دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1396 - 14:31
معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو :

کنترل دیابت از اولویت‌های اصلی حوزه سلامت است

معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو عنوان کرد: با توجه به بررسی‌ها و مطالعات انجام شده در کشور، یکی از اولویت‌های چهارگانه تعیین‌شده در حوزه سلامت به بیماری دیابت اختصاص دارد.
کد خبر : 195706

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی آکادمی اقتصاد سلامت، دکتر فرزاد پیرویان، معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو در حاشیه نخستین نشست تخصصی آکادمی اقتصاد سلامت، گفت: یکی از اولویت‌های ما در حوزه بیماری‌های غیرواگیر در کشور اکنون بیماری دیابت است. شکافی ناشی از ‌آگاهی بین بخش تخصصی و بخش سیاست‌گذاری نظام سلامت داریم و نگاه‌های متفاوتی نسبت به درآمدها و هزینه‌های آن از زاویه دید هر کدام وجود دارد.


وی افزود: در دنیا برای اینکه اینها را به‌ هم نزدیک کنند ابزارهایی به‌کار می‌گیرند که قابل فهم‌تر باشد. یکی از این ابزارها بار بیماری و مطالعه هزینه ناشی از آن است. با این ابزارها، اولویت‌های حوزه سلامت را تعیین می‌کنند و با بررسی اینکه کدام بیماری، عمر بیشتری را از مردم می‌گیرد سیاست‌گذار خارج از حوزه سلامت هم متوجه می‌شود که در‌ حال‌ حاضر بیشترین هزینه ناشی از بیماری در کدام زمینه بر جامعه و افراد تحمیل می‌شود و قاعدتا می‌تواند تخصیص بودجه و برنامه‌ریزی‌های مسائل مالی را بهتر انجام دهد.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مدیریت هزینه دیابت در کشور، اظهار کرد: اکنون در زمینه مطالعات بار بیماری اقداماتی انجام شده‌ است.


پیرویان ادامه داد: دیابت یک بیماری پیش‌رونده است و در‌حال‌حاضر چهار و نیم میلیون فرد درگیر این بیماری در کشور داریم و تعداد زیادی هم هستند که شاید نمی‌دانند مبتلا هستند و شناخته نشده‌اند یا اگر شناخته شده‌اند دارو نمی‌گیرند. تنها خود بیماری دیابت نیست که هزینه دارد و هزینه‌های دیگری نیز هستند که ناشی از عوارض دیابت است، مانند زخم پا، مشکلات کلیوی، چشم و ... این موارد هزینه‌های ریالی و میزان مرگ‌و‌میر را افزایش می‌دهد.


وی با بیان اینکه این عوارض ناشی از کنترل نکردن قند خون است، یادآور شد: به لحاظ پراکندگی جغرافیایی نیز استان‌های ما به دلیل سبک زندگی و شرایط اقلیمی متفاوت از شرایط یکسانی در زمینه آمار ابتلا به دیابت برخوردار نیستند. اکنون ما به عنوان یکی از اولویت‌های حوزه سلامت، چهار حوزه اصلی را داریم که بیماری‌های شایع در کشور را شامل می‌شوند و یکی از این چهار مورد دیابت است که سند ملی آن نیز تدوین شده‌ است و اجرای آن جزو اولویت‌های ما محسوب می‌شود.


معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو درباره نقش سازمان‌های ذی‌ربط در کنترل و مدیریت هزینه‌های دیابت، گفت: مبحثی وجود دارد تحت عنوان عوامل تعیین‌کننده اجتماعی که می‌گوید علی‌رغم داشتن بهترین بیمارستان‌ها، مجرب‌ترین متخصص‌ها و خدمات رایگان باز هم 70 درصد این موضوع بر می‌گردد به عواملی خارج از این حوزه، مثل سطح سواد و ‌آگاهی جامعه درباره دانستن تغذیه مناسب، ورزش کردن و پرهیز از رفتارهای پرخطر که اینها ربطی به حوزه سلامت ندارند و به سطح فرهنگی جامعه بازمی‌گردد و اینجاست که ارکان دیگر جامعه اعم از‌ آموزش‌وپرورش، رسانه‌ها و حتی مساجد تاثیر‌گذار می‌شوند و در این راستا همه دستگاه‌ها حتی خارج از حوزه سلامت به هم ارتباط پیدا می‌کنند.


وی افزود: پس بدون تعامل همه سازمان‌ها و نهادهای مختلف، این امر پیش نمی‌رود و از همین رو طبق سند ملی پیشگیری دیابت، وظایف و رسالت‌های هر بخشی تعیین و تبیین شده‌است و یک حوزه‌ای تحت عنوان معاونت اجتماعی داریم که وظیفه هدایت همین موضوع را در قالب تفاهم‌نامه‌هایی که تدوین شده و می‌شوند برعهده دارد و اگر در مسیر تحقق این سند پیش برویم قطعا پیشرفت‌های خوبی در کنترل بیماری دیابت و هزینه‌های ناشی از آن خواهیم‌داشت


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب