دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1396 - 14:46

سیل در چند قدمی تهران/ بارش 19 میلیمتر باران در روز گذشته

به دنبال ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی هفته گذشته شاهد بارش‌های بهاری همراه با رعد و برق در تهران بودیم. این بارش‌های بهاری روز گذشته از بعدازظهر در تهران آغاز شد و میزان بارش‌ها در ساعات بعدی آنقدر افزایش یافت که به آبگرفتگی در معابر ختم شد و تردد شهروندان را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرد. بنا به اعلام مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور اگر بارش‌ها کمی بیشتر بود خطر وقوع سیل در تهران وجود داشت.
کد خبر : 177314

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، این بارش‌ها در حالی طی هفته‌های اخیر در تهران اتفاق افتاد که چند روز پیش اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست خبری خود اعلام کرده بود که وقوع سیل در تهران هم همچون زلزله باید جدی گرفته شود چرا که وضعیت تهران به گونه‌ای است که درصورت بروز این حادثه طبیعی، خسارات زیادی به تهران وارد خواهد آمد.


احد وظیفه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه هواشناسی بر اساس بارش باران وقوع سیل در یک منطقه را پیش‌بینی می‌کند، اظهار کرد: از نظر هواشناسی جواب قطعی برای رخداد سیل وجود ندارد.


وی با بیان اینکه به دنبال بارش‌های تجمعی احتمال وقوع سیل وجود دارد، اضافه کرد: امکان پیش‌بینی دقیق وقوع سیل وجود ندارد. در این باره روان‌آب، ذخیره آب، پوشش گیاهی محل، بزرگی حوضه آبخیز و شیب حوضه همگی در میزان وقوع سیل تاثیرگذار است.


مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور در این باره به طرح مثالی پرداخت و گفت: فرض کنید در گیلان 30 میلیمتر بارش باران اتفاق بیافتد، گیلان چمنزار و دارای درخت است و هر میزان که باران بیاید به زمین نفوذ می‌کند و به طور قطع سیلی اتفاق نمی‌افتد اما اگر همین میزان بارش در شمال تهران ثبت شود به دلیل وجود آسفالت باران جاری و وارد کانال‌ها می‌شود و وقتی آب در کانال‌ها جمع شود سیل اتفاق می‌افتد.


تاثیر زمین در وقوع سیل


وظیفه با بیان اینکه واکنش سطح زمین در وقوع سیل به شدت تاثیر‌گذار است، عنوان کرد: با توجه به شیب زمین در ارتفاعات شمالی پایتخت و پوشش خیابان‌ها که همگی آسفالت است و شهر تا دامنه‌ کوه‌ها پیشرفت داشته و شیب زیادی تا قله‌های البرز وجود دارد اگر باران زیادی ببارد به دلیل به هم‌پیوستن دره‌ها و جوی‌های مختلف به یکدیگر روان‌آب‌ها هم افزایش پیدا می‌کند و وقتی به داخل شهر وارد شد از خود خسارت به جای بگذارد.


مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه ورود چنین سامانه‌ بارشی و همچنین بارش این میزان از باران در نقشه‌های هواشناسی برای چند روز آینده پیش‌بینی نشده است، اضافه کرد: اما دیروز شرایط خطرناکی وجود داشت و بارش باران بسیار شدید بود.اگر بارش‌ها ادامه داشت می‌توانست منجر به سیل شود.


تهران حوضچه‌ای برای دفع سیلاب ندارد


وی با بیان اینکه تهران حوضچه‌ای برای دفع سیلاب‌های سرریز شده در خیابان ندارد، تصریح کرد: هیچ سد یا حوضچه‌ای در بالادست تهران وجود ندارد. در برخی از دره‌ها برای هدایت آب کانال کشی اتفاق افتاده است، البته اگر بارش باران خیلی شدید باشد معلوم نیست که این کانال‌ها گنجایش لازم را داشته باشند.


وظیفه با بیان اینکه باید در این‌باره شکل حوزه‌‌ها و خروجی آنها مورد مطالعه قرار گیرد، افزود: در این مطالعات باید بیشترین بارش محتمل مورد بررسی قرار گیرد و اینکه هر چند سال یک‌بار بارش‌هایی از این دست رخ می‌دهد باید بررسی شود. دوره‌های برگشت پذیر بارش‌های شدید در این مطالعات نقش اصلی را ایفا می‌کند. البته نمی‌دانم که چنین مطالعاتی برای ساخت حوزه‌ها در تهران وجود دارد یا خیر؟


مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با اشاره به میزان بارش باران در روز گذشته عنوان کرد: روز گذشته در ایستگاه شمیرانات 19 میلیمتر، ورامین 11 میلیمتر و مهرآباد 9 میلیمتر بارش باران ثبت شده است.


وی تاکید کرد به طور کلی وقوع سیل به طور مستقیم به بارش باران‌ها مرتبط است اما اگر بارش‌ها سنگین باشد خسارت سیل تهران را تهدید می‌کند.


بنا به گفته نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در حال حاضر کلانشهر تهران دارای هفت حوضچه آبریز است اما این حوضچه‌ها برای دفع سیلاب‌های سرریز شده در کف خیابان‌های تهران کافی نیست؛ بنابراین همه دستگاه‌های اجرایی باید با عزم ملی و همت بالا برای پیشگیری از خسارات سیل چاره‌‌اندیشی کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته