دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1396 - 09:02

سریع‌ترین دوربین جهان ساخته شد

به جای اینکه با هر کلیک تنها یک عکس بگیرید، با دوربین جدید می‌توانید به یک باره چندین عکس را ثبت کنید و با استفاده از یک الگوریتم آنها را در دنباله فیلم مانندی پشت سر هم بچینید.
کد خبر : 176148

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Upi، دانشمندان در سوئد موفق به ساخت سریع‌ترین دوربین جهان شدند. این دوربین قادر است پنج تریلیون عکس بر ثانیه ثبت کند؛ به طور متوسط در 0/2 تریلیونیم ثانیه یک عکس گرفته می‌شود.


از این دوربین می‌توان برای مشاهده و ثبت فرآیندهای فوق‌العاده سریع در شیمی، فیزیک، زیست و زیست پزشکی استفاده کرد. پژوهشگران از دوربین رکورد شکن جدید خود برای مستندسازی عبور فوتون‌ها در مسافتی به عرض یک تکه کاغذ استفاده کردند. در واقعیت، این پدیده یک پیکو ثانیه، یک تریلیونیم ثانیه یا یک میلیونیوم یک میلیونیوم ثانیه، به طول می‌انجامد. با به کارگیری این دوربین، دانشمندان فرآیند مذکور را با ضریب یک تریلیون کندتر و آن را تبدیل به عملی قابل مشاهده کردند.


با این دوربین می‌توان چندین تصویر را به طور هم‌زمان تهیه کرد و سپس با استفاده از یک الگوریتم خاص این عکس‌ها به صورت یک مجموعه فیلم مانند در کنار هم قرار می‌گیرند. به گفته دانشمندان، اولین سوژه‌های این دوربین جدید، فرآیندهای طبیعی خواهد بود.


الیاس کریستنسون، محقق دانشگاه لوند، در این باره می‌گوید: «این امر شامل تمامی فرآیندهای موجود در طبیعت نمی‌شود بلکه تنها تعداد محدودی سوژه این دوربین خواهند بود، برای مثال می‌توان به انفجارها، درخشش‌های پلاسما، احتراق متلاطم، فعالیت مغزی در حیوانات و واکنش‌های شیمیایی اشاره کرد. حالا قادریم این چنین فرآیندهای بسیار کوتاه را به صورت فیلم ثبت کنیم. در دراز مدت، می‌توان از این فناوری در صنعت و زمینه‌های دیگر نیز استفاده کرد».


بسیاری از فرآیندهای طبیعی به قدری سریع رخ می‌دهند که تصویربرداری از آنها با دوربین فیلمبرداری غیرممکن است. تنها راه برای مطالعه چنین فرآیندهایی به کارگیری دوربین عکاسی است اما سریع‌ترین دوربین‌هایی که امروزه از آنها استفاده می‌شود تنها قادر به ثبت 100 هزار عکس در ثانیه هستند.


سپس کاربر مجبور می‌شد آزمایش یکسانی را تکرار کند تا تصاویر ثابت دیگری را از فرآیند فراهم کند و بدین ترتیب بتواند یک فیلم ادیت شده از تصاویر تهیه کند. مشکل این روش این است که وقتی کاربر آزمایش را تکرار می‌کند احتمال همسان بودن آن با فرآیند اولیه بعید است.


دانشمندان توصیفات دقیقی از این دوربین و کارآرایی‌های آن ارائه دادند که به زودی در مجله «فریم» منتشر خواهد شد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب