دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1396 - 15:15

مشروح اظهارات موافقان برنامه و خط مشی کلی دولت دوازدهم در مجلس

خبرگزاری آنا طی گزارشی به انتشار مشروح اظهارات موافقان برنامه و خط مشی کلی دولت دوازدهم پرداخت.
کد خبر : 203318

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، در نشست علنی امروز ( سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه و خط مشی کلی دولت دوازدهم، 5 نفر از نمایندگان به عنوان موافق وبرنامه دولت، برای بیان نظرات خود ثبت نام کردند که برخی از این افراد بخشی از وقت خود را در اختیار سایر همکاران خود قرار دادند.


پوشش لحظه به لحظه جلسه اول بررسی وزرای پیشنهادی دولت را از اینجا پیگیری کنید.


مشروح اظهارات موافقان برنامه و خط مشی کلی دولت در ادامه آمده است.



دولت دوازدهم برجام را حفظ خواهد کرد



یوناتن بت‌کلیا نماینده مسیحیان آشوری به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، اظهار داشت: دولت دوازدهم تشکیل می‌شود تا با ادامه جهت‌گیری‌ها و رویکردهای اصولی دولت تدبیر و امید، متکی بر شعار آزادی، امنیت و پیشرفت، مسیری که با همراهی مردم طی شده را تکمیل کند.


وی افزود: بنده به نمایندگی از همه مسیحیان و آشوریان ایران، حمایت خود را از دولت تدبیر و امید اعلام می‌کنم، برنامه دولت دوازدهم براساس اصول مشروعی بنا شده که پایبندی دولت به این اصول موجب می‌شود نگرش عمومی به دولت اصلاح شود.


بت‌کلیا تصریح کرد: در حوزه اقتصاد، دولت دارای سه بخش اساسی در برنامه پیشنهادی‌اش است. از یک سو تلاش می‌شود اقتصاد در حالت ثبات قرار گیرد و در سمت دیگر، اصلاح نظام بانکی و کنترل بدهی دولت مطرح شده است.


نماینده مسیحیان آشوری همچنین گفت: اصلاح بازار انرژی و صندوق بازنشستگی نیز دو ضرورتی هستند که در کشور مورد نیاز است. طبق برنامه دولت، راه رشد اقتصادی، خصوصی‌سازی بیان شده است، این برنامه، تک‌بعدی نیست و اصلاح سیاست‌های بازار کار نیز در برنامه تقدیمی دولت مطرح شده است.


بت‌کلیا خاطرنشان کرد: توجه ویژه به زنان و خانواده‌های آسیب‌دیده از اعتیاد، خشونت و حاشیه‌نشینان در دستورکار دولت قرار دارد که رویه قابل تقدیری است. همچنین دولت در حوزه اجتماعی اولویت بالایی برای زنان قائل شده است، در حوزه فرهنگ نیز به درستی نیز یک تصمیم استراتژیک گرفته شده که آن هم مردمی کردن فرهنگ و هنر است.


بت‌کلیا در پایان گفت: در عرصه سیاست داخلی، هدف دولت کسب مشارکت مردمی است که به نظر می‌رسد اقدام مناسبی خواهد بود.



برنامه های دولت مغایرتی با قوانین بالادستی ندارد/ وزرا از بدنه وزارتخانه ها انتخاب شده اند



قاسم احمدی‌لاشکی نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، که وقت خود را از یوناتن بت کلیا گرفته بود، اظهار داشت: رئیس‌جمهور در حالی که طبق قانون دو هفته فرصت داشت کابینه پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند اما زودتر از موعد، وزرا را به مجلس معرفی کرد که جای تشکر دارد.


وی افزود: به عنوان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گلایه‌ای هم دارم و آن این است که در گذشته همیشه وزرا و مدیران کشور از وزارت علوم انتخاب و معرفی می‌شدند، اما این‌بار چه شده که هنوز خود وزیر علوم هم به مجلس معرفی نشده است؟!


احمدی‌لاشکی یادآور شد: یکی از مخالفان کابینه پیشنهادی گفت که مبنا در معرفی کابینه براساس قانون قرار نگرفته و دیده نشده است، باید گفت اولاً وزرا خیلی نیاز به برنامه ندارند، چرا که مجلس برنامه ششم توسعه را چندی قبل تدوین کرده و مبنا باید همان برنامه ششم توسعه باشد.


وی ادامه داد: تمام برنامه‌های پیشنهادی وزرا توسط مجلس مورد بررسی قرار گرفته و تطبیق داده شده و اعلام کرده‌اند هیچ مغایرتی با اسناد بالادستی در برنامه پیشنهادی وزرا دیده نشده است. دولت متناسب با انتظارات مردم، اولویت اصلی خودش را رشد اقتصادی فراگیر و ضدفقر قرار داده که این امر بسیار مهمی است.


نماینده نوشهر و چالوس در مجلس تأکید کرد: دولت فعلی هماهنگی نسبی بیشتری نسبت به دولت‌های گذشته دارد و همه این وزرا کاربلدند و کارشناس هستند، اما باید به این نکته هم توجه کرد که یک وزیر باید یک سیاستمدار هم باشد، چرا که موضوعات عام مختلفی در دولت بحث می‌شود و آنان باید اظهارنظر کنند.


احمدی‌لاشکی در پایان خاطرنشان کرد: دولت در کنترل نوسانات نرخ ارز، هماهنگی‌هایی ایجاد کرد و در بهداشت و درمان نیز با طرح تحول سلامت موجب بالا رفتن کیفیت بهداشت و درمان در کشور شد.



چهره های موفق دولت یازدهم در ترکیب جدید کابینه حضور دارند



محمدرضا عارف نماینده مردم تهران به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، که زهرا ساعی وقت خود را در اختیار وی قرار داد، با تأکید بر اینکه عملکرد دولت در این دوره باید نسبت به 4 سال قبل متفاوت باشد، تحقق این امر را نیازمند همراهی و کمک مجلس خواند و گفت: ضمن حمایت از کلیت کابینه معتقدیم که به ویژه درباره استفاده از وزرای زن می‌شد انتخاب‌های بهتری هم داشت.


وی با اشاره به اینکه دولت برای اجرای برنامه‌های خود نیاز به همدلی دارد از فقدان شاخص‌های کمی به عنوان یکی از کمبودهای برنامه دولت و وزرای پیشنهادی یاد کرد و اظهار داشت: مهمترین مشکل امروز کشور مشکل اقتصاد است که ریشه در ساختارهای اقتصادی دارد.


عارف از تأکید دولت بر اصلاح ساختار اقتصادی کشور به منظور دستیابی به رشد مستمر و ثبات اقتصادی، فراهم‌سازی رشد پایدار و افزایش درون‌زایی اقتصادی به عنوان نقاط قوت برنامه اقتصادی دولت و وزرای پیشنهادی یاد کرد و با اشاره به اینکه برای اولین بار است موضوع اصلاح ساختار انرژی در دستور کار قرار می‌گیرد، گفت: اصلاح ساختار نظام بانکی کشور که امروز در وضعی نگران‌کننده قرار گرفته است و ما تعابیر تندتر را در جلسه فراکسیون در این باره به کار بردیم، همچنین سیاست‌های حمایتی و رفاهی و کاهش فقر در برنامه دولت آمده است.


وی با یادآوری تک‌نرخی شدن نرخ ارز در دولت اصلاحات اضافه کرد: در دولت نهم نیز ارز چند سال تک‌نرخی بود اما بعد مشکلاتی پیش آمد.


رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی به اهتمام نسبت به برون‌گرایی اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار در برنامه دولت و وزرای پیشنهادی اشاره کرد و گفت: در حوزه اجتماعی نیز جهت‌گیری از سوی دولت مقابله با آسیب‌های اجتماعی است و امیدواریم با این برنامه ارائه شده در 4 سال آینده شاهد وضع بهتری باشیم.


وی موضوع بهبود و ارتقای سرمایه اجتماعی را یکی دیگر از نقاط قوت برنامه کلی دولت و وزرای پیشنهادی خواند و با اشاره به اینکه بازنگری در ساختار و فرایند نظام آموزشی کشور در این برنامه مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در این مسیر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که یک سند ارزشمند و مترقی است باید مدنظر قرار گیرد.


عارف پیش‌بینی ایجاد نظام‌های صنفی در بخش فرهنگ و هنر و مردمی کردن این بخش را از دیگر نقاط مثبت برنامه وزرای پیشنهادی برشمرد و در ادامه با تصریح بر اینکه در حوزه سیاست خارجی راهکارهای خوبی در راستای تعامل با دنیا به ویژه با توجه به تأکید اخیر مقام معظم رهبری دیده شده است، گفت: اولویت ما در سیاست خارجی باید توسعه روابط با کشورهای همسایه باشد.


وی با ابراز امیدواری نسبت به تدوین سازوکار اجرایی منشور حقوق شهروندی در دولت دوازدهم عنوان داشت: در این زمینه اگر نیاز به قانون است دولت به مجلس لایحه بدهد.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه دولت باید تصدی‌گری‌ها را تا حد امکان به بخش‌های غیردولتی واگذار کند، گفت: اگر شعار مبارزه با فساد می‌دهیم و به آن اعتقاد داریم راهی جز شفافیت و اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات را نداریم.


وی از احترام به اقوام ایرانی و حقوق شهروندان به عنوان مزیت دیگر برنامه دولت و وزرای پیشنهادی نام برد و در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در این برنامه به بحران کم‌آبی در کشور توجه شده است، اظهار داشت: ما خوشحالیم که تعدادی از چهره‌های برجسته موفق در دولت قبل در این دولت نیز حضور دارند و چهره‌های جدید نیز سوابق ارزشمند اجرایی دارند و در مجموع وزرای پیشنهادی خوبی معرفی شده‌اند البته عدم معرفی وزیر علوم در آستانه سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها یک اشکال است که امیدواریم رئیس جمهور هر چه زودتر وی را معرفی کند.


عارف در ادامه و با ارائه چند پیشنهاد به دولت و رئیس جمهور گفت: ما نیاز به اتاق‌های فکری متشکل از شوراهای عالی اداری، بخش‌های خصوصی و دانشگاه‌ها برای اجرای مصوبات هستیم به علاوه برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی باید انگیزه ایجاد کنیم.


رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با توصیه به دولت درباره باور جدی‌تر به حضور زنان و جوانان بیان داشت: همه وزرای پیشنهادی در فراکسیون امید در این باره وعده دادند و در کل امیدواریم که این وزرا عملکرد ارزشمند و قابل قبولی داشته باشند.



رئیس جمهور مدیریت واحدی را برای بخش اقتصادی و حوزه سلامت در نظر بگیرد



بهروز نعمتی نماینده مردم تهران به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، با بیان اینکه خوشبختانه در انتخابات اخیر آقای دکتر روحانی با بیش از 24 میلیون رأی از سوی مردم انتخاب شد و البته امروز آقای روحانی رئیس جمهور همه ملت ایران است، گفت: اعتدال یکی از شعارهای اصلی آقای روحانی در انتخابات بود و من فکر می‌کنم که افرادی هم که برای کابینه دولت دوازدهم انتخاب شدند کسانی هستند که از حواشی به دورند و به متن کار می‌پردازند که این یکی از نقاط قوت کابینه است.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: بیشتر افرادی که برای کابینه دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده‌اند کسانی هستند که از نقاط قوت بسیاری در حوزه کاری خود برخوردارند که از جمله این افراد می‌توان به آقایان ظریف و زنگنه برای تصدی وزارتخانه‌های امور خارجه و نفت اشاره کرد.


نعمتی خاطرنشان کرد: حفظ وزرای کارآمد دولت باعث شده تا پیشرفت‌هایی که دولت در دوره یازدهم به دست آورده استمرار داشته باشد و حتماً 9 وزیری که در دولت یازدهم خدمت کرده‌اند و بار سنگین دولت دوازدهم نیز بر دوش آنها گذاشته شده وظیفه‌شان بی‌شک سنگین‌تر از گذشته است.


وی افزود: البته 9 وزیر جدیدی هم که برای دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده‌اند و انشاالله رأی اعتماد هم خواهند گرفت انشاالله در چهارچوب شعارهای آقای رئیس جمهور حرکت کنند.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: وزرایی که در عرصه سیاست داخلی به مجلس معرفی شده‌اند افرادی با تجربه، توانمند و شریفی هستند که توانسته‌اند در عرصه‌های مختلف عملکرد مناسبی را داشته باشند. اما توقعی که از وزرا در این عرصه وجود دارد این است که حقوق شهروندی در این عرصه باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و منشور حقوق شهروندی توسط وزارت کشور باید به خوبی اجرا شود و باید به گونه‌ای رفتار کنیم که برخی از افرادی که مسئول نیستند و بعضاً تصمیمات غیر مسئولانه‌ای را به دولت تحمیل می‌کنند به اسم نظام مشکلاتی را به کشور تحمیل نکنند.


نعمتی خاطرنشان کرد: در مجامع مختلف بین‌المللی از نظر حقوق شهروندی مورد سوال هستیم و نیاز داریم که حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرد.


وی افزود: پیشنهاد می‌کنم که دولت به صورت سالانه موضوعات و به ویژه برنامه ششم را مورد پیگیری قرار دهد که تاثیر آن در بین مردم وجود داشته باشد. واقع‌گرایی و واقع‌بینی از طرف دولت به برنامه‌ها یک اصل مهم است و دولت باید به مشکلاتی که در کشور وجود دارد به ویژه در حوزه اقتصادی به صورت برنامه‌محور نگاه کند.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: نکته‌ای که در اینجا وجود دارد پایبندی دولت به ویژه شخص رئیس جمهور، وفاداری به شعارهای انتخاباتی است و نکته دیگر این است که بعضاً صداهای ناکوکی از وزارتخانه‌ها به ویژه وزارتخانه‌های اقتصادی و همچنین بخش سلامت شنیده می‌شود که باید کوک شود و درخواستم این است که آقای روحانی تیم و مدیریت واحدی را برای مجموعه‌های اقتصادی و تیم سلامت دولت داشته باشد.


نعمتی خاطرنشان کرد: نکته بعدی موضوع استفاده از بانوان فرهیخته، جوانان و اقوامی هستند که در انتخابات آقای روحانی را کمک کردند و توقع مردم در این‌باره توقع کاملاً بجایی است.


وی افزود: ابر چالش‌های کشور مشکل اشتغال، مشکل بیکاری، عدم رونق اقتصادی در کشور و همچنین موضوعات مختلف در حوزه اجتماعی است و این توقع از همه اعضای کابینه پیشنهادی وجود دارد که اقدامات لازم در خصوص رفع این مشکلات صورت پذیرد و از وزارت صنعت توقع می‌رود که مجموعه‌های صنعتی که با مشکلات متعددی مواجه هستند مشکلاتشان مرتفع شود.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در حوزه حقوق شهروندی از بهانه‌هایی که در حوزه حقوق بشر برخی نهادهای غیر مسئول به دست دشمنان انقلاب می‌دهند جلوگیری شود.



مطالبات کارگری با انتخاب یک وزیر با تجربه تحقق می‌یابد



زهرا ساعی نماینده مردم تبریز به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، که بهروز نعمتی بخشی از وقت خود را در اختیار وی قرار داده بود، گفت: آقای روحانی کابینه‌اش را با مشی اعتدالی در طول دولت یازدهم پیش برد و همین طریق را در دولت دوازدهم به کار بست و با رویکرد خردمندانه در راه اعتدال، تحقق انتظارات مردم را در دستور کار قرار داد.


وی افزود: مردم این اعتدال را پذیرفته‌اند که برگرفته از گفتمان امام راحل و مقام معظم رهبری است و با تأیید حداکثری کابینه سهم خویش را به عنوان نماینده مردم ادا کنیم و به همه جانبه‌نگری رئیس‌جمهور در برگزیدن افراد کارآمد اعتماد کنیم.


ساعی با بیان اینکه تداوم حرکت در مسیر توسعه منوط به تعامل است، اظهار داشت: نگاه دولت در تدوین برنامه‌ها فاصله گرفتن از روش آزمون و خطاست و وضع موجود شناسایی شده تا هنجارها تبیین شود. واقعیت دلخراش حال حاضر کشور نادیده گرفتن نرم‌ها و هنجارهاست.


نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: آنچه اصالت دینی و ایرانی ما را خدشه‌دار کرده، آسیب‌های اجتماعی است و این مهم در دستور کار دولت قرار گرفته است. خوشبختانه در برنامه دولت دوازدهم گام مهمی در تغییر و تحول در دسترسی به آمارهای برداشته شده و برنامه‌ها با رویکرد جز‌نگر و استقرایی تدوین شده است.


وی با اشاره به موضوع پنجره جمعیتی و اینکه جمعیت یک موهبت است و این جمعیت را باید از تهدید به فرصت تبدیل کنیم، اظهار داشت: تمرکز بر عدالت جنسیتی، توجه به پنجره جمعیتی است. باید زنان در مسئولیت‌های اقتصادی و اجتماعی نقش خود را ایفا کنند، هر چند شاهد حضور زنان در بین وزرا نبودیم، اما باید با سرلوحه قرار دادن بحث عدالت اجتماعی در پست‌های کلیدی این مسئله مورد توجه قرار بگیرد.


ساعی با اشاره به مسئله صندوق‌های بازنشستگی گفت: پایدارسازی مالی در صندوق‌ها در برنامه‌ها مورد توجه قرار گرفته و توجه به مطالبات کارگری با انتخاب وزیر حاذق و باتجربه تحقق می‌یابد.


جذب نیرو براساس ضوابط و شرایط موجود صورت گیرد نه بر اساس روابط



نبی هزار جریبی نماینده مردم گرگان به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، اظهارداشت: آقای روحانی! در این برهه از زمان شما با رأی قاطع مردم و تنفیذ حکم توسط مقام معظم رهبری، رئیس جمهور همه آحاد ملت ایران اسلامی اعم از اصلاح طلب، اصولگرا، شیعه و سنی و اقلیت‌های مذهبی هستید.


وی افزود: هدف فقط خدمت خالصانه به مردم باید باشد بنابراین در حوزه اقتصادی زحماتی کشیده اما در جهت حمایت از تولید موفق نبودیم و جا دارد که دولت برنامه‌های منسجمی را داشته باشد.


نماینده مردم گرگان در مجلس، جلوگیری از قاچاق کالا و ارز را از خواسته اصلی نمایندگان مجلس خواند و خاطرنشان کرد: مبارزه با مافیای اقتصادی متاسفانه سازمان‌یافته و ریشه‌دار است و این از دیگر خواسته‌های نمایندگان مجلس است.


هزار جریبی مشکلات موجود در حوزه اجتماعی کشور را یادآور شد و گفت: توجه به اشتغال پایدار جوانان و فارغ‌التحصیلان که دغدغه مردم است را امیدواریم کابینه جدید بتواند با راهبرد توسعه‌ای تحقق کرده و جوانانمان را به آینده امیدوارتر کند همچنین به کار گیری بانوان، جوانان در ارکان اجرایی نظام از دیگر مواردی است که دولت دوازدهم باید به آن توجه کند.


وی بر همین اساس اضافه کرد: در حوزه فرهنگی هم توجه به NGOها و سازمان‌های مردم نهاد از دیگر مواردی است که کابینه دوازدهم باید مورد اهتمام جدی قرار دهد. بنابراین استفاده از نخبگان و جامعه هنرمندان باید در دولت مورد استفاده قرار گیرد.


هزار جریبی ادامه داد: در حوزه سیاست داخلی نیز برقراری عدالت در توجه ویژه به قومیت‌ها اعم از عرب، ترک، ترکمن، سیستانی و دیگر اقوام که برای بقای نظام شهید دادند و مذاهبی که در کشور وجود دارد نیز باید استفاده شود همچنین توازن در عدالت و تقسیم صحبت‌ها در همه نقاط کشور نیز از امور مورد توجه دولت باید قرار گیرد.


نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: در استان‌های حاشیه ما فقر و بیکاری داریم بنابراین از وزرای جدید می‌خواهم که براساس رأی اعتمادی از مجلس شورای اسلامی خواهند گرفت به وعده‌های خود عمل کنند.


وی در حوزه سیاست خارجه و امنیت ملی نیز از سربازان گمنام امام زمان و نیروهای امنیتی کشور تشکر کرد و گفت: نیروهای وزارت دفاع، انتظامی و نظامی زحمات قابل توجهی را در دولت داشتند.


هزار جریبی در خصوص حوزه آموزش و فناوری نیز عنوان کرد: متاسفانه ما در این حوزه مشکلاتی داریم از جمله عدم تناسب آموزش با نیازهای کشور که ما در خیلی از ارگان‌های دولتی‌مان نیروهایی داریم که تخصصی جذب نشده‌اند و اکنون به نیروهای متخصص نیاز داریم و به علت اینکه این موضوع بار مالی دارد دولت هم نمی‌تواند در این زمینه کمک کند بنابراین زین‌پس جذب نیرو براساس ضوابط و شرایطی که موجود است باشد نه بر اساس روابط.


نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درباره محیط زیست باید بگویم که متاسفانه می‌بینیم برداشت‌های بی‌رویه از جنگل‌ها مخصوصاً شمال کشور چه فجایعی را به وجود آورده است سیل اخیر استان گلستان پیامد یکی از کارهای کارشناسی بود که متاسفانه چند تن از هم استانی‌های ما هم جان خود را از دست دادند.


سرمایه‌گذاری خارجی در دولت دوازدهم باید به ۶۵ میلیارد دلار برسد



مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، گفت: امروز دولت خط و مشی خود را ارائه داده است اما ابتدا باید شناختی از وضعیت حال کشور داشته باشیم و بعد از آن با برنامه دولت مقایسه کنیم.


وی افزود: امروز در وضعیت آموزش از 20 کشور منطقه رتبه شانزدهم را داریم و در جهان نیز از 138 کشور نود و یکم هستیم که باید به این رتبه‌ها دقت شود. علی‌رغم تلاشهای آقای هاشمی در بهداشت در منطقه از بین 26 کشور رتبه یازدهم را داریم و در جهان بین 210 کشور در رده نوزدهم هستیم. همچنین در بحث جمعیت شهری از 26 کشور منطقه رتبه دوم را داریم و در جهان از 207 کشور رتبه دوازدهم را حائز هستیم که این آمار بسیار خطرناک هستند.


لاهوتی با اشاره به اینکه جمعیت شهری ما به شکل پیوسته در حال افزایش است تصریح کرد: جمعیت روستایی ما در این سالها مدام در حال کاهش است این در شرایطی است که ما در سالهای نه چندان دور در کشور 70 درصد روستایی و 30 ردصد شهری داشتیم. امروز در آخرین سرشماری‌ها جمعیت روستایی کشور به 25 درصد رسیده که بسیار خطرناک است و باعث آسیب در تولیدات کشاورزی می‌شود.


وی ادامه داد: در مصرف انرژی کشور ما در بین 231 کشور جهان رتبه 121 را دارد البته دولت یازدهم در این زمینه تلاشهای مثبتی داشته است ولی هنوز عقب هستیم. در بحث مبارزه با فساد که سرلوحه کار دولت نیز است رتبه ما در بین 25 کشور منطقه پانزدهم است و در بین 176 کشور جهان 131 هستیم البته در دولت یازدهم از این بابت 3 پله بهتر شده‌ایم. همچنین رتبه ما در بحث مقررات دست و پاگیر که باعث آسیب به تولیدکنندگان شده است رتبه ما در منطقه هفدهم و در جهان نود و هفتم است.


نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: نگاه ما باید به واردات کاهشی و به صادرات افزایشی باشد چرا که اینگونه است که می‌توانیم تعریف درستی از اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.


لاهوتی با اشاره به صنعت گردشگری و تاثیر آن در جذب سرمایه خارجی تصریح کرد: بحث صنعت گردشگری که آقای روحانی در برنامه خودشان به آن اشاره داشتند بسیار در جذب سرمایه خارجی می‌توند تاثیرگذار باشد. به گونه‌ای که این صنعت رتبه سوم اقتصاد دنیا را به خود اختصاص داده است و ما نیز باید طبق افق 1404 ، 20 میلیون گردشگر جذب کنیم.


وی گفت: سرمایه‌گذاری خارجی یکی از مشکلاتی است که ما در کشور داریم آقای روحانی پیش‌بینی کرده است که 770 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش اقتصاد باید صورت گیرد که 65 میلیارد دلار آن باید با جذب سرمایه خارجی باشد.


نماینده مردم لنگرود در مجلس افزود: البته دولت یازدهم به نسبت دولت گذشته که سرمایه‌گذاری خارجی در آن زیر یک میلیارد دلار بود پیشرفت خوبی داشت به طوری که در این دولت سرمایه‌گذاری خارجی به 11 میلیارد دلار رسید اما طبق برنامه ششم توسعه ، دولت باید میزان سرمایه‌گذاری خارجی را به 65 میلیارد دلار برسد.



دولت کارهایش را براساس برنامه ششم تنظیم کرده است



مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، با بیان اینکه مباحثی که برخی مخالفان مطرح می‌کنند مانند خطبه‌های قبل از نمازجمعه است، گفت: در مجلس باید حول محور برنامه‌ها بحث شود.


وی افزود: برخی می‌گویند برنامه‌های دولت سکولار است یا نمی‌دانند سکولار چیست یا اینکه نمی‌دانند در رأس نظام رهبر معظم انقلاب قرار دارد و نمی‌شود در رأس دولتی که رهبری حکم آن را تنفیذ کرده یک سکولار بیاید.


نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به جلسه‌ای که لاریجانی، کواکبیان را پرفسور خطاب کرد، اظهار داشت: من در آن جلسه هم گفتم که مجلس باید با دولت برنامه‌ها را هماهنگ کند. دولت تمام کارهایش را براساس برنامه ششم تنظیم کرده است. در حوزه فرهنگ این دولت کار فرهنگی را به معنای صحیح انجام داده و من شاهد تلاش‌های این دولت در بحث شبکه ملی اطلاعات هستم.


کواکبیان خاطرنشان کرد: طبق برجام سالانه باید 75 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی انجام شود، اما شاهد دیدگاه‌های برخی از دوستان از این مجلس درباره توتال و خرید هواپیماها بودیم. 240 نفر برای مقابله با آمریکا رأی دادیم، اما متأسفانه برخی روزنامه‌ها به ما توهین کردند.


وی با بیان اینکه اگر برجام غلط است، در رأس نظام رهبر معظم انقلاب قرار دارد و می‌تواند مانند سند 2030 که دستور لغو آن را دادند، بگویند برجام را هم بردارید، گفت: جهت‌گیری مثبت این دولت برنامه محوری است.



کابینه دوازدهم خیرالامور است



احمد همتی نماینده مردم سمنان به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، با اشاره به صحبت‌های حجت الاسلام ذوالنور نماینده مردم قم، گفت: خوشبختانه وی تأیید کرد کاندیدای وزارت فرهنگ انسان باسابقه‌ای در حوزه مباحث دینی است. مراکز مرتبط با فرهنگ عبارتند از شورای عالی انقلاب فرهنگی، صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه، نهادهای فرهنگی و دینی مثل آستانهای مقدسه و مساجد، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری، رسانه ها و خبرگزاریهای حاکمیتی که بودجه‌شان 85 درصد بودجه فرهنگی کشور است اما کسی نمی‌پرسد که چکار می‌کنند.


وی با بیان اینکه فرهنگ یک مقوله پیچیده است که با همه حوزه ها مرتبط است گفت: آنچه ما داریم ماحصل عملکرد 40 ساله ما است و نباید وزارتخانه ای را مقصر بدانیم.


نماینده مردم سمنان در مجلس درباره توجه به مسئله قرآن و مساجد نیز گفت: تعداد موسسات قرآن و عترت درسال 90، 80 مورد و در سال 95، 517 مورد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد سال 90 13 هزار و 342 و سال 95 23 هزار و 153 مورد است که میزان بودجه وزارت فرهنگ نسبت به سال 90 دو برابر شده است.


همتی با اشاره به اینکه با وجود این همه سلایق و دیدگاه در کشور و با توجه به جوسازی‌هایی که صورت می‌گیرد، انتخاب یک کابینه که نظر همه را جلب کند دشوارترین کار در دنیا برای چینش کابینه است، گفت: با رایزنی‌هایی که با سه فراکسیون اصل کشور شد کابینه‌ای که خیرالامور بود تشکیل شد.


وی تأکید کرد: برای برنامه‌ریزی‌های خودمان به ثبات، آرامش و امنیت و رضایت‌مندی اجتماعی و مشی اعتدالی و خرد جمعی نیاز داریم که خوشبختانه در برنامه‌های دولت وجود دارد.


نماینده مردم سمنان در مجلس افزود: در بخش سلامت برنامه‌هایی از جمله طرح تحول نظام سلامت، نظام ارجاع و پزشک خانواده و صندوق بیمه در تأمین اجتماعی در نظر گرفته شده که از نقاط مثبت کابینه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب