دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1394 - 12:36
دکتر حمید میرزاده*

یار یک جهت حق گزار ما **

قرار بود مراسم نکوداشت جناب آقای دعایی روز 27 فروردین گذشته که سالروز تولد ایشان است در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود و تمهیدات لازم برای انجام این مهم هم انجام شده بود. اما به توصیه بزرگان هم زمان و هم مکان این همایش تغییر کرد.
کد خبر : 16988

به خاطر سر ارادت ما و آستان حضرت دوست، ما هم از نکو داشت ایشان در مجموعه ای که وابسته به ریاست جمهوری است و هم آنجا جنبه ملی دارد ( کتابخانه ملی) خوشحال شدیم ولی از اینکه نتوانستیم دین خودمان را به این استاد فرزانه ادا کنیم تاسف خوردیم. به هر حال این زمان بگذار تا وقت دگر تا رسالت دانشگاهی خود را در قبال فرهیختگان و فرزانگان این مرزو بوم انجام دهیم.


بعد از انقلاب اسلامی مدیریت موسسه اطلاعات از خوش حادثه به کسی رسید که هم با توان بالای مدیریتی و هم با صبغه دینی و علمی و فرهنگی توانست نقش صور اسرافیلی روزنامه اطلاعات را برای ارتقا فرهنگ و تاریخ ایران تا بدانجا بالا برد که اکنون روزنامه اطلاعات در شمار 5 روزنامه ماندگار و با سابقه جهانی شود. روزنامه ای که ظرف 35 سال مدیریت آقای دعایی بیش از 11000 روز منتشر شد و آن قدر بزرگ شد که دیگر در ساختمان مشهورش در خیابان خیام نمی گنجید و با توسعه آن اکنون موسسه اطلاعات یکی از بزرگترین مجموعه های مجهز و ماندگارترین روزنامه ها و انتشارات ایران و جهان شد.


همین جا خوبست به این نکته اشاره کنم که وجه مدیریت قوی اجرایی این بزرگمرد در تابش درخشان آفتاب چهره فرهنگی و دینی ایشان کمرنگ شده است. اگر نبود مدیریت سطح بالای بی بدیل و پشتکارکم نظبر ایشان که به تنهایی به اندازه یک نهاد فرهنگی به فرهنگ این کشور خدمت کرده اند ، امروز روزنامه و موسسه اطلاعات بدین جایگاه بالا و منزلگاه والا نمی‌رسید.


عامل مهم دیگری که نقش اساسی در موفقیت مجموعه موسسه اطلاعات داشته و دارد ، مشی اعتدالی و میانه روی آقای دعایی بوده که آرشیو اطلاعات را به روی پژوهشگران و تاریخ نویسان باز کرد و باعث شد تا اطلاعات به عنوان یک رسانه ملی بماند این خود درس بزرگ مدیریتی برای ماست که راز ماندگاری و برقراری انتخاب مشی اعتدالی است چه اینکه افراط و تفریط در اتخاذ روش ها و منش ها ضربه های هولناکی به کشور وارد می کند و باعث چند قطبی شدن جامعه می شود.


آقای دعایی انقلابی بود ولی ماجراجو نبود و به همین دلیل اغلب طیف ها و نحله های سیاسی و فکری او را دوست می دارند. در خاطرات ما از ایشان، علاوه بر میانه روی و انصاف، سادگی و صفا و نگهداری جانب اهل وفا، بی تکلفی، بی ادعایی، خوش سخنی و شیرین دهنی و شوخ طبعی، خوش قلبی و تواضع و مردم داری، بی ریایی همراه با تدین و پاکدامنی و فضیلت و فرزانگی همه در آقای دعایی جمعند و دیده می شوند . به راستی درباره ایشان می توان گفت: آنچه خوبان همه دارند تو تنها داری.


مراسم روز پنجشنبه گذشته در کتابخانه ملی تنها تکریم شخصیت این بزرگوار نبود بلکه حامل یک پیام و مولفه فرهنگ سازی بود که جامعه ما نیازمند چنین فرزانگان و فرهیختگانی است. باید قدر امثال آقای دعایی را بدانیم. دردمندانه باید گفت امثال ایشان در روزگار ما زیاد نیستند و آنها که هستند، به قول حافظ بزرگ:


به حسن و خلق و وفا کس به یار ما نرسد


تورا در این سخن انکار کار ما نرسد


اگر چه حسن فروشان به جلوه آمده اند


کسی به حق و ملاحت به یار ما نرسد


به حق صحبت دیرین که هیچ محرم راز


به یار یک جهت حق گزار ما نرسد




*رییس دانشگاه آزاد اسلامی



** این متن در ستون سرمقاله امروز روزنامه فرهیختگان منتشر شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب