دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1396 - 08:45

معرفی جاذبه‌های طبیعی و صنایع‌دستی استان خراسان شمالی

استان خراسان‌شمالی با جاذبه‌های دیدنی و مناظر طبیعی و صنایع‌دستی که حاصل سال‌ها میراث‌داری بومیان این منطقه است، از جمله مقاصد هدف گردشگری محسوب می‌شود.
کد خبر : 199764

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، براساس سخنان فعالان حوزه صنایع‌دستی شهر بجنورد که از توابع و شهرهای استان خراسان شمالی است، شاهد صنایع‌دستی چون فرش دستباف، سفره‌ کُردی و گلیم‌بافی‌های زیبایی هستیم که در بازارچه‌های سنتی ارائه می‌شود و در بحث اقتصادی راهگشای هنرمندان این استان است.


شهرستان فاروج، یکی از مناطق پرگردشگر استان خراسان شمالی است که شهر آجیلی را در خود جای داده است. اهالی این شهر عموما جز آجیل‌فروشی اشتغال‌ دیگری ندارند. در این شهر که تنها 100کیلومتر تا بجنورد فاصله دارد، باغ‌های بادام، گردو، پسته و انگور زیادی به چشم می‌خورد که تمامی این محصولات در توسعه هرچه بیشتر کشاورزی و فروش آجیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.



در بحث زعفران و کشاورزی زعفران، شهر فاروج پیشرفت زیادی طی سال‌های اخیر داشته است به طوری که در حال‌حاضر 1700 هکتار زمین زیر کشت زعفران دارد. جدای از جذابیت و زیبایی‌ها، جاذبه‌ها، پتانسیل و ظرفیت‌هایی که هریک از شهرهای خراسان شمالی دارد، می‌توان به این نکته اشاره کرد که استان به لحاظ کشاورزی رونق بسیار زیادی دارد. برای مثال، می‌توان به انگور و میوه‌های متنوعی که هر ساله از سوی کشاورزان کاشت و برداشت می‌شود، اشاره کرد.


از جمله جاذبه‌های غذایی این استان سمنو و کره محلی است که قطعا توجه هر گردشگر را به خود جلب می‌کند. از دیگر نکات قابل‌توجه آداب و رسوم این خطه از کشور است که بسیار متفاوت از دیگر نقاط کشور اجرا می‌شود؛ چرا که در این استان اقوام مختلفی از ترکمن، فارس، کرد، ترک و تات در کنار هم زندگی می‌کنند؛ بنابراین می‌توان این استان را تلفیقی از اقوام مختلف نیز دانست.



براساس سخنان و صحبت‌هایی که با بومیان این منطقه انجام دادم، فروش صنایع‌دستی استان نیز از جمله امتیازهای هنری محسوب می‌شود، اگرچه به دلیل دور افتاده بودن مناطق تولید صنایع‌دستی و همچنین قرار گرفتن در مجاورت مرز، شاهد این هستیم که در بخش صنایع‌دستی ساماندهی لازم انجام نشده است و صرفا این هنر توسط اقوام ترکمن مورد توجه قرار گرفته است. بافندگی استان همچنان شکل سنتی خود را حفظ کرده و تولیدات صنایع‌دستی مردم هنوز هم توسط قدیمیان استان انجام می‌شود، اگرچه به لحاظ اقتصادی شاید به رشدی که می‌بایست در ارائه و ورود به بازارهای صنایع‌دستی دست نیافته است، اما کیفیت و ریزه‌کاری‌های خاص صنایع‌دستی مردم این منطقه، همچنان حفظ شده است.



گفته می‌شود بازار صنایع‌دستی در شهر راز راه‌اندازی خواهد شد که همین امر باعث دلگرمی و امید مردم خراسان شمالی است تا شاید با افتتاح این بازارچه مرزی بتواند به فروش بهتری دست یابند. در اشاره به جاذبه‌های طبیعی این استان و بالاخص شهر بجنورد می‌توان به چشمه آب‌گرم ایوب پیامبر‌ اشاره کرد که گفته می‌شود حضرت ایوب بدن خود را در این چشمه شسته است و سنگ‌هایی که به شکل کرم در کف این چشمه دیده می‌شود، کرم‌هایی است که بر تن حضرت بوده است. اگرچه برخی این روایت را زائده تخیل و قصه‌پردازی مردم می‌دانند، اما اکثریت مردم بجنورد که به اعتقادات دینی همچنان پایبند هستند، آن را باور دارند و آنها می‌گویند این چشمه آب معدنی و خواص درمانی زیادی دارد و به لحاظ گردشگری توجه چندانی به آن نشده است. از دیگر جاذبه‌های گردشگری استان، بش‌قارداش به معنای 5 برادر است که از تفرجگاه‌های شهر بجنورد محسوب می‌شود. این منطقه دارای امامزاده و چشمه‌ای است که پیش از این از کوه سرازیر می‌شده، اما با تغییرات ایجاد شده طی سال‌های اخیر، آب آن لوله‌کشی شده و صرفا تفرجگاهی برای شنای آقایان است.


بابا امان نیز از دیگر بخش‌های دیدنی بجنورد است که پارک جنگلی زیبایی دارد و مردم با رفتن به کنار چشمه‌های آن از هوای مطلوب در فصل تابستان بهره‌مند می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب