دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1396 - 09:17

امضای تفاهم‌نامه 8دانشگاه با نیروی انتظامی/ استفاده از برون‌داد دانشگاه برای برقراری امنیت

تفاهم‌نامه همکاری علمی 8دانشگاه با نیروی انتظامی برای بهره‌گیری از تحقیقات دانشگاهی در برقراری امنیت بیشتر در نشست علمی مسئولان ارشد ناجا با نمایندگان برخی از دانشگاه‌های کشور امضا شد.
کد خبر : 220424

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر وحید احمدی در نشست علمی مسئولان ارشد ناجا با نمایندگان برخی از دانشگاه‌های کشور در معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا، با تبریک هفته نیروی انتظامی به فرماندهان و کارکنان نیروی انتظامی گفت: ایران در زمینه تولید علم در سطح دنیا، دارای رتبه ۱۶ در سال ۲۰۱۶ بوده است. امنیت مطلوب امروز را مرهون سعی و تلاش سبزپوشان نیروی انتظامی و سایر نهادهای امنیتی هستیم، امروز نه تنها رکود علمی در کشور نداریم، بلکه شاهد ظرفیت غنی علمی هستیم و باید از این ظرفیت در توسعه امنیت بهره‌برداری کنیم.


احمدی ادامه داد: در حوزه فناوری نیز وجود ۴۲ پارک علم و فناوری و ۴۴۰۰ شرکت مستقر در این پارک‌ها، ۱۸۰ مرکز رشد علم و فناوری و 3هزار شرکت دانش‌بنیان و ۴۴۰۰ واحد فناوری، خود پشتوانه‌ای بسیار قوی برای تأمین نیازهای فناوری در حوزه نظامی و انتظامی است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: در دنیای فعلی که برخی معادلات تغییر کرده است، ما نظام حکمرانی مدرن را در دنیا شاهد هستیم و از ویژگی‌های این نظام حکمرانی مدرن، نبود مرز در شاخه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی است.


او به توسعه علم و فناوری اشاره کرد و افزود: توسعه فناوری در کنار فواید و آثار مثبت مترتب بر آن، می‌تواند مشکلات و سوءاستفاده‌هایی را درباره استفاده و نیز سوء‌کاربرد آن در حوزه نظم اجتماعی پدید آورد که مقابله با این سوء‌کاربردها، از مسیر توسعه علم و فناوری‌های مرتبط می‌گذرد.


احمدی گفت: در کنار نقش علم و فناوری در حوزه امنیت اجتماعی، قطعا بهره‌گیری مجریان و دست‌اندرکاران برقراری نظم اجتماعی به علم روز دنیا و نیز تجهیز آنان به فناوری‌های پیشرفته از ملزومات توفیق در این حوزه محسوب می‌شود. هرقدر مجریان این حوزه از توان علمی بالاتر و از فناوری‌های پیشرفته‌ای برخوردار باشند، توفیق بیشتری در کاهش جرائم و برقراری امنیت اجتماعی خواهند داشت. پیرو تغییرات جهانی، تأمین نظم و امنیت نیز نیازمند بهره‌مندی از فناوری‌های روز دنیا است و بهره‌مندی از تجهیزات نوین، نیازمند پشتوانه علمی و فناوری است.


او در ادامه افزود: در یک جامعه مدرن، همه امور امنیتی، انتظامی و نظامی، ارتباط تنگاتنگی با علوم، فناوری و نوآوری‌های روز و پیشرفته دنیا دارد و علوم و فناوری‌های مختلفی همچون، فناوری IT، فناوری‌های رادار، رایانه، مخابرات و نیز علومی همچون جامعه‌شناسی، علوم‌سیاسی، جمعیت‌شناسی، روانشناسی نیز پایه و اساس ایجاد نظم و امنیت اجتماعی و شهری را تشکیل می‌دهند.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: امروز تامین و توسعه امنیت توسط پلیس و ارگان‌های نظامی، انتظامی و امنیتی، نیازمند تعامل تنگاتنگ با دانشگاه‌ها و مراکزعلمی و تحقیقاتی کشور است.


احمدی بر آمادگی وزارت علوم و دانشگاه‌ها برای تعامل هر چه بیشتر با نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها ظرفیت لازم را برای تعامل با مراکز انتظامی و امنیتی دارند و امروز پتانسیل علمی بالایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور وجود دارد.


او به ۱۰۵۰ طرح پژوهشی در حوزه‌های دفاعی که بین وزارت علوم، دانشگاه‌ها و وزارت دفاع انجام شده است اشاره کرد و گفت: برون‌داد این طرح‌های پژوهشی، می‌تواند ما را در تامین و تقویت امنیت ملی کمک کند.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به تقویت و ارتباط گسترده صنعت و دانشگاه در دولت یازدهم نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنعت نفت و دانشگاه برای ازدیاد برداشت از ۲۰ میدان نفتی بین وزارت نفت و دانشگاه‌های وزارت علوم قرارداد همکاری به امضا رسیده است که ازدیاد برداشت از مخازن نفتی را به دنبال خواهد داشت.


در این نشست علمی که با حضور نمایندگان برخی از دانشگاه‌های برتر کشور برگزار شد، سردار ایوب سلیمانی، معاون هماهنگ‌کننده ناجا، سردار احمد دولت‌خواه، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا، سردار یاوری، معاون آموزش و تربیت ناجا و سردار شیرزاد، رئیس پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی نیز حضور داشتند.


در پایان این نشست تفاهم‌نامه‌های همکاری نیروی انتظامی و نمایندگان دانشگاه‌های تربیت‌مدرس، صنعتی‌شریف، شیراز، صنعتی مالک‌اشتر، جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه توسعه فناوری‌های پیشرفته خواجه نصیر امضا شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب