دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1396 - 14:54

تداوم فروش تسلیحات آلمانی به عربستان

صنایع تسلیحاتی آلمان به‌رغم اوضاع بحرانی منطقه‌ خاورمیانه و نقش سعودی‌ها در بمباران‌های یمن همچنان به معاملات خود با عربستان ادامه می‌دهند.
کد خبر : 231897

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از دویچه‌وله، وزارت اقتصاد آلمان به پرسشی کتبی فراکسیون حزب چپ آلمان در پارلمان این کشور پاسخ داده و اعلام کرده دولت آلمان در سومین سه‌ماهه‌ امسال مجوز صادرات تسلیحات بالغ بر ۱۴۸ میلیون یورو به کشور عربستان سعودی را صادر کرده است.


این رقم در همان بازه‌ی زمانی سال گذشته بالغ بر ۴۱ میلیون یورو بوده است. آلمان در سال ۲۰۱۶ روی هم ۵۳۰ میلیون یورو سلاح به عربستان سعودی فروخته است.


بر پایه‌ی این داده‌ها، صادرات تسلیحاتی از آلمان به مصر نیز حجمی بالغ بر ۳۰۰ میلیون یورو داشته است.


اشتفان لیبیش، نماینده‌ی حزب چپ آلمان در پارلمان این کشور، صادرات اسلحه به هر دو کشور را نکوهش کرد و آن را "غیراخلاقی" خواند. او در گفت‌وگویی با روزنامه‌ی آلمانی "زوددویچه" گفت که عربستان و مصر مسئول مرگ هزاران تن در یمن هستند.


معاملاتی مناقشه‌برانگیز


معاملات تسلیحاتی با عربستان سعودی با توجه به دخالت این کشور در منازعات نظامی منطقه، در آلمان بسیار مناقشه‌برانگیز است. عربستان سعودی در رقابت با ایران در یمن مشغول جنگی نیابتی است. میلیون‌ها نفر در یمن در خطر مرگ از گرسنگی هستند.


نقش عربستان در درگیری‌های منطقه اخیرا با استعفای سعد حریری از نخست‌وزیری لبنان ابعاد تازه‌ای به خود گرفته و در حال گسترش به این کشور است.


از پاسخ وزارت اقتصاد آلمان نمی‌توان فهمید که صادرات آلمان به عربستان شامل چه جنگ‌افزارهایی بوده است. اما ناظران معتقدند که قایق‌های گشتی بخش بزرگی از آنها را دربرمی‌گیرد.


وزارت اقتصاد آلمان در ماه ژوئیه به پارلمان این کشور گزارش داده بود که شورای امنیت فدرال آلمان (BSR) مجوز صدور چهار قایق گشتی ساخت شرکت "لورسن" آلمان و نیز ۱۱۰ کامیون نظامی شرکت "راین‌متال" و همچنین ابزارها و تجهیزات نظامی به عربستان سعودی را صادر کرده است.


ریاض درنظر دارد روی هم ۴۸ قایق گشتی از آلمان بخرد و آنها را در خدمت حفاظت از سواحل و نیز سکوهای نفتی خود قرار دهد.


دولت آلمان گفته است که کامیون‌های ارسالی به عربستان زرهی نیستند و صرفا برای حمل و نقل ابزارهای نظامی مورد استفاده قرار می‌گیرند.


دولت آلمان مجوز صدور سلاح به کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس را با توجه به افزایش تنش‌ها در این منطقه با محدودیت‌های بیشتری صادر می‌کند. اما برلین همزمان اعلام کرده که دولت عربستان سعودی را شریکی غیرقابل چشم‌پوشی در پیکار علیه ترور می‌داند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته