نهمین جشنواره بینالمللی فارابی برگزار میشود/ مهلت ارسال آثار تا اردیبهشت 96
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ابتدا در این نشست گفت: «گام مهمی در جشنواره نهم فارابی برداشته خواهد شد و ما برنامهها و سیاستهای مهمی در برگزاری این جشنواره داریم. خوشبختانه هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی را با موفقیت پشت سر گذاشتیم. این جشنواره در حوزه علومانسانی و اسلامی دستاوردهای زیادی را به ارمغان آورد و روند موفقی میان دانشگاه، حوزه علمیه، علوم انسانی و نخبگان به وجود آمد.»
او در ادامه افزود: «معرفی نخبگان و آثار برگزیده جشنواره بینالمللی فارابی برای دولت تدبیر و امید ارزش بسزایی داشت و دارد، بنابراین مقدمات ابتدایی فراخوان جشنواره نهم بینالمللی فارابی برای دانشجویان، اندیشمندان و اساتید به وجود آمده است.»
هاشمی گفت: «در جشنواره نهم سعی بر حفظ نقاط قوت جشنواره هشتم داریم و ما این نشست خبری را برای فراخوان در نهمین جشنواره بینالمللی فارابی برگزار کردیم تا از این طریق بتوانیم نخبگان را شناسایی و به جامعه معرفی کنیم.»
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: «فراخوان از طریق دانشگاهها، حوزههای علمیه، پژوهشکدهها، نهادهای علمی و غیره انجام میشود.»
او بخش بینالملل را یکی از نقاط برجسته هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی دانست و افزود: «کشورهای زیادی سعی داشتند اساتید و دانشجویان آنها به ایران سفر نکنند، اما آنها به هدفشان نرسیدند، زیرا شخصیتهای علمی آمریکا به ایران آمدند و در جشنواره بینالمللی فارابی حضور داشتند. هدف ما از برگزاری جشنوارهها به خصوص فارابی بهرهگیری از نخبگان و اندیشمندان برای توسعه علمی، دیپلماتیک در حوزه علومانسانی است.»
ضیاء هاشمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اینکه جشنوارهها تا چه حد توانستهاند مشکلات جامعه را حل کنند، گفت: «اساسا علوم مختلف در خدمت جامعه قرار دارند و علومانسانی هم به همین شکل است. رابطه علم با مدیریت اجتماعی رابطه سادهای نیست، اما تجربه ثابت کرده است که با ارتقای علم و دانش میتوان مشکلات اجتماع را حل و فصل کرد.»
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم به محورهای جشنواره فارابی اشاره کرد و ادامه داد: «یکی از محورهای مهم جشنواره فارابی شناسایی نخبگان علومانسانی است. بنابراین افراد با ارسال آثار خود میتوانند در جشنوارهها به خصوص جشنواره فارابی شرکت کنند و داوران آثار آنها را نقد و بررسی میکنند.»
دکتر حسین میرزایی، رئیس مرکز پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی نیز در این نشست گفت: «خوشبختانه 24 بهمن مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی با حضور آقای روحانی، رئیسجمهوری برگزار شد. از طرفی تمام جوایز به برگزیدگان جشنواره هشتم اهدا شد و کمیتههای علمی و داوری توانستند با موفقیت آثار ارسال شده را نقد و بررسی و از میان آنها تعدادی را به عنوان آثار برتر معرفی کنند. بنابراین امیدواریم که جشنواره نهم بینالمللی فارابی را مانند جشنواره قبل با موفقیت برگزار کنیم.»
او در ادامه به زمان ارسال آثار برای نهمین جشنواره بینالمللی فارابی اشاره کرد و افزود: «تقویم جشنوارهها سالانه است، بنابراین باید در بهمنماه سال 96 جشنواره بینالمللی فارابی برگزار شود، اما به دلیل اینکه دو جشنواره مهم مانند فارابی و خوارزمی سال آینده در همان ماه برگزار میشود، تمایل داریم که این دو با فاصله تشکیل شوند.»
میرزایی گفت: «مهلت ارسال آثار برای حضور در جشنواره نهم بینالمللی فارابی تا پایان اردیبهشتماه 96 است و محورهای این جشنواره همان محورهای 12گانه گروه علمی است.»
رئیس مرکز پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در پایان افزود: «جشنواره فارابی ویژه علومانسانی و اسلامی است که امروز پوستر فراخوان این جشنواره را رونمایی میکنیم. »
انتهای پیام/