دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 اسفند 1395 - 14:49

کتاب جدید ظریف رونمایی شد

کتاب دوران گذار روابط بین‌الملل در جهان پساغربی با حضور محمدجواد ظریف نویسنده این کتاب رونمایی شد.
کد خبر : 165440

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «دوران گذار روابط بین‌الملل در جهان پساغربی» کار مشترک محمدجواد ظریف، سید کاظم سجادپور و عبادالله مولایی (سفیر ایران در اتریش) است. این کتاب از سوی اداره نشر وزارت امور خارجه منتشر شده و بعد از ظهر امروز با حضور نویسندگان کتاب در وزارت امور خارجه رونمایی شد.


در مراسم رونمایی از این کتاب علاوه بر ظریف و سجادپور، مرتضی سرمدی قائم مقام، عباس عراقچی معاون حقوقی و بین‌الملل، مجید تخت روانچی، معاون اروپا و امریکای، حسن قشقاوی معاون کنسولی و پارلمانی و مهدی دانش جعفری، معاون اداری و مالی حضور دارند.


ظریف در این مراسم درباره انتشار این کتاب گفت: «در دوران خانه‌نشینی فرصتی برای بنده و آقای سجادپور ایجاد شد که مقداری به کاری که در زمان دانشگاهی نتوانستیم انجام دهیم، بپردازیم که حاصل اول کتاب دیپلماسی چندجانبه بود. کار دوم نیز نگارش این کتاب بود که کار واقعی در یک طرح مطالعاتی شکل گرفت و به شورای راهبردی روابط خارجی پیشنهاد دادیم که روزهای دوران گذار را بررسی کند و علت این پیشنهاد این بود که درک و شناخت دوران گذار تاثیر بسیاری در شکل‌گیری آینده دارد. نه تنها درک صحیح، بلکه درک به مفهوم مطلق آن باعث پیشبرد یک نگرش می‌شود.»


ظریف افزود: «اگر امروز بپذیریم که آنچه در دوران طولانی روابط بین‌الملل به عنوان قدرت سخت مطرح بوده، تعیین‌کننده آینده روابط بین‌الملل است، باید بپذیریم که در آینده‌ای نه چندان دور روابط بین‌الملل تحت تاثیر قدرت‌های جهان قرار خواهد گرفت.»


وی با اشاره به اینکه ما خودمان می‌توانیم کنشگر باشیم، تصریح کرد: «پذیرش این واقعیت می‌تواند تاثیرگذار باشد و به همین دلیل نیز ما به شورای راهبردی روابط خارجی پیشنهاد کردیم که بهتر است ما تصویر خودمان را داشته باشیم و آنها پذیرفتند و به این ترتیب از حدود 30 نفر از اساتید و دیپلمات‌های باسابقه دعوت شد و حدود 30 جلسه داشتیم که حاصل آن 40 صفحه گزارش به شورا بود.»


وی ادامه داد: «پس از این مرحله، من و آقای سجادپور کارگاه‌هایی برگزار کردیم و در نهایت آقای مولایی نیز افزوده شدند که کار تحقیق و نگارش اکثرا با ایشان بود و این کتاب تهیه شد. این کتاب شروعی برای بررسی بیشتر در کشور است و بیانگر سیاست وزارت امورخارجه نیست. هدف اصلی کتاب شروع بحث در محیط‌های آکادمیک است که ممکن است برای سیاستگذاران مهم باشد.»


وی ادامه داد: «مهم‌ترین بحث ذهنی ما در عنوان کتاب مطرح است که برای اولین‌بار روابط بین‌الملل، تحولات در دوران گذار را نه در غرب و نه توسط غرب می‌داند.»


وی با اشاره به اینکه کنفرانس مونیخ امسال سه عنوان پساغرب، پساحقیقت و پسا گذشته را داشت، بیان کرد: «هنوز بسیاری از تحلیلگران ما روابط بین‌الملل را در فضای جنگ سرد و فضای دوقطبی می‌دانند. من نمی‌گویم غرب مرده است یا تاثیر خود در روابط بین‌الملل را از دست داده، اما این واقعیت را باید بپذیریم که دنیا تنها غرب به شمول روسیه نیست و کنشگران دیگر می‌توانند نقش قابل‌توجهی داشته باشند.»


در این مراسم، همچنین کاظم سجادپور به عنوان نویسنده دیگر کتاب، این کتاب را محصول همکاری صادقانه و جدی دانست و گفت: «قبل از وزارت آقای ظریف در جلسه‌ای که بحث‌های جاری سیاست‌خارجه مطرح بود، دکتر مولایی یادداشتی نوشت که خوب است ایشان را وارد این کار کنیم. من یادداشت را هنوز دارم؛ خیلی خوب شد که ایشان وارد شد. من فکر می‌کردم اکنون زمان خوبی برای انتشار این کتاب با توجه به موقعیت آقای ظریف نباشد، اما مقدمه خوب ایشان مساله را حل کرد.»


در این مراسم همچنین علی سلیمی، استاد دانشگاه و خانم لطفیان، استاد روابط بین‌الملل نیز این کتاب را نقد کردند و نکاتی درباره آن مطرح شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب