برج جمجمه از فرهنگ خشن جشن خون آزتکها میگوید
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، این کشف منجر به طرح سوال جدیدی شده است: نقش قربانی کردن انسان در تمدنهای گذشته چقدر مهم بوده است؟ بسیاری از جمجمههای کشفشده به زنان و کودکان تعلق دارند.
بنابر گفتههای تیم تحقیقاتی این امر، نظریه مبنی بر اینکه این برجهای جمجمهای از بقایای جنگجویان شکست خورده ساخته شده بود تا انگیزهای برای سربازان عازم جنگ باشد، را رد میکند.
رودریگو بالانوس، یکی از باستانشناسان، میگوید: «انتظار داشتیم که همه جمجمهها متعلق به مردان، مردان جوان جنگجو، باشد. معمولا زنان و کودکان به جنگ فرستاده نمیشوند. اینجا اتفاقی افتاده است و ما هیچ مدرکی از آن نداریم. این چیزی جدیدی است که برای اولین بار در هیوی تسامپنتلی دیده شده است».
هیوی تسامپنتلی نامی است که توسط فاتحان اسپانیایی، وقتی که در قرن شانزدهم میلادی در حال تصرف پایتخت آزتکها بودند، به ردیفهای جمجمه داده شده است. شهر مذکور در نهایت به مکزیکوسیتی تبدیل شد.
به خاطر وجود این مداراک، باستانشناسان همیشه میدانستند که در این محل جمجمههایی وجود دارد که زیر خروارها خاک پنهان شده است اما عملیات حفاری اخیر باعث شد که محققان نگاه دقیقتری به آثار تاریخی مرگبار بیاندازند.
قرار دادن سرهای جدا شده روی هم در یک ردیف به نشانه پیروزی در فرهنگ مزوآمریکا، قبل از فتح اسپانیاییها، بسیار رایج بود اما باستانشناسان موسسه تاریخ ملی مکزیکو انتظار نداشتند که جمجمههای زنان و کودکان را در میان این برجها پیدا کنند.
بنابراین محققان به جستوجوی شواهد و مدارک بیشتری از علاقه آزتکها به قربانی کردن انسان پرداختند. به نظر میرسد که در این جامعه به صورت مرتب مردم، اغلب سربازان اسیر گرفته شده، سلاخی میشدهاند تا خدایان را خشنود نگه دارند.
توصیفات مراسم قربانی کردن در تمام متون مذهبی آزتکها دیده میشود اما زنان و کودکان معمولا در میان جنگجویان اسیر نبودند.
متاسفانه اطلاعات زیادی از نحوه دقیق مراسم انتخاب قربانی آزتکها نداریم اما یکی توضیحات احتمالی این است که این زنان و کودکان برده بودند. به گفته محققان، حتی برخی از مسابقات ورزشی نیز برای انتخاب قربانیان استفاده میشد، بدین صورت که اعضای تیم بازنده برای خشنودی خدایان قربانی میشدند.
این حفاری در سال 2015 در مکزیکوسیتی شروع شد و تا به امروز 676 جمجمه در این محل کشف شده است. به عقیده باستانشناسان برج جمجمهای بخشی از عبادتگاه خدای خورشید و جنگ آزتکی بوده است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/