دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1396 - 17:07

عملیات ساخت مرکز ملی یون درمانی سرطان ایران آغاز شد+ تصاویر

ظهر امروز و با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی، وزیر بهداشت، وزیر امور خارجه و نیز مقامات بلند پایه اتریشی، عملیات ساخت مرکز ملی یون درمانی ایران به عنوان پیشرفته‌ترین مرکز درمان سرطان در کرج، آغاز شد که با راه اندازی این مرکز، ضمن اشتغالزایی برای 500 نفر، از خروج حداقل 25 میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‌شود.
کد خبر : 179844



به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری وزارت بهداشت، این بیمارستان هسته‌ای در زمینی به مساحت 50 هزار متر مربع و زیربنای 40 هزار متر مربع ظرف مدت 5 سال ساخته خواهد شد.


هدف از ایجاد این بیمارستان، درمان سرطان با پروتون و یون کربن، تحقیقات کلینیکی و فیزیک تجربی و درمان سالانه بیش از 1200 بیمار سرطانی با شتاب دهنده نوع سیکروترون است.


ساخت این بیمارستان با انعقاد تفاهم وزارت بهداشت به منظور تامین نیروی انسانی متخصص پزشکی و سازمان انرژی اتمی جهت انجام اقدامات تخصصی و فنی در ابعاد گوناگون، انجام می‌شود.


در حال حاضر بیش از نیمی از بیماران سرطانی از روش‌های مختلف رادیوتراپی به عنوان بخشی از درمان خود استفاده می کنند و در کشور از روش‌های مبتنی بر الکترون و فوتون استفاده می‌شود اما با راه اندازی این مرکز، استفاده از یون و پروتون و مجهز ترین دستگاه‌ها و تجهیزات روز دنیا برای بیماران، میسر می‌شود.


سیستم اصلی مرکز ملی یون درمانی ایران، سینکروترون است که در این سیستم سه شتابدهنده برای شتاب دهی ذرات تا انرژی مناسب که معادل سرعتی حدود 65 درصد سرعت نور است، به‌کار می‌رود.


ایران ششمین کشور دنیا است که با همکاری اتریش، صاحب فناوری یون درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان می‌شود.


با راه اندازی این مرکز پیشرفته درمان سرطان، علاوه بر کاهش قابل توجه هزینه های درمان و سفر به خارج از کشور، از خروج حداقل 25 میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.


این مرکز نقش مهمی در توسعه دانش رادیوتراپی و فیزیک پزشکی برای متخصصان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خواهد داشت و بر اساس قراردادهای منعقد شده، بیش از 100 متخصص جوان کشور در طول فرآیند ساخت این پروژه، در مراکز مشابه در دنیا، آموزش‌های لازم را خواهند دید.


گفتنی است در حین راه اندازی این مرکز درمانی برای بیش از 200 نفر و پس از راه اندازی برای حدود 300 نفر، اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.






انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب