دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1396 - 12:49
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در بازدید از پنجمین نمایشگاه ایران نوشت:

گرایش و نگاه نمایشگاه نوشت‌افزار به داخل کشور است/ سه وزارتخانه باید به‌صورت جدی از این نمایشگاه حمایت کنند

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد پس از بازدید از نمایشگاه نوشت‌افزار اسلامی و ایرانی با ابراز خوشحالی از برپایی این نمایشگاه گفت: دیدن خلاقیت و نوآوری غرفه‌هایی که در نمایشگاه نوشت‌افزار اسلامی و ایرانی حضور داشتند، برایم بسیار تازگی داشت. به‌طور کلی این نمایشگاه از نگاه من یک نمایشگاه دو بعدی است؛ یک بعد این نمایشگاه فرهنگی است و بعد دیگران آن اقتصادی.
کد خبر : 214140

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط‌عمومی نمایشگاه، محمد سلگی در ادامه به تشریح بعد فرهنگی نمایشگاه نوشت‌افزار اسلامی و ایرانی پرداخت و افزود: این نمایشگاه در بعد فرهنگی بر روی فرهنگ اسلامی و ایرانی تاکید دارد و گرایش و نگاه آن به داخل کشور و بومی‎سازی محصولات نوشت‌افزار است. حوزه نوشت‌افزار بار فرهنگی غنی‌ای دارد و ابزاری برای ترویج مفاهیم و آموزه‌های فرهنگی ماست. از طرف دیگر، تنوع محصول این حوزه خیلی زیاد است؛ از مداد، خودکار، دفتر و پاک‌کن بگیرید تا کوله‌پشتی و کاغذ کادو و... و همه اینها حامل پیام‌های فرهنگی هستند.


سلگی با تاکید بر اینکه سال‌های سال بر روی نوشت‎افزارهای ما شخصیت‌هایی که در فرهنگ غرب خلق شدند، حک می‎شد، بیان داشت: نوشت‌افزار صنعتی است که به‌صورت خاص مخاطب گستره دانش‌آموزان و دانشجویان را دارد و سایر اقشار جامعه هم به‎نوعی با آن درگیر هستند. همین عامل سبب شده بود که ما بیشتر به بعد اقتصادی نوشت‌افزار توجه کنیم و از بعد فرهنگی آن غافل شویم. درصورتی‌که همان‎طور که گفتم مخاطب این محصولات دانش‌آموزان هستند. دانش‌آموزان بیشترین گروه سنی کودک و نوجوان را شامل می‎شوند. در این دوره سنی، کودکان در مرحله شکل‌گیری شخصیت و نوجوانان در حال هویت‌یابی‌اند و نظام عاطفی و رفتاری کودکان و نوجوانان تابع نوع مواجه آنها با این ابزار است. لذا به اعتقاد من حرکت نمایشگاه نوشت‌افزار اسلامی و ایرانی به سمت الگوهای مذهبی و ایرانی ما یک حرکت بسیار ارزنده و مبارکی است.


سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در مورد بعد اقتصادی نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی و اسلامی بیان داشت: شاید در نگاه ما فرهنگی‌ها بعد اقتصادی این نمایشگاه خیلی پررنگ نباشد، ولی باید به این بعد نیز توجه کرد. طبیعتاً برای تولید این نوشت‌افزارها تعداد کثری از کارخانه‌های بزرگ و کوچک فعال هستند و در این کارخانه‌ها تعداد قابل‌توجهی طراح و تولیدکننده و کارگر فعالیت می‌کنند. لذا این نمایشگاه به لحاظ تولید شغل و مانع شدن از خروج ارز از کشور هم یک اقدام ارزنده‌ای است.


محمد سلگی در پایان بیان داشت: به خاطر همین دو بعد، برپایی نمایشگاه نوشت‎افزار اسلامی و ایرانی یک کار بین وزارت‌خانه‌ای است. وزارت ارشاد متولی و متکفل بخش فرهنگ است. ما از وزارت‌خانه‌های دیگر مانند وزارت کار و وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظارمان این است که به صورت جدی‌تر وارد میدان شوند و از این نمایشگاه حمایت کنند. ما آمادگی خودمان را اعلام می‌کنیم و علاقمند هستیم که محور شده و با این وزارتخانه‌ها جلساتی داشته باشیم تا بتوانیم کمک، حمایت، هم‌افزایی و هم‌فکری بیشتری با متولیان نمایشگاه نوشت‌افزار اسلامی و ایرانی داشته باشیم تا ان‌شاءلله بابی برای رونق این صنعت فرهنگی-اقتصادی باز شود.


پنجمین نمایشگاه «ایران نوشت» از چهاردهم تا سی و یکم شهریورماه همه روزه از ساعت 10 تا 22 پذیرای خانواده‌ها است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب