چرا قاضی زاده هاشمی تصمیم گرفت وزیر بماند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از شهروند، حسن هاشمی، وزیر بهداشت در آستانه برگزاری جلسه رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مورد دلیل حضور مجدد در کابینه دولت دوازدهم توضیحاتی داد.
چه اتفاقی افتاد که تصمیم گرفتید در دولت دوازدهم بمانید و ما اسم شما را در لیست وزرای پیشنهادی آقای روحانی ببینیم؟
آن بخشی که میشود گفت البته بهتر است این را هم نگویم (لبخند).
چرا نگویید؟ شما حداقل در یک سالونیم گذشته بهطور مرتب حرف از رفتن میزدید و دو روز دیگر جلسه رأی اعتماد شما در مجلس شورای اسلامی است. چه اتفاقی افتاد که نظرتان عوض شد؟
واقعیت این است که قرار نبود من در دولت دوازدهم ادامه دهم. از قبل هم گفته بودم. نسبت به آنچه که قبلا گفتم صادق بودم و این را هم آقای رئیسجمهور و رئیس مجلس و بعضی از بزرگان میدانند و همینطور هم بوده است اما در آخرین لحظات معرفی کابینه اتفاقاتی افتاد که نتیجهاش این شد من در دولت دوازدهم ادامه دهم.
کمی شفافتر بگویید. آیا آقای روحانی گزینه دیگری نداشتند؟ یا مطمئن بودند که شما از مجلس رأی اعتماد میگیرید؟
نه؛ گزینه دیگری برای وزارت بهداشت بود اما رابطه من با آقای دکتر روحانی، بالاخره، یک رابطه بر اساس وزیر و رئیسجمهوری نبود و نیست. ما با هم دوست هستیم و ایشان هم اطمینان داشتند از اینکه دغدغه من هم دغدغه حل مشکلات کشور و مردم است، بنابراین صحبتهایی شد و جمعبندی آن صحبتها این شد که من با دولت دوازدهم همراهی کنم. امیدوارم این همراهی موثرتر از دولت یازدهم باشد و منجر به اتفاقات خوبی شود که رضایتمندی بیشتر مردم از نظام و دولت و آقای روحانی ایجاد شود.
اتفاقاتی که از آن حرف زدید که منجر شد تا با دولت دوازدهم همراه شوید، ارتباطی به خود برنامههای نظام سلامت دارد؟
ارتباطی به برنامههای وزارت بهداشت نداشت اما میتوانم بگویم که بیارتباط به برنامههای کل دولت هم نبود؛ همین (لبخند).
اول صحبتتان اشاره کردید که بیستودوم مرداد پایان کار دولت یازدهم است و چقدر خوب بود اگر تصدیگریتان هم تمام میشد. چرا خوب بود؟
ببینید کار اجرایی خیلی سخت است، فوقالعاده سخت است و من قبلا هم گفتم. پیش از این کوچکترین حرفی از من درباره وزرای قبلی نشنیدهاید که خداینکرده من حتی نقدی داشته باشم به آنها، حتی درباره وزرای آینده هم اینطور نخواهد بود. هر کسی وزیر شود، من دستش را هم میبوسم و معتقدم که کار اجرایی کار سختی است، آن هم با توجه به نحوه مدیریتی که در کشور ماست و ساختاری که از نظر قدرت وجود دارد و مشکلات و محدودیتهایی که داریم. ما انقلابی را دنبال میکنیم که علاوه بر ناکارآمدیهایی که خودمان گاهگداری داریم، موانع شدید بینالمللی هم گاهی در مسیر آن وجود دارد و کار را سخت میکند. من شهادت میدهم دوستانی که امروز از دولت جدا شدند، هرچه از دستشان برمیآمد، انجام دادند و از امروز یکی از راحتترین روزهای زندگیشان را خواهند داشت. به این دلیل که یک مسئولیت سنگینی از دوششان برداشته شد. آنهایی هم که موظف به ادامه مسیر شدند، مطمئن باشید که اگر دلهره و نگرانیشان بیشتر نباشد، کمتر نیست، به این دلیل که باید به یک ملتی خدمت کنند که توقعاتشان زیاد است. برخی از این توقعات، حقشان است و برخی خودساخته است و برخی در دوره انتخابات دولت و مجلس ایجاد شده. تحقق این خواستهها و توقعات، با منابعی که در اختیار وزراست، کار خیلی سادهای نیست.
درست است، اما حاشیهها و حملههایی که در این مدت، به سمت وزارت بهداشت نشانه رفته بود، چقدر شما را در گرفتن تصمیمماندن یا رفتن، مردد کرده بود؟ قطعا الان حس شما با ٤ سال قبل که تصدی وزارت بهداشت را به عهده گرفتید، متفاوت است.
بله همینطور است. شما (خبرنگاران) شهادت میدهید که در طول تاریخ وزارت بهداشت این میزان از حاشیهسازی و حمله به وزارت بهداشت و شخص وزیر در این چهار سال، هیچوقت سابقه نداشته است. امیدوارم با قولهایی که داده شده، شاهد این حاشیهسازی حداقل از طرف دستگاههای خبری که حکومتی هستند، نباشیم.
حمله برخی رسانهها علت تردید شما بود؟
یکی از تردیدها این بود و اطمینان داده شد که در دولت دوازدهم تکرار نمیشود، امیدوارم همینطور شود. (لبخند)
انتهای پیام/