دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1396 - 13:15

کشف حلقه گم‌شده تکامل دایناسورها

باستان‌شناسان موفق به کشف رابط گمشده میان دو گروه بزرگ و متنوع از دایناسورها شدند. این کشف جدید حلقه تکاملی دایناسورها را تکمیل می‌کند.
کد خبر : 204019

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، وقتی در سال 2015 دانشمندان «شیلی سوروس» را کشف کردند، ظاهر منحصر به‌فرد این دایناسور موجب سردرگمی آنها شد.


متیو بارن، دانشجوی دکتری در دانشگاه کمبریج، در این باره گفت: «تقریبا این گونه به نظر می‌رسد که شیلی سوروس ترکیبی از چند حیوان مختلف است و این ویژگی باعث شگفتی محققان شد».


دانشمندان با استفاده از یک بررسی آناتومی مقایسه‌ای جامع توانستند شیلی سوروس را در جای صحیح خود در شجره خانوادگی دایناسورها قرار دهند. این گونه عجیب و غریب پلی میان «تروپادها»، گروهی از دایناسورهای گوشتخوار شامل تیرانوسوروس و ولاسیرپتر، و «پرنده کفلان»، راسته‌ای از دایناسورهای منقاردار گیاهخوار شامل استگوسور و تریسراتوپس، است.


محققان برای طبقه‌بندی کردن دایناسور جدید، اسکلت این گونه را مورد بررسی قرار داده و موفق به شناسایی 450 ویژگی آناتومیک شدند، سپس این ویژگی‌ها را با ویژگی‌های دایناسورهای دیگر مقایسه کردند. محققان متوجه شدند که شباهت‌هایی میان این گونه جدید با دو گروه اصلی و بزرگ دایناسورها وجود دارد.


شیلی سوروس دارای دندان‌های پهن و مسطح بوده که برای خوردن و آسیاب کردن گیاهان مناسب است و در عین حال دارای استخوان نشیمن‌گاهی پرنده مانند هم بوده است. این ویژگی‌ها این دایناسور را در گروه «پرنده کفلان» قرار می‌دهد اما شیلی سوروس منقار، ویژگی رایج در میان گونه پرنده کفلان نداشته است. همچنین بدن این گونه تازه کشف شده شبیه به ولاسیرپتر بوده است.


نتایج آنالیزهای جدید نشان می‌دهد که چرا و چگونه دو گونه اصلی از دایناسورها منشعب شده‌اند. باستان‌شناسان معتقدند که شیلی سوروس در ابتدا گوشتخوار بوده‌اند اما در اواخر دوره ژوراسیک، تقریبا 150 میلیون سال پیش، به رژیم غذایی گیاهخواری روی آورده‌اند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب