دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1396 - 11:16

تازه‌ترین مشوق‌ها برای نوسازی بافت‌های فرسوده/ افزایش 91.7 درصدی رشد پروانه‌های تجمیعی در بافت‌های فرسوده

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران از افزایش 91.7 درصدی رشد پروانه‌های تجمیعی صادره در بافت‌های فرسوده در فروردین و اردیبهشت ماه سال 96 خبر داد.
کد خبر : 186050

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، عبادالله فتح‌اللهی، دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران درباره تسهیلات و مشوق‌های ویژه ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده گفت: در صدور جواز جهت عوارض، تراکم، پایان کار و تشریفات اداری هم مشوق هایی در نظر گرفته شده است.


فتح اللهی با بیان این که تسهیلات مالی برای نوسازی در بافت فرسوده در نظر گرفته شده است، ادامه داد: وام مربوط به تسهیلات را دولت و شهرداری تقبل می‌کنند و هزینه مهندس ناظر هم حذف شده است، که 50 درصد این هزینه را شهرداری و 50 درصد بقیه از طریق پروژه پرداخت می‌شود.


دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران گفت: سال گذشته 70 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه برای نوسازی بافت فرسوده در تهران مصوب شد. طی 5 سال گذشته روند ساخت و ساز در تهران منفی بود، ولی از سال 95 به بعد ساخت و ساز 6 درصد رشد پیدا کرد و این به دلیل هماهنگی دولت و مردم بود.


وی ادامه داد: با این روش حدود 30 درصد هزینه ساخت به نفع مالکان کاهش می‌یابد. این‌ها نشانگر این هستند که همکاری مردم و مسئولان مشوقی در رشد و سازندگی است و اگر ما با این روند پیش برویم تا پایان سال، 40 درصد رشد ساخت و ساز خواهیم داشت.


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به دستاوردهای اجرای بسته تشویقی نوسازی، از افزایش 91.7 درصدی رشد پروانه‌های تجمیعی صادره در بافت‌های فرسوده در فروردین و اردیبهشت ماه سال 96 خبر داد و تصریح کرد: تعداد پروانه‌های صادره در بافت‌های فرسوده در فروردین و اردیبهشت ماه 96 در مقایسه با ماه‌های مشابه در سال 95، 64.7 درصد (نقطه به نقطه) رشد داشته است. این در حالی است که درصد رشد تعداد پروانه‌های صادره در خارج از بافت فرسوده در همین بازه زمانی 1.3- درصد بوده است.


فتح‌اللهی گفت: طبق آمارها یک چهارم بافت‌های فرسوده درگیر مساله معبر اختصاصی است که البته تخفیف‌های جدید تاحدودی گره نوسازی در بافت فرسوده را حل می‌کند.


وی ادامه داد: هم‌اکنون بیشترین مشکل بافت فرسوده تهران در قطعات زیر ۱۰۰ متر است. برای حمایت از نوسازی در این بخش هم تسهیلات و حمایت‌هایی در نظر گرفته شده است.


دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به این که در سال 95 میانگین مساحت واحدهای مسکونی داخل بافت فرسوده از 73 متر مربع به 76 متر مربع افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: میانگین مساحت کشوری 75 متر مربع است که این امر نشان از رشد 3 درصدی متوسط مساحت واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده دارد.


دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران ادامه داد: 32 دستگاه در فرآیند نوسازی مسئول هستند که تنوع مسئولیت‌ها هم در روند نوسازی بافت‌های فرسوده تاثیر دارد. نظر ما روی تخریب و نوسازی است البته مرمت و نوسازی هم اهمیت دارد، البته کوچه‌ها هم باید بازسازی شوند تا رفت و آمد به سهولت انجام شود.


وی افزود: هر شهروند می‌تواند شماره پلاک منزل خود را وارد سیستم اتوماسیون کند تا بتواند از استاندارد بودن ساختمان خود آگاهی یابد و دفاتر خدمات نوسازی در محلات مختلف در این زمینه‌ها اطلاعات لازم را در اختیار شهروندان قرار می‌دهند و بافت‌های فرسوده و نیازمند بازسازی را مشخص می‌کنند.


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این 49 دفتر خدمات نوسازی در 149 محله فرسوده در شهر تهران مستقر هستند، خاطر نشان کرد: شهروندان ساکن در بافت‌های فرسوده می‌توانند جهت مشاوره واطلاع از خدمات نوسازی به دفاتر خدمات نوسازی مستقر در محل سکونت خود مراجعه کنند. این دفاتر آماده ارائه خدمات رایگان از جمله مشاوره نحوه تجمیع، تنظیم تفاهم نامه، تشکیل پرونده وام، اخذ دستور نقشه، انعقاد قرار داد مشارکت، اخذ پروانه ساختمانی، طراحی نما، برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط با نوسازی و ..... به ساکنان بافت‌های فرسوده هستند.


دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران متذکر شد: مشکل عمده نوسازی در سال‌های گذشته این بود که دولت اعتبارات لازم مربوط به روان شدن اعطای تسهیلات را در اختیار بانک‌ها قرار نداده بود که خوشبختانه طبق برنامه ریزی‌های دولت در سال 96 مقرر شده است، حدود 1000 میلیارد تومان به همین منظور از محل مسکن مهر در اختیار بانک‌های عامل قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب