خودروهای الکتریکی از پس تعهدات برنمیآیند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، معاهده زیستمحیطی پاریس کشورهای عضو را متعهد کرده است با اتخاذ تدابیر ویژه و با محدود کردن آلایندههای هوا از روند گرم شدن زمین جلوگیری کنند به شکلی که اجازه داده نشود تا سال 2050، بیش از دو درجه به گرمای زمین افزوده شود اما کارشناسان در بررسیهای خود به این نتیجه رسیدهاند که اقدامات انجام شده کافی نیست.
روند رو به رشد استفاده از خودروهای الکتریکی بهشکلی است که برآورد میشود تا سال 2035 نیمی از خودروهای فروخته شده در جهان الکتریکی خواهند بود. همچنین در بخش انرژیهای تجدیدپذیر، استفاده از باد و خورشید و دیگر منابع پاک برای تولید برق تا سال 2050 رشد چشمگیری خواهد کرد اما این میزان رشد به اندازهای نیست که معاهده پاریس را به نتیجه مطلوب برساند.
در برآورد تازهای که توسط کارشناسان انجام شده است، مشخص شد که مشکل قیمت خودروهای الکتریکی، یکی از دلایل ناموفق بودن این پروژه است چراکه هنوز هیچ خودروی الکتریکیای حتی به قیمت و کارآیی خودروهای هیبریدی نرسیده است و از سوی دیگر هزینههای انرژیهای تجدیدپذیر و میزان در دسترس بودن آنها در کنار مشکلات ذخیرهسازی برق، مانع از همهگیری آنها به شکل لازم خواهد شد.
این پژوهش نشان میدهد که اغلب شرکتهای بزرگ حوزه انرژی، به جای جایگزینی نفت با سوختهای غیرآلاینده، به سوی گاز طبیعی تمایل پیدا کردهاند که سوختی فسیلی است و خود آلایندگی دارد در نتیجه میزان کاهش دیاکسید کربن و دیگر آلایندههای گرمایشی، به مقدار لازم نخواهد بود.
نتیجه این پژوهش همچنین پیشنهاد میدهد که تا سال 2050 میزان بهرهوری الکتریسیته باید 140 درصد افزایش یابد تا مصرفکندگان خرد دست از سوختهای فسیلی آلاینده بردارند و به سمت استفاده از انرژی برق روی آورند.
انتهای پیام/