دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 فروردين 1396 - 12:00

رونمایی از اطلس ابرها در روز جهانی هواشناسی

به مناسبت روز جهانی هواشناسی از نسخه ویرایش شده و جدید اطلس بین المللی ابرها رونمایی شد.
کد خبر : 167424

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، روز 23 مارس مصادف با سوم فروردین ماه به عنوان روز جهانی هواشناسی در تقویم به ثبت رسیده است. شعار روز جهانی هواشناسی 2017 «شناخت ابرها» در نظر گرفته شده که اهمیت فوق العاده ابرها در حوزه هوا، اقلیم و آب را نشان می‌دهد.


ابرها در دیدبانی و پیش بینی وضع هوا نقش به سزایی دارند. در مطالعات تغییر اقلیم ابرها یکی از موضوعات کلیدی در عدم قطعیت‌ها هستند. بنا براین شناخت هر چه بیشتر چگونگی تاثیرگذاری ابرها بر اقلیم و تاثیرپذیری آن‌ها از تغییر اقلیم ضرورت دارد. ابرها در چرخه آب و چگونگی توزیع جهانی آن نقش عمده‌ای ایفا می‌کنند.


روز جهانی هواشناسی آغازیست بر رونمایی از نسخه ویرایش شده و جدید اطلس بین المللی ابرها که پس از صرف زمان طولانی جهت بازبینی دقیق و کامل به سرانجام رسیده است. اطلس جدید سازمان جهانی هواشناسی (WMO) گنجینه‌ای ارزشمند از صدها تصویر ابر و تعداد اندکی طبقه بندی جدید است. این اطلس در بر گیرنده دیگر پدیده‌های هواشناسی نظیر رنگین کمان، هاله، کولاک برف و دانه تگرگ است. این اطلس برای نخستین بار به صورت دیجیتال عرضه شده که قابلیت دسترسی از طریق رایانه و تلفن همراه را نیز دارد.


اطلس بین المللی ابرها تنها مرجع معتبر و کامل در شناسایی ابرها است. این اطلس مرجعی ضروری برای آموزش افراد حرفه‌ای فعال در هواشناسی، هوانوردی و دریانوردی است.


اطلس بین المللی ابرها ریشه در اواخر قرن 19 میلادی دارد. این اطلس در قرن بیستم و در چند نوبت ویرایش شده که آخرین آن پیش از ظهور اینترنت و در سال 1987 بوده که به صورت کتاب منتشر شده است.


پیشرفت علم، فنآوری و عکس برداری، سازمان جهانی هواشناسی را بر آن داشت تا به وظیفه سنگین خود در رابطه با تصحیح و به‌روزرسانی اطلس به کمک عکس‌های دریافت شده از هواشناسان، عکاسان و پایشگران ابرها از سرتاسر دنیا جامه عمل بپوشاند.


اطلس جدید بین المللی ابرها نتیجه تلاش دیدبانی هنگ کنگ و اشتیاق و جدیت یک گروه کاری ویژه از سازمان جهانی هواشناسی (WMO) است که با صرف نزدیک به سه سال زمان جهت تصحیح متن و گردآوری و طبقه بندی تصاویر و داده‌ها آماده شده است. این اطلس به ارتقاء سطح شناخت افراد از ابرها کمک کرده و منبعی بسیار گرانبها برای سال‌های پیش رو خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب