دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1396 - 14:26

روحانی: پیشی گرفتن صادرات از واردات بعد از 63 سال، از مظاهر اقتصاد مقاومتی است

رئیس جمهوری، تلاش بیش از پیش برای تولید اشتغالزا را تصمیم مهم و اساسی دولت در سال جاری دانست و تاکید کرد : ستاد اقتصاد مقاومتی در حال برنامه‌ریزی برای اشتغال جوانان است و سازمان برنامه و بودجه نیز بیش از پیش در این راستا فعال شده و امسال باید اشتغال‌زایی فرای ۷۰۰ هزار نفر ایجاد شود.
کد خبر : 169693

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی روز پنجشنبه و در مراسم افتتاح همزمان ۱۹ پروژه زیربنایی، عمرانی و خدماتی در استان سمنان ، با استناد به آمار و ارقام اقتصادی گفت: در سال ۹۵، صادرات غیرنفتی همانند سال ۹۴ از واردات بالاتر بود که این افتخاری برای دولت یازدهم است.


روحانی ادامه داد: رقم صادرات غیرنفتی ۴۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون و همچنین واردات ۴۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون بود که نشان دهنده پیشی گرفتن ۳۰۰ میلیونی صادرات غیرنفتی بر واردات است و اینکه برای تأمین نیازهای کشور، نفتی نفروخته‌ایم و این برای دومین سال است که به چنین دستاورد مهمی نایل می شویم.


رئیس‌ جمهوری افزود: در سال ۹۴ و طی ۶۳ سال گذشته برای اولین بار بود که صادرات غیرنفتی بر واردات پیشی گرفت و این روند در سال ۹۵ نیز ادامه یافت و این به معنای اجرای اقتصاد مقاومتی است.


روحانی با تأکید براینکه " برای پیشرفت همه جانبه کشور باید توسعه، تولید ملی و اشتغال، گفتمان حاکم بر کشور شود"، افزود: اگر به دنبال مسایل حزبی، جناحی، ایرادگیری‌ها و به جای دستگیری، مچ‌گیری باشیم ، به اهداف متعالی دست نمی یابیم.


رئیس‌ جمهوری با اشاره به حرکت‌های خوب توسعه‌ای در استان سمنان و کل کشور، گفت: اکنون شور و شوق و حرکت مردم برای توسعه سمنان بیشتر از گذشته است.


روحانی با اشاره به اینکه امسال سال تولید و اشتغال بوده و ظرفیت‌ها و استعدادهای خوبی در کشور در بین جوانان مؤمن، عالم و آماده به کار وجود دارد، گفت: در اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی سال ۹۶، بحث مفصلی از لحاظ فرهنگی درباره مسأله اشتغال و تولید انجام شد تا منویات مقام معظم رهبری در این زمینه اجرایی شود.


رئیس‌ جمهوری با بیان اینکه وضعیت اشتغال کشور به طور نسبی خوب بوده و راضی هستیم، افزود: در سال گذشته نسبت تابستان به تابستان سال قبل آن ۷۱۴ هزار اشتغال خالص ایجاد شد و بر مبنای آمار زمستان به زمستان سال قبل آن ۶۳۰ هزار اشتغال خالص بوجود آمد که این آمار، نشانگر نرخ اشتغال بسیار بالایی است.


روحانی گفت: در سطح دنیا، کشورهای معدودی هستند که می‌توانند بالای ۶۰۰ هزار شغل ایجاد کنند و این بسیار مهم است که با توجه به نفت ۵۰ دلاری، دولت یازدهم حرکت خوبی در این زمینه انجام داد.


رئیس‌ جمهوری تأکید کرد: اما در مقایسه با نیازهای کشور این آمار اشتغال بسیار کم است، چرا که آمار جوانان جویای کار در سال گذشته برای اولین بار یک میلیون و دویست هزار نفر بود که البته از طرفی نشان دهنده امید مردم بوده که جویای کار هستند و دولت توانست نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر را مشغول بکار کند و این قدم مهمی است.


روحانی ادامه داد: در همین حال ۵۰۰ هزار نفر نیز به آمار جویندگان کار اضافه شده و این به معنای آن است که باید گام بلندی در بحث اشتغال‌زایی جوانان برداشته شود.


رئیس‌ جمهوری تأکید کرد: اینکه مقام معظم رهبری در سال جاری بر اشتغال و تولید تأکید کردند فرصتی بزرگ برای دولت و کارآفرینان است.


روحانی با اشاره به افتتاح واحد صنعتی در سمنان و اشتغال‌زایی ۱۵۰ نفری در این واحد، گفت: با حرکت و تلاش می توانیم برای جوانان کشور اشتغال ایجاد کنیم و امسال شرایط خوبی پیش روی ما است و همه باید برای این مهم به میدان بیایند.


رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه طبق قانون اساسی همه نیروهای مسلح و تجهیزات آنها در زمان صلح باید برای امور امدادی، آموزشی و تولیدی بکار گرفته شود، اظهارداشت: دولت وظیفه دارد از این توان طبق قانون اساسی استفاده کند.


روحانی تصریح کرد: تلاش برای ایجاد اشتغال دستور مقام معظم رهبری و وظیفه همه ما است و نشاط خانواده‌های ایرانی در گرو ازدواج ، زندگی و اشتغال جوانان آنان است.


رئیس‌ جمهوری ادامه داد: اینکه جوانی دارای شغل، حقوق و قادر به ازدواج باشد، بسیار مهم است و امسال باید حرکت بزرگی در سطح کشور بوجود آوریم و این امر شدنی است.


روحانی بر ضرورت مسأله مهارت‌آموزی تأکید کرد و ادامه داد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نتیجه رسیدیم که باید در مدارس، دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها کار بزرگی در این زمینه انجام شود.


رئیس جمهوری ادامه داد: جوانان با مهارت، بیکار نمی‌مانند و باید در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی تحولی، در این زمینه ایجاد کنیم و مهارت به جوانان آموخته شود.


روحانی با بیان اینکه مهارت پذیرایی و نوع برخورد با افراد و مسافران در هتل‌ها و رستوران‌ها حائز اهمیت است، افزود: هتل‌های فراوانی در کشور افتتاح می‌شود، اما نیروی کار به اندازه کافی وجود ندارد و باید مهارت‌های لازم در این زمینه و بویژه مشاغل ساده آموخته شود.


رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا، عده محدودی برای تحصیلات عالیه وارد دانشگاه می‌شوند، گفت: باید برای فعال شدن جوانان، مهارت‌آموزی بوجود آید و از همه شیوه‌ها برای تحول بزرگ در اشتغال در این زمینه استفاده کنیم.


روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای دولت در حوزه توسعه خطوط حمل و نقل کشور اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم اقدامات بزرگ و مهمی در حوزه حمل و نقل کشور انجام شده است که بخش قابل توجهی از آنها در عرصه ریل و گسترش حمل و نقل ریلی بوده است.


رئیس جمهوری افزود: طرح قطار حومه ای که امروز بین گرمسار و تهران افتتاح می شود، نقش موثری در کاهش مشکلات کلان شهرها و ایجاد رفاه برای مردم از طریق استقرار الگوهای سکونتی جدید خواهد داشت. کلان شهرهایی مثل تهران دیگر ظرفیت افزایش ساختمان و ابنیه جدید را ندارند در حالی که در اطراف تهران شهرهایی وجود دارد که اگر قطارهای حومه ای بین آنها و تهران راه اندازی شوند، این امکان را برای مردم ایجاد می کنند که به راحتی و با صرف زمان کوتاه بین محل سکونت و محل کار خود تردد کنند.


روحانی با اشاره به اینکه در حال حاضر کسی که ناچار است برای تردد بین محل سکونت و اشتغال خود ، شرق تا غرب تهران را طی کند، زمان زیادی را در راه صرف می کند، اظهار داشت: اگر قطار حومه ای بین کلان شهری مثل تهران و شهرهای اطرافش راه اندازی شود که در زمانی کمتر از یک ساعت مردم را بین محل سکونت و کارشان جابجا کند، این یک راه نجات و نفس موثر برای کلان شهرها و امکانی برای ارتقای رفاه مردم است.


وی تصریح کرد: آغاز به کار خط سوم ریلی بین گرمسار - تهران و ادامه آن به سمنان می تواند وسیله ای برای تردد سریع و امن مردم این منطقه و تهران باشد. خط آهن تهران - مشهد هم به زودی برقی می شود و این باعث کوتاه تر شدن زمان تردد در این مسیر خواهد شد که خدمت بزرگی به کشور است.


روحانی یادآور شد: در دولت تدبیر و امید در بخش راه سازی، احداث بزرگراهها و آزادراهها، احداث و توسعه بنادر، نوسازی ناوگان هوایی و ریلی تحولات عظیمی رخ داده است. امروز واگنهای باری و مسافری خطوط ریلی کشور به سرعت در حال نوسازی است و از سوی دیگر کشور به چنان قدرت و توانی در عرصه توسعه خطوط آهن رسیده که در حال حاضر روزانه ۵ کیلومتر خط آهن جدید در کشور ایجاد می شود و این آمارها مایه افتخار و تحولی جدی در مسیر تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.


روحانی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به کاهش مستمر اتکای بودجه کشور به درآمدهای نفتی گفت: کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه یکی از پایه های تحقق اقتصاد مقاومتی است. نفت جزو منابع و سرمایه های بین نسلی است و درآمد حاصل از فروش آن به جای پرداخت حقوق کارمندان باید صرف سرمایه گذاری برای توسعه کشور شود.


وی با تاکید بر اینکه هزینه های جاری کشور باید از محلی غیر از درآمدهای نفتی تامین شود، اضافه کرد: راهکار این مساله افزایش درآمدهای غیرنفتی است. در سال ۹۵ برای اولین بار درآمد غیرنفتی نسبت به درآمدهای نفتی، افزایش ۱۵۰ درصدی داشته است که این نشان می دهد می توانیم به تدریج اتکا به نفت را در بودجه جاری کشور حذف کنیم.


رئیس دولت یازدهم کاهش اتکا بودجه کشور به درآمدهای نفتی را از اقدامات مفید و موثر دولت یازدهم توصیف کرد و اظهار داشت: در این دولت بر تامین هزینه های جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی تکیه شده و دستاوردهای بسیار خوبی حاصل شده است. مقام معظم رهبری هم پرداخت مالیات را از سوی کسانی که مالیات بر عهده شان است، واجب شرعی دانسته اند و مردم هم باید احساس کنند که پرداخت مالیات وظیفه ملی، قانونی و شرعی آنها برای توسعه کشور و ارتقای رفاه خودشان است.


روحانی در ادامه با اشاره به افتتاح طرحهای صنعتی در استان سمنان و از جمله کارخانه خودروسازی "فردا" تصریح کرد: امروز شاهد بودیم که حداقل ۱۵۰ نفر از جوانان بومی سمنانی در این کارخانه مشغول کار شده اند.


وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال برای هر یک از جوانان کشور مایه خوشحالی ما است و آن را نعمتی برای کشور می دانیم، خاطرنشان کرد: امسال تکلیف مضاعفی برای تولید ملی و اشتغال بر عهده همه ما است.


روحانی گفت: سمنان استانی است که ظرفیتهای بسیار بالایی برای صنعتی شدن دارد. سمنان با توجه به اتصال به شبکه راه آهن، نزدیکی به مرکز کشور، قرار گرفتن در محل اتصال راههای شرق، غرب، شمال و جنوب کشور و ظرفیتهای معدنی و صنعتی مطلوب، موقعیتی راهبردی برای صنعتی شدن دارد.


رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افتتاح آشیانه آمبولانس هوایی استان سمنان، اظهار داشت: باید از خدمات هلال احمر در سطح کشور، در ایام مختلف و به ویژه نوروز تشکر کنم. امسال شاهد آن بودیم که در همه استانها امکان استفاده از آمبولانس هوایی وجود داشت. هلال احمر و وزارت بهداشت در سالهای اخیر اقدامات فوق العاده ای برای تامین و گسترش آمبولانس هوایی داشته اند و در حالی که در سال ۹۲ تنها ۱۴ آمبولانس هوایی در کشور فعال بود، در مدت فعالیت دولت یازدهم تعداد آمبولانسهای هوایی کشور به ۲۴ عدد رسیده است


روحانی همچنین از خدمات سازمان هلال احمر در حادثه زلزله دیروز مشهد که در گزارش استاندار خراسان رضوی، مطلوب و سریع توصیف شد، تقدیر و تشکر کرد.


وی در بخش دیگری از سخنانش پس از افتتاح طرحهای آبیاری نوین بخشی از اراضی زراعی استان سمنان، با تشکر از تلاش مسئولان وزارت جهادکشاورزی و کشاورزان کشور در مسیر خودکفایی در تولید محصولات غذایی کشور گفت: امروز کشت گلخانه ای به ویژه برای استانهای کم آبی مثل سمنان اهمیت بسیار زیادی دارد.


روحانی اضافه کرد: این آمار که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۹۲ مجموعا ۱۶ هزار هکتار از اراضی سمنان به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده اند و از سال ۹۲ تاکنون ۹ هزار و ۱۲۵ هکتار به این سامانه ها تجهیز شده و در سال ۹۶ نیز تجهیز ۱۲ هزار هکتار دیگر به پایان خواهد رسید، آمار کاملا گویایی است. این اقدامات تحولی بزرگ در صرفه جویی و بهره وری بهینه از آب در شرایط خشکسالی کشور است.


رئیس جمهوری در پایان تصریح کرد: اینکه وزارت جهادکشاورزی با همت کشاورزان توانسته در طول سه سال و نیم گذشته حجم تولیدات مواد غذایی کشور را ۲۱ میلیون تن افزایش دهد، تحرک بسیار خوبی در کشاورزی کشور و باعث خوشحالی مردم است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب