دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1396 - 11:45
کوهی مقدم در نشست «بررسی عملکرد جنبش دانشجویی»:

تشکل‌های دانشجویی قسمتی از پازل انقلاب اسلامی هستند/برخی فقط زمان انتخابات یاد دانشجو می‌افتند

دبیرانجمن‌های اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت) تاکید کرد: تشکل‌های دانشجویی قسمتی از پازل انقلاب اسلامی هستند و مواضع‌شان باید به نفع انقلاب اسلامی باشد.
کد خبر : 227107

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اسماعیل کوهی‌مقدم در نشست «بررسی عملکرد جنبش دانشجویی» در غرفه خبرگزاری آنا گفت: «سابقه تاریخی جنبش دانشجویی را می‌توان به سه برهه اصلی تقسیم و بررسی کرد. اول از سال 1320 و تشکیل نخستین دفاتر انجمن اسلامی در دانشگاه‌ها تا پیروزی انقلاب اسلامی، قسمت دوم از پیروزی انقلاب تا 1375 و در قسمت سوم از سال 1375 تا اوایل دهه 80.»


او ادامه داد: «در برهه اول، گرایش چپ در اکثریت بود و عمدتا حرکت‌های انقلابی را این گرایش مدیریت می‌کرد اما با فتح دانشگاه توسط جریان‌های اسلامی، گروه‌های چپ به حاشیه رفتند.»


این فعال جنبش دانشجویی گفت: ‌«جریان‌های اسلامی هم در بعد اندیشه و هم در بعد اجرایی امور را به دست گرفتند، در همین فضا با تاکید امام خمینی(ره) اتحادیه تحکیم وحدت از شهریور 57 به طور رسمی کار خود را آغاز کرد. در ادامه اختلاف نظرهایی در تهیه مرام‌نامه این اتحادیه به وجود آمد. طیفی از این اتحادیه به دولت موقت و گروهی از نهضت آزادی انتقاد داشتند و دقیقا همین طیف توانستند دولت موقت و نهضت آزادی را به کناره‌گیری از فضای سیاسی هدایت کند.»


اسماعیل کوهی‌مقدم با بیان اینکه فضای نخبگان و اهمیت آن قابل درک است، اظهار کرد: «همیشه شروع تحولات مهم، از دانشگاه بوده است.اگر چه آرمان‌گرایی و تفکر نقاد از فضای دانشجویی جدایی‌ناپذیر است اما مشکل جریان دانشجویی مشغول بودن به مسائل سیاسی بی‌فایده و کم اهمیت است. دانشجویان وتشکل‌های دانشجویی باید دانشگاه را ازین فضای سیاست‌زده دور کنند.»


کوهی‌مقدم با اشاره به سواستفاده از دانشجویان وتشکل‌های دانشجویی از سوی احزاب گفت: «احزاب سیاسی به تشکل‌ها وجمعیت‌های دانشجویی به چشم پیاده نظام نگاه می‌کنند و فقط زمان انتخابات از دانشجو یاد و تشکل‌های دانشجویی را تبدیل به ستاد انتخاباتی می‌کنند.»


دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: «نمونه‌ای که از فضای تعامل دانشجویان با مسئولین نظام در فضای کشور وجود دارد و قابل تسری به دیگر مسئولین هم هست، حضور آقای روحانی در دانشگاه است. رییس جمهور در سال یک بار در فضای پر تنش به دانشگاه می‌آید و مراسم تشریفاتی برگزار می‌کند، در این فضا نه می‌توان گفتگوی منطقی داشت و پاسخی از ایشان شنید.»


او با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی انقلابی، یکبار مصرف نیستند افزود: «افق تشکل‌ها بلند مدت است و در این افق تشکل‌های دانشجویی، قسمتی از پازل انقلاب اسلامی هستند و مواضع‌شان باید به نفع انقلاب اسلامی باشد، نه اینکه صرف حضور و اعلام نظر در یک انتخابات یا رویداد سیاسی باشد. یکی از آسیب‌های دفتر تحکیم در دهه 70 ورود مصداقی به فضای انتخابات بود. در انتخابات ریاست جمهوری اخیر دفتر تحکیم وحدت به صورت مصداقی از هیچ کاندیدایی حمایت نکرد چون امر آسیب‌زا است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب