مشروح اظهارات مخالفان برنامه و خط مشی کلی دولت دوازدهم در مجلس
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، در نشست علنی امروز ( سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه و خط مشی کلی دولت دوازدهم، 5 نفر از نمایندگان به عنوان مخالف وبرنامه دولت، برای بیان نظرات خود ثبت نام کردند که برخی از این افراد بخشی از وقت خود را در اختیار سایر همکاران خود قرار دادند.
پوشش لحظه به لحظه جلسه اول بررسی وزرای پیشنهادی دولت را از اینجا پیگیری کنید.
مشروح اظهارات مخالفان برنامه و خط مشی کلی دولت در ادامه آمده است.
برنامه وزرا با برنامه ششم توسعه تطبیق ندارد
محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق، مهریز، بهاباد، خاتم، ابرکوه به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، اظهار داشت: این برنامه میتواند بهتر و کارآمدتر باشد و امیدواریم با این تذکرات که ارائه میدهیم دولت در پایان کار، کارآمدتر و موفقتر عمل کرده باشد.
وی افزود: همه موارد ذکر شده در برنامه آقای روحانی عالی و از اهداف مهم و آرزوی ملتهاست و امیدواریم با تحقق این برنامه کشور از گردنه مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی، عبور کند اما برنامه ارائه شده بیشتر کیفی و آرمانی است و قابل سنجش نیست. معلوم نیست ما کجا هستیم و قرار است به کجا برسیم. این برنامه باید بیشتر با برنامه ششم توسعه تطبیق داده میشد.
صباغیان ادامه داد: در این برنامه باید مشخص شود که ما در 4 سال آینده به کجا خواهیم رسید. آقای رئیسجمهور شما اعلام کردید که در ابتدای دولت فروش نفت را از یک میلیون به 4 میلیون بشکه رساندید اما وضعیت اعتیاد در آن موقع چگونه بود و الان چگونه است و در 4 سال آینده چه خواهد شد.
نماینده مردم مهریز گفت: فشار اقتصادی در ابتدای دولتتان چگونه بود و الان چه وضعی دارد. نظام بانکداری کشور در چه وضعی است. بانکداری که مردم را به ورطه نابودی کشانده است. وضعیت طلاق و کارتن خوابهای در ابتدای دولت شما چگونه بود الان چگونه است و در 4 سال آینده چگونه خواهد شد؟
وی تاکید کرد: آقای روحانی بدهی دولت به بانکها و صندوق بیمه و آمار بیکاری چگونه بود الان چه وضعی دارد و در آینده چه خواهد شد. همینطور آمایش سرزمینی چه وضعی دارد؟
صباغیان گفت: مردم میخواهند بدانند نظارت بر قاچاق کالا در چه وضعی است و برای بهبود آن چه کردید. آقای روحانی هنوز برخی از کارگران قرارداد سفید امضا میکنند و حقوق 400 تا 600 هزار تومانی دارند. برای این قشر چه کردید؟
نماینده مردم مهریز ادامه داد: برنامهها به شکل کلی و کیفی و آرمانی ارائه میشود و ما نمیتوانیم بر آنها نظارت کنیم. برنامه باید کمی باشد که بتوانیم در پایان دوره آمار آن را مشاهده کنیم اما برخی از وزرا طوری حرف میزنند انگار بهترین و بزرگترین کارها را در وزارتخانه خود کردهاند.
وی افزود: آقای رئیسجمهور برای حقوق شهروندی مردم لایحه مدیریت واحد جامع شهری را دنبال کنید. به صرف کلمات و جملات قشنگ اتفاقی نمیافتد. دیدیم که شوراها توسط آقای خاتمی ایجاد شد و امروز بالای 200 هزار نفر از مردم در سرنوشت خود سهیم شدهاند.
صباغیان با بیان اینکه برای تقویت بخش خصوصی از آنها بالاترین مشورت را بگیرید ولی در قدرت سیاسی شریکشان نکنید، در این صورت همه چیز حل میشود، افزود: بسیاری از مشکلات اقتصادی به رانتهای اطلاعاتی که منشا فساد و ظلم به مردم است، برمیگردد.
وی با بیان اینکه آقای روحانی تاکید شما بر آزادی و امنیت بسیار خوب است اما لایحه حمایت از افشاگری مفاسد اجتماعی را ارائه و از آن حمایت کنید، ادامه داد: آقای روحانی احزاب را باید تقویت کرد اما نه در شعار و توصیه. احزاب امروز بسیار ضعیف هستند. در خصوص میزان فرار مالیاتی چه کردید؟
نماینده مردم مهریز با بیان اینکه برنامه ارائه شده بسیار عالی ولی بیشتر توصیهای است و باید کمی باشد، گفت: به تیمور لنگ گفتند چطور شد که در این مملکت وسیع امنیت و آرامش ایجاد کردی. گفت هر کجا دزدی شد دست داروغه را قطع کردم، اما امروز از داروغهها بازخواست نمیشود. ببنید کاسپین چه بلایی بر سر مردم آورده است؟
جایگاه اقتصاد مقاومتی در برنامه های دولت کمرنگ است/ دولت نسبت به عملکرد ۴ ساله پاسخگو باشد
حمیدرضا فولادگر به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، گفت: آیا ارزیابی دقیق و مشخصی از برنامه 4 سال گذشته دولت توسط رئیس جمهور و هیات کابینه انجام شده است؟ ضمن اینکه آیا آسیب شناسی مشخصی از برنامه های سال 92 در حال حاضر انجام شده است؟
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید توجه کرد که آیا کابینه و هیات دولت با وعده های رئیس جمهور در زمان انتخابات همخوانی دارد؟ افزود: هیات دولت نتیجه رایزنی های رئیس جمهور با سران اصلاحات و اعتدال است و باید این افراد مسئولیت انجام وظایف خود در کابینه را پذیرفته و در پایان 4 سال آینده نسبت به اقدامات خود پاسخگو باشند. البته منتقدان انتظاری ندارند که اعضای کابینه از این افراد انتخاب شود، اما انتظار دارند که برنامه های دولت به درستی اجرا شود.
وی درخصوص جوانگرایی در هیات دولت گفت: به غیر از انتخاب وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید گفت که متوسط سن دولت در این دوره نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است، ضمن اینکه در تحول گرایی در سیستم اقتصادی به غیر از یک جابجایی تحولی ایجاد نشده است؛ بنابراین دولت باید کارآمد باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به 5 چالش در کشور گفت: باید برنامه های دولت را با توان هیات دولت در اجرای این برنامه ها تطبیق داد. به عنوان مثال درخصوص اصلاح نظام بانکی، بودجه، محیط زیست و صندوق ها باید مشخص گردد که چه میزان توان در هیات دولت وجود دارد؟ یعنی آیا توانایی حل این ابرچالش ها وجود دارد؟
فولادگر با بیان اینکه تغییر گفتمان سیاست زدایی در اقتصاد از دولت باید شروع شود، تصریح کرد: دولت باید با منتقدان مهربانتر باشد و بسیاری از بحث هایی که در حال حاضر در برنامه های دولت وجود دارد، در زمان انتخابات توسط رقبای رئیس جمهور مطرح شد، اما آن زمان تاکید کردند که این برنامه ها پوپولیستی و شعارگونه است.
وی با انتقاد از اینکه بسیاری از بخش های برنامه ششم هنوز ابلاغ نشده است، گفت: اقتصاد مقاومتی جایگاه کمتری داشته و در سال 94 مقرر شد هیاتی از سه قوه، ظرفیت دستگاه ها و نهادها را برای اجرای اقتصاد مقاومتی به کار بگیرند که این امر هنوز محقق نشده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حمایت از تولید داخل گفت: متاسفانه آمار واردات و صادرات در طی چند ماه گذشته به کشور افزایش پیدا کرده است.
برنامه ارائه شده آقای روحانی بسیار کلی است
حشمتالله فلاحتپیشه به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، اظهار داشت: بهترین اصل در تفکیک قوا این است که آنها بر سر تعهدات مشترک به توافق برسند و مجلس و دولت خودشان را در اجرای این تعهدات همراه و همکار بدانند.
وی افزود: دولت دوازدهم وارث همه دولتهای گذشته و مسئول عملکرد 4 سال گذشته است. در برنامهای که دولت ارائه داده با امساک از برنامه ششم یاد شده است.
فلاحتپیشه اضافه کرد: براساس برنامه ششم ما مسئولیم سالانه 1.5 میلیون شغل ایجاد کنیم، اما در برنامه ارائه شده توسط دولت به جای مشخص کردن سهم تک تک وزارتخانهها در ایجاد اشتغال تنها به کلیگویی بسنده شده است.
نماینده مردم اسلامآباد غرب در مجلس خاطرنشان کرد: مردم از شعار مبارزه با فساد، ایجاد اشتغال، عدالت و مبارزه با قاچاق کالا خسته شدهاند، دلیلش هم همین برنامههای کلان و مشخص نکردن رقم و زمان است.
وی تصریح کرد: در صفحه 52 برنامههای دولت هدف کاهش تصدیگری و ایجاد دولت توسعهگراست که این امر الگویی بود که بعد از جنگ از دولتهای شرق آسیا گرفته شد و در زمینه خصوصیسازی در دهههای 70 و 80 نتیجه منفی داد تا جایی که خود آقای روحانی هم از آن تحت عنوان خصولتی یاد کردند.
فلاحتپیشه با اشاره به مشکلات نظام بانکی گفت: ما در بانکها با دو دسته افراد مواجهیم؛ یکی فراریان مالی و دیگری بدهکاران بانکی، در مجلس هشتم گفته شد 35 هزار میلیارد بدهی بانکی وجود دارد و این رقم هماکنون به 114 هزار میلیارد رسیده و دولت در این زمینه نیز برنامه روشنی ندارد.
وی عنوان کرد: در زمینه آموزش و پرورش هم چرا ژنرالها و افرادی که میتوانند از برنامههای خود دفاع کنند استفاده نمیشود؟ در بخش کشاورزی ما شاهد هستیم روز به روز واسطهگری بیشتر شده است.
نماینده مردم اسلامآباد غرب در مجلس ادامه داد: اصل اول برنامه ششم فرهنگ است که برای آن نیز به طور مشخص کاری نشده، در زمینه احزاب نیز امروز در کشور ما احزاب زیر پای جریانهای سیاسی له میشوند.
ترکیب هیئت وزیران پیشنهادی ناهمگون است
سید محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، که وقت خود را از فلاحت پیشه گرفته بود، گفت: قانون برنامه ششم در کشور باید اجرا شود اما دولت چه عزمی برای اجرای این قانون دارد؟
وی افزود: نمایندگان محترم توجه کنند، این فقط هیئت وزیران نیستند که از مجلس رای اعتماد میگیرند و ما باید به معاونان رئیس جمهور و رابطه آنها با وزرا نیز توجه کنیم.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس افزود: ترکیب فعلی هیئت وزیران، ترکیب مقدور برای رئیس جمهور بوده و انشاءالله که آقای روحانی تحت فشار این کابینه را انتخاب نکردهاند اما ما اخبار لابی اصلاحات و اعتدال را در دست داریم و انشاءالله که انتخاب وزرا بر اساس شایستهسالاری بوده است.
ابطحی تصریح کرد: در زمینه اجرای عدالت مگر قرار نشد یارانه ثروتمندان حذف شود؟ دولت گزارش دهد که چقدر این امر محقق شده، سالهاست که دولتها از جوانان طفره رفتهاند و من مطمئن هستم که انتخاب اقای آذری جهرمی سن کابینه را جوانتر کرد اما بحث ما از بین رفتن فامیلبازی و انحصار مدیریتی است.
وی با بیان اینکه دولت آقای روحانی دولتی روندگرا است، خاطر نشان کرد: این دولت به دنبال حفظ وضعیت موجود است و تیم اقتصادی آقای روحانی در دولت اول ناموفق عمل کرد و این امر نشان میدهد که همین روند در دولت دوازدهم نیز ادامه دارد. همچنین تیم اقتصادی انتخاب شده برای دولت دوازدهم نشان میدهد که روند واردات و حمایت نکردن از تولید ملی ادامه دارد.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس تصریح کرد: هم اکنون کارخانه لولهگستر اسفراین با 10 درصد ظرفیت کار میکند و این در حالیست که شرکتهای وابسته وزارت نفت سفارش خرید 60 هزار تن لوله از خارج را دادهاند. وزیر راه نیز بزرگترین کترینگ خاورمیانه را با حمایت یک شرکت اتریشی راهاندازی کرده است. همچنین در زمینه واردات بر اساس آماری که خود گمرک ارائه کرد ما اجناسی مانند بوق، زیپ، سنگ پا، بیل و کلنگ، شلینگ و ... را وارد میکنیم.
وی با باین اینکه براساس معاون وزیر صنعت سال گذشته شاهد تعطیلی 5 هزار واحد تولیدی بودیم، افزود: ما امروز در کشور شاهد ابرچالش بیکاری، افزایش فقر و مشکلات معیشتی مردم هستیم به نظر من اگر به جای آقای ظریف یک وزیر اقتصاددان میگذاشتند مشکل سرمایهگذاری خارجی حل شده بود.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه زیست محیطی در کشور گفت: سالانه 50 هزار هکتار بر بیابانهای کشور افزوده میشود و از مجموع استانهای کشور 24 استان درگیر موضوع ریزگردها بوده و 570 شهر نیز با کمبود آب مواجه هستند. همچنین شهر اهواز رتبه اول آلایندگی در بین شهرهای جهان را دارد ضمن آنکه 70 درصد تالابهای کشور خشک شده و کشور ما رتبه اول برداشت از سفرههای آب زیرزمینی را دارد.
توجیه عدم استفاده از زنان در کابینه قابل قبول نیست
محمدحسین فرهنگی نماینده مردم آذرشهر و اسکو به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، بابیان اینکه کابینه معرفی شده تفاوتی با کابینه قبلی ندارد و رئیس جمهور هم در سخنان خود این را اعلام کرد، گفت: کابینه قبلی در اشتغال، اقتصادی، مسکن، مبارزه با فساد، انضباط موسسات مالی مانند کاسپین گام های جدی برنداشت در وزارتخانه ها شاهد هیچ تحولی نبودیم، عمران تا حدود زیادی تعطیل بود و در بخش مسکن رکود حاکم بود، فرهنگیان که مسئول تربیت مدیران آینده کشور هستند از شرایط معیشتی ناراضی هستند و این وضع تاثیر خود را در حدود ۱۶ میلیون رای مخالف و ۱۵ میلیون نفری که در انتخابات شرکت نکردند نشان داد.
فرهنگی ادامه داد: البته برخی از کسانی که در ماجرای های سال ۸۸ نقش داشتند در این فضا نفع بردند و جالب اینکه برخی دوستان شما از مدعیان آن حوادث تلخ و پیگیری کنندگان آن حوادث دفاع کرده و رئیس جمهور هم از آنها مشورت می گیرد.
وی افزود: تیم اقتصادی شما تحول اساسی پیدا نکرد پس نباید منتظر تحول جدی باشیم. تعطیلی پروژه های راه سازی و مسکن ادامه خواهد داشت. عدم رفع حاشیه نشینی شهرها و بی برنامگی در بخش اشتغال نیز استمرار خواهد داشت.
این نماینده مجلس گفت: برنامه ششم و احکام دائمی را رئیس جمهور ابلاغ نکرد، رهبری فرمودند که برنامه مهم است و باید براساس آن دولت حرکت کند اما رئیس مجلس این برنامه ها را ابلاغ کرد مجلس هم احکام آن را در طول اجرای برنامه به طور جدی پیگیری خواهد کرد.
نیمی از جامعه را بانوان تشکیل می دهند کاهش استفاده از زنان در کابینه مشکلی است که برطرف شدن آن انتظار ماست، میانگین سنی کابینه با کابینه قبیل تفاوت چندانی ندارد و امیدواریم در مدت کوتاهی این مشکل نیز برطرف شود.
امیدواریم جریان های پشت پرده کابینه و آقای رئیس جمهور نتیجه این ترکیب کابینه را بپذیرند. همه کسانی که امیدوار به آینده ایران هستند انتظار خاصی از کابینه دارند که در بخش های قبلی به آن توجه نشد.
تامین اجتماعی برای هر دولت حیات خلوت بوده و معوقات آن داده نشده است
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، که بخشی از وقت محمد حسین فرهنگی را گرفته بود، گفت: وزارت کار طرح استاد شاگردی دولت دهم را به اسم دیگری ارائه داد که توسط دیوان عدالت اداری رد شد و حالا هم این طرح را با یک اسم دیگری آن را ارائه داده است، این کار درستی نیست و ما باید امنیت شغلی درست کنیم.
کامران با اشاره به رشد 50 درصدی دولت در تامین اجتماعی تصریح کرد: تامین اجتماعی برای هر دولت حیات خلوت بوده و معوقات آن داده نشده است. 45 ماه است که 13 استان پول درمان را نگرفتهاند و هر بار بدهی آن عقب میافتد، در صورتی که اینها در صندوق پول داشتند که وزارت کار باید در مورد عملکرد صندوقها پاسخگو باشد.
وی گفت: 200 درصد رشد جاری تامین اجتماعی است، از آن طرف هم 200 درصد هم رشد در درمان است. بعد میگوییم برای همسان سازی پول نیست. ما هر وقت در بین کارگرا میرویم پیرمردها در رابطه با وعده وزیر از ما سوال میکنند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: یکی از بخشهای ایجاد اشتغال سرمایهگذاری است. ما برای کارگران یک وامی داریم که بیشتر آن برای کارگران بود ولی حالا برعکس شده است. در صورتی که صندوق هم برای کارگران است.
برنامه دولت دوازدهم نیازمند تقید به برنامه ششم توسعه است
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا، نماینده مردم سنقر و کلیائی به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، گفت: آرزوی مردم ایجاد یک دولت متدین، پاکدست است که رسیدگی به امور مردم را وجهه خدمت خود قرار دهد. برنامه دولت بر پایه اصلاحات و اعتدال است تا دولت به وعده های انتخاباتی خود پایبند باشد. اشکال و نگرانی ما این است که تیم پیشنهادی دولت دوازدهم مانند دولت یازدهم نتواند برنامه های خود را محقق کند.
وی افزود: در برنامه ششم، رشد اقتصادی ۸ درصد با اولویت اقتصاد مطرح است که به معنای ایجاد سالی بیش از ۱.۵ شغل را دارد در حالی که دولت صد هزار شغل را داری بستر اجتماعی می داند.
حسینی کیا با اشاره به افزایش نرخ بیکاری در کشور، گفت: در ابتدای این دولت نرخ بیکاری در کرمانشاه ۱۹.۵ درصد بوده در حالی که اکنون بیش از ۲۲.۵ درصد است.
نماینده مردم سنقر و کلیائی با بیان اینکه در سالهای گذشته نقدینگی ۲.۵ برابر و سرمایه گذاری خارجی افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: مشکل جاری تامین مالی نیست بلکه دکترین دولت است که کارآمد باشد و روش جدیدی را ارائه دهد. اگر بنا باشد سود بانکی بالا بماند و هزینه بالاسری تولید کاهش نیابد و جهت گیری تولید، صادرات محور نباشد بحران به ما نزدیک خواهد بود.
حسینی کیا ادامه داد: در برنامه رئیس جمهور قائل به جوانگرایی است اما در عمل سن کابینه یک سال افزایش پیدا کرده است. به شیوه اجرای برنامه ششم توسعه در برنامه دولت دوازدهم اشاره ای نشده است.
وی گفت: با اشاره به کلیات برنامه ششم توسعه گفت: بنابر این برنامه در بخش کشاورزی ۳.۹ درصد، نفت ۲.۱، معدن ۴.۶، صنعت ۳.۴، آب و برق و گاز ۶.۶ و سایر خدمات ۳.۴ باید رشد حاصل شود در حالی که در شیوه های برنامه دولت اشاره ای به راه تحقق آنها نشده است.
حسینی کیا یادآور شد: به دلیل عدم توسعه روستاها و نپرداختن مطالبات کشاورزان رشد لازم در بخش کشاورزی محقق نشده است.
نماینده مردم سنقر و کلیائی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر سبک زندگی ایرانی اسلامی، گفت: در برنامه فرهنگی دولت دوازدهم به سبک زندگی ایرانی اسلامی هیچ اشاره ای نشده است.
وی با بیان اینکه در حوزه آموزش، نظام علم و فناوری دارای شش هدف عمده معرفی شده است در حالی که تربیت و تعالی انسان هیچ جایگاهی ندارد، گفت: نباید دانش آموزان در انتهای جدول باشند، آموزش و پرورش با ۱۳ میلیون دانش آموز و یک میلیون و صد هزار معلم نباید اولویت آخر دولت باشد.
نماینده مردم سنقر و کلیائی با اشاره به مشکلات پیش آمده در خصوص طرح تحول سلامت، یادآور شد: در حوزه بهداشت هزینه های بالا برده ایم اما درآمد بیمه ها را متناسب با هزینه ها هماهنگ نکرده ایم و اختلاف کنونی بین وزارت بهداشت و کار عمدتا همین هزینه هاست. باید چاره اندیشی برای بیمه ها انجام می شد تا شاهد مشکلات امروز نباشیم.
وی با بیان اینکه در مجموع آنچه را می بینم این است که برنامه فعلی دولت دوازدهم نیاز به تکمیل شدن و تقید به برنامه ششم توسعه دارد، افزود: اگر برنامه ششم توسعه مبنای برنامه های دولت قرار گیرد قطعا مجلس نیز همراه دولت خواهد بود، و در هر صورت نیازمند نگاه نو ایده، توان مضاعف و روحیه جهادی هستیم.
برنامه دولت دوازدهم نیازمند تقید به برنامه ششم توسعه است
محسن کوهکن نماینده مردم لنجان د به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، گفت: ماده 206 آئیننامه مجلس که قانونگذار آن را صحیح تدبیر کرده شامل 2 بخش است که در مورد بخش اول آن رأی گیری نمیشود و در مورد بخش دوم آن که صلاحیت تک تک وزیران محترم هست رأیگیری میشود.
وی افزود: برداشت من این است که ترکیب هیأت وزیران در این بخش به این جهت آمده که قانون اساسی مسئولیت مشترک دارد و وزرا یک مسئولیت مستقیم در حوزه کاری خود دارند و چون با رأی آنها مصوباتی داریم که حکم قانون پیدا میکند بعداً مسئولیت مشترک آنها مطرح میشود. هیأت رئیسه باید تدبیر کند که موافقین و مخالفین در این بخش فقط در این 3 حوزه صحبت کنند و به حوزه دیگری ورود نکنند.
کوهکن ادامه داد: من از برخی موافقین عذرخواهی میکنم ولی فکر میکنم جایگاه مجلس رفیع است و در ارتباط با موافقت با طرح صرف اینکه نکاتی را از این طرح قرائت کنیم تراز مجلس را رعایت نکردهایم و به خصوص موافقینی که ضمن موافقت، ایرادات را هم مطرح کنند باالطبع موافق کلیات و طرح باید موافق صحبت کند و بگوید من موافقم ولی این ایراد در کابینه هست که برای مثال زن در کابینه حضور ندارد.
وی با اشاره به برنامهای که توسط روحانی برای دولت دوازدهم به مجلس ارائه شده، تصریح کرد: این برنامه خط مشی دولت دوازدهم است و من نمیخواهم دولت و رئیس جمهور را متهم کنم ولی از دوستان انقلابی مجلس و از وزرای پیشنهادی خواهش میکنم از کلمات و جملاتی که برای این برنامه استفاده شده یک بار با دقت توجه و نگاه کنند.
کوهکن ادامه داد: ما در این اسلام رحمانی و عقلانی که ما نیز آن را قبول داریم ولی در این برنامه اسلام انقلابی را نمیبینیم، ما انقلابی هستیم و قطعاً باید در چهارچوب عقلانیت انقلابی بودن خود را پیش ببریم.
نماینده مردم لنجان با بیان اینکه کلماتی که در این برنامه استفاده شده باید در آنجایی که بحث حقوق شهروندی است باید به تمام حقوق شهروندی که در قانون اساسی آمده توجه کنیم تصریح کرد: گاهی اوقات در صحبتها برای تبلیغات و مناظرات شاید اشکالی نداشته باشد شاید حرفهایی بزنیم ولی وقتی به عنوان طرحی جامع از حقوق شهروندی صحبت میکنیم باید اصولی مثل اصل 28 و 29 و حق تأمین اجتماعی و حق مسکن و حق انتقاد که اصل 8 قانون اساسی است را نیز مطرح کنیم. ما همه حرفها را میزنیم و میگوییم حق مردم انتقاد است. اصل 8 قانون اساسی نه تنها در انتقاد بلکه به امر به معروف نیز اشاره کرده و آن را وظیفه دانسته است و این قانون است و تکلیف دولت در ارتباط با این قانون چیست.
وی افزود: در این برنامه خبری از امر به معروف و دفاع از فردی که امر به معروف و نهی از منکر میکند وجود ندارد. به بعضی از مشکلات اشاره شده ولی در برنامههایی که بعد آورده شده کالبدشکافی نشده است.
وی با اشاره به برنامه ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش ما زمانی که انقلاب شد دارای 7 میلیون دانشآموز بود و سالی یک میلیون به این رقم افزوده شده است و سالانه 33 هزار معلم استخدام شده است و به همین تعداد نیز کلاس ساخته شده است. مرز 7 میلیون دانشآموز به رقم 20 میلیون رسید ولی از حدود 13 سال قبل این رشد منفی شد و ما در این برنامه باید به چنین مشکلات اساسی بپردازیم.
کوهکن با بیان اینکه 9 میلیون دانشآموز کم شده است، گفت: 9 میلیون دانشآموزی که اگر ضرب در 33 هزار نفر معلم که جذب شده است بکنیم و کلاسهای ساخته شده را نیز محسوب کنیم شاهد رقم بالایی خواهیم بود. در این طرح آورده شده که از برنامههای دولت تأمین اعتبارات برای نیازهای آموزشی و پرورشی است. آموزش و پرورشی که بنا به گفته رئیس جمهور از سال 92 تا 95 از بودجه 15 هزار میلیاردی به 33 هزار و 500 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده اما شاهد این هستیم که نه معلم و نه اولیا از وضعیت راضی است و باید ببینیم مشکل کجاست.
نماینده مردم لنجان با بیان اینکه در برنامهها و طرحها مشاهده نمیشود منابعی که در ساخت و ساز در طول این سالیان استفاده کردهایم و در سطح کشور راکد مانده کدام حوزه انتخابیه است که دهها مدرسه رها نشده باشد، خاطرنشان کرد: برنامهای که ارائه شده به این مسئله اشاره نکرده که از منابع موجود آموزش و پرورش چگونه باید استفاده کرد و آیا امکانات دولت این ظرفیت را دارد که همچنان برنامه و مطالبه آقایانی که در وزارت مینشینند که به ما بدهید تا ما هزینه کنیم و آیا ادامه این روند برای کشور امکانپذیر هست.
وی تاکید کرد: در برنامههایی که وزرا دادهاند و در جلساتی که حضور یافتهاند به چالشها اشاره کردند و حل این چالشها مستلزم این است که منابعی که هزینه کردهایم و اکنون راکد هستند برنامههای خودمان را در راستای استفاده صحیح از آن منابع تنظیم کنیم.
کوهکن با بیان اینکه در جای جای این برنامه و خط مشی دولت دوازدهم عباراتی چون «مطابق نظرات» آورده شده است، خاطرنشان کرد: دولت وقتی برنامه و خط مشی مینویسد باید تأکید بر سند چشمانداز، قانون اساسی و اجرای مر قوانین دائمی بکند.
سن کابینه یک سال افزایش پیداکرد/انتقاد ازتناقض در صحبت های روحانی
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم به عنوان مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، با بیان اینکه ای کاش آقای رئیس جمهور در مجلس حضور داشتند و نظر مخالفین و موافقین را استماع می کردند، خطاب له رئیس جمهور گفت: شما دولت اولیه نیستید بلکه دولت دوازدهم هستید که در استمرار دولت قبلی است و خوب بود گزارشی از عملکرد دولت یازدهم ارائه می کردید تا برنامه دولت دوزادهم در استمرار آن باشد.
ذوالنور با بیان اینکه عمل به وعده ها حداقل خواسته مردم است، خاطرنشان کرد: اگر یک نفر وزیر جوان را از کابینه برداریم، سن کابینه یک سال افزایش پیدا کرده در حالی که وعده جوان گرایی از جمله وعده های رئیس جمهور بود.
وی افزود: رئیس جمهور صبح امروز گفت که در تعیین اعضای کابینه فشاری بر روی من نبوده اما اندکی پس از آن گفت سه وزیر زن در نظر گرفته بودم اما بر اثر فشار ها امکان معرفی آنها محقق نشد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشور بیش از صد هزار عضو هیئت علمی وجود دارد، گفت: با شان جامعه علمی و نخبگان علمی سازگاری ندارد که این تلقی ایجاد شود که آیا یک نفر در بین این صد هزار نفر وجود ندارد تا امروز شاهد معرفی کابینه ناقص باشیم. اگر برای این جایگاه فردی باید انتخاب شود یا باید شخصیت علمی باشد، یا اجرایی که از این افراد امروز کم وجود ندارد.
وی افزود: شاید به دنبال سهم خواهی و یارگیری از عرصه علمی کشور اند که بدنبال گزینه ای نه علمی و نه اجرایی هستند که پاسخ جریان های سیاسی را برای سهم خواهی بدهد.
ذوالنور با اشاره به برنامه پیشنهادی دولت در حوزه فرهنگ، خاطرنشان کرد: هرچه این برنامه رو مرور کردیم، رنگ و بویی از دین در جامعه دینی پیدا کنیم، پیدا نشد که اگر همین برنامه را بگوییم برنامه یک دولت سکولار و لائیک است، چه تفاوتی با جمهوری اسلامی داشت.
وی ادامه داد: در این برنامه جای دین و مانور آن کجاست؟ حوزه فرهنگ همیشه مورد دغدغه رهبر انقلاب و مراجع عظام تقلید بوده. در بررسی معضلات اجتماعی به هیچ یک از ارزش های دینی اشاره نشده است.
ذوالنور افزود: اگر ایراد و انتقادی مطرح می شود معنای آن عدم همکاری با دولت نیست، معنی آن این است که وظیفه آحاد اعضای مجلس است که هرچه در توان دارند کم کنند.
نماینده مردم قم با بیان اینکه درخصوص فرهنگ، دولت فقط دو برنامه در برنامه ششم ارائه داده است، گفت: البته مطرح کردن موضوع فرهنگ به معنای مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. چراکه با افتخار به ایشان رای مثبت خواهم داد.
وی ادامه داد: سه نگاه به فرهنگ در کشور وجود دارد که یکی نگاه قیومیت است که مردود است، نگاه دوم ول انگاری فرهنگی است که در مدیریت فرهنگی کشور آن را می بینیم. وقتی رئیس جمهور بگوید بهشت و جهنمی شدن مردم به دولت مربوط نیست این به معنای ول انگاری فرهنگی است. نگاه سوم نگاهی است که فرهنگ را مانند باغ و دولت را باغبان آن می داند و اگر وظیفه باغبانی خود را انجام ندهد، علف های هرز مانع تعالی آن خواهد شد.
ذوالنور با اشاره به مشکلات فضای مجازی در کشور، تاکید کرد: فضای مجازی امروز مهم ترین دغدغه مردمی است که نسبت به سلامت خانواده و فرزندان خود دارند. در دولت یازدهم رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی فقط یک پنجم جلسات این شورا را تشکیل داده است.
وی خاطرنشان کرد: حق مردم ما اینترنت با وضعیت فعلی نیست و این سوال وجود دارد که چرا شبکه ملی اطلاعات راه اندازی نمی شود. امروز گرانترین و بی کیفیت ترین اینترنت در کشور ما ارائه می شود.
نماینده مردم قم با طرح این پرسش که بیمه هنرمندان امروز در چه وضعیتی قرار دارد، یادآور شد: نمی توان با ژست حمایت از هنرمندان و عرصه رسانه را بگیریم اما مشکلات آنها را حل نکنیم. در چهارسال گذشته بدترین حوزه عملکردی در وزارت خانه های حوزه فرهنگی بوده است.
وی با اشاره به خط مشی های دولت در حوزه سیاست خارجه، گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت تکیه دارد، اما رئیس جمهور تکیه کامل به مسئله برجام دارند. اگر آمریکا نقض برجام کرد چه می کنیم؟ چه تضمینی برای مردم گرفته اید. که امروز نمیتوانیم محکم ایستادگی کنیم.
ذوالنور تاکید کرد: امروز عدم ارتباط با بانک های اروپایی به دلیل آن است که برجام نتوانسته نقش خود را ایفا کند. آنقدر به موضوع برجام پرداخته شده که مسئله ارتباط با کشورهای منطقه را فراموش کرده ایم.
وی در پایان گفت: کاهش تورم جای تقدیر دارد، اما تورم و رکود دو کفه یک ترازو هستند. وقتی فرمول عرضه و تقاضا در کشور برابر نیست به طور طبیعی تورم کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام/