد برای دستور کار توسعه پس از 2015 پیشنهاد داده‌اند تا در مورد فرسایش زمین بی‌طرفانه سرمایه‌گذاری کنیم. ما نه تنها باید از فرسایش بیشتر زمین جلوگیری کنیم بلکه باید تمامی زمین‌های فرسایش یافته را دوباره احیا کنیم. در این صورت است که می‌توانیم گام‌های بلندی در راستای کنترل تغییرات اقلیمی برداریم.


زندگی و تمدن ما وابسته به زمین است پس بیایید بر روی خاک سالم سرمایه‌گذاری کرده تا از حق خود بر غذا و آب سالم اطمینان حاصل کنیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب