دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1396 - 14:22

مبارزه با برده‌داری در هند با کمک ماهواره

دانشمندان با کمک گرفتن از سیستم‌های ماهواره‌ای و استفاده از تصاویر ماهواره‌ای به دست آمده توانستند برده‌داری را در زندگی مدرن امروزی در هندوستان شناسایی کنند.
کد خبر : 200607

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، هنوز هم بعد از قرن‌ها، برده‌داری در برخی نقاط جهان مشاهده می‌شود. در هندوستان بیش از هشت میلیون نفر در حالت برده‌داری به سر می‌برند و کار کردن در کوره‌های آجرپزی یکی از مکان‌هایی است که این افراد مجبورند برای گذران حیات به کارهای سخت بپردازند که زندگی آنها را به برده تبدیل کرده است.


اما هم‌اکنون محققان با کمک گرفتن از تصاویر ماهواره‌ای موفق شدند این کوره‌های آجرپزی را شناسایی کنند و از این طریق مظاهر برده‌داری را در این کشور به وضوح نشان دهند. با وجود این که از سال 1976 برده‌داری ممنوع شده است، هنوز هم بسیاری از مردم جهان برای زنده ماندن تن به برده بودن می‌دهند.


در حال حاضر، به دنبال تحقیقاتی که از سوی محققان دانشگاه «ناتینگهام» صورت گرفته است، دانشمندان مناطقی از هندوستان را که به برده‌داری مدرن روی آورده‌اند، شناسایی کرده‌اند. کوره‌پزخانه‌های هند در قرن حاضر نقش نقاطی را ایفا می‌کنند که برده‌داری را در آن رواج داده‌اند.


این کوره‌پزخانه‌ها نقش «کمربند آجری» را در این کشور ایفا می‌کنند و منطقه وسیعی حدود 1/5 میلیون کیلومترمربع از این کشور را پوشش داده‌اند؛ بنابراین، یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین راه‌های شناسایی این نقاط، استفاده از سیستم‌های ماهواره‌ای مشاهده زمین از فضاست.


محققان با استفاده از ماهواره، پروژه پایلوتی را به نام «برده‌داری از فضا» به راه‌انداخته‌اند که طی آن به تهیه تصاویری فضایی و ماهواره‌ای کوره‌پزخانه‌های هندوستان می‌کنند. این برنامه به این شکل کار می‌‌کند که فردی وارد سیستم می‌شود. سپس تصویری برای او نمایش داده می‌شود و فرد روی یک کوره‌پزخانه که روی تصویر مشاهده می‌شود، کلیک می‌کند و پیش از مشاهده تصور بعدی، می‌تواند اطلاعات مربوط به آن را بیابد.



به گزارش شاخص برده‌داری جهانی سال 2016، حدود 40 درصد از 45/8 میلیون برده دنیا در هندوستان متمرکز شده‌اند. محققان توجه خود را روی منطقه 2500 کیلومتری راجستان، از نقاط دورافتاده شمالی هند متمرکز کرده‌اند. هدف آنها از این کار، ارائه اطلاعات به دولت‌ها و کمک‌رسانی به کارگران و یافتن مکان‌های تأییدشده کوره‌های آجرپزی است.


این اولین تحقیقات جامع در مقیاس وسیع جهانی پیرامون برده‌داری بوده است؛ بدین معنا که برای اولین بار در تاریخ 230 ساله اقدامات ضدبرده‌داری، می‌توان پلات‌فرمی تحقیقاتی از اقدامات ضدبرده‌داری را پی‌ریزی کرد.


این پروژه تحقیقاتی یکی از چند روش ضدبرده‌داری از جمله تحقیق در زمینه زنجیره‌های برده‌داری آزاد و قاچاق انسان است که در جهان دنبال می‌شود. محققان در حال حاضر مشغول مذاکره با شرکت‌های ماهواره‌ای هستند تا از این طریق بتوانند کنترل بهتری روی تصاویر ماهواره‌ای به دست آمده و الگوریتم‌های یادگیری به منظور تجزیه و تحلی تصاویر به دست آورند.


مترجم: ندا اظهری




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب