آزبست همچنان در ریه ایرانیان جولان میدهد
دکتر علیرضا اسلامنژاد در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آزبست را یک ماده شیمیایی و سرطانزا دانست و گفت: خطرات ناشی از قرار گرفتن در معرض آزبست اثبات و منجر به تدوین مصوبهای لازم الاجرا در سال 1379 به منظور حذف آزبست در تولیدات صنعتی و ساختمانی شد اما متاسفانه با این وجود ما همچنان شاهد مراجعه بیماران به دلیل قرار گرفتن در معرض این ماده هستیم.
وی افزود: آزبست در تولیدات صنعتی و ساختمانی از قبیل تولید پشم شیشه به عنوان عایق، سرامیک سازی، اتومبیل سازی و ... مورد استفاده قرار میگیرد و منجر به ابتلا افراد به سرطان ریه، سرطان پرده اطراف ریه، آزبستوز( فیبروز پارانشیم ریه) و آسم میشود که در اکثر موارد غیرقابل درمان است.
این فوق تخصص بیماریهای ریه و مراقبتهای ویژه با تاکید براینکه مسئولان مربوطه باید نسبت به استفاده از این ماده شیمیایی در کارگاهها نظارت بیشتری داشته باشند، گفت: افرادی که در معرض این ماده خطرناک هستند باید سالانه مورد معاینه و بررسی سلامت ریه قرار بگیرند و تا حد امکان قوانین بهداشت محیط از قبیل سیستم تهویه، استفاده از ماسک و ... را به خوبی رعایت کنند.
اسلامنژاد اضافه کرد: متاسفانه استفاده از آزبست بیشتر در کارگاههای شهرستانها مورد استفاده قرار میگیرد و ما همچنان شاهد مراجعه افرادی هستیم که در این مراکز مشغول به فعالیت هستند.
انتهای پیام/