دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1394 - 16:16
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

حوادث ناشی از کار سومین عامل شایع مرگ‌ و میر در کشورهای صنعتی است

معاون امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه حوادث ناشی از کار سومین عامل شایع مرگ‌ و میر در کشورهای صنعتی است، گفت: حوادث ناشی از کار، هزینه‌های بسیاری بر دوش اقتصاد ملی هر کشور تحمیل می کند، حفظ سلامت کارگران این قشر عظیم از جامعه بسیار حائز اهمیت است.
کد خبر : 15607

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر شهنام عرشی ضمن گرامیداشت روز جهانی سلامت و ایمنی کار، گفت: در دنیای امروز انسان‌ها هنگام تلاش برای کسب معاش با مشکلات گوناگون و خطرات فراوانی مواجه هستند که اغلب ناشی از پیشرفت علم و تکنولوژی است. با وجود این خطرات که از عوامل تهدید کننده سلامتی به شمار می‌آیند روز به روز شاهد افزایش تعداد بیماری‌های شغلی و مخاطرات حرفه‌ای در جامعه می‌باشیم.


وی با بیان این مطلب که پس از بیماری‌های قلب و عروق و سرطان؛ حوادث علت اصلی مرگ و میر در کشورهای صنعتی هستند، گفت: با توجه به اینکه حوادث ناشی از کار، هزینه‌های بسیاری بر دوش اقتصاد ملی هر کشور تحمیل می‌کند، حفظ سلامت کارگران این قشر عظیم از جامعه بسیار حائز اهمیت است.


دکتر عرشی تامین سلامت، فراهم ساختن آسایش و رفاه کارگران و تطبیق وضع کار با مقتضیات جسمی و روانی آنان را از نظر مصالح اجتماعی و اقتصادی و...، یک وظیفه مهم دانست که برای انجام کار و فعالیت ثمربخش ضروری است و متخصصان بهداشت کار (بهداشت حرفه‌ای) عهده دار این وظیفه است.


معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: متخصصان بهداشت حرفه‌ای‌ همواره در تلاش هستند تا با حذف‌‌ عوامل‌ خطرزای فیزیکی، شیمیایی، روانی و بیولوژیکی یا کاهش‌ تاثیرات‌ این‌ عوامل، از آسیب‌ به‌ کارکنان‌ جلوگیری‌ کنند.برای‌ دستیابی به‌ این‌ هدف،‌ علم‌ بهداشت‌ حرفه‌ای سه‌ مرحله‌ مهم و اساسی‌ (شناسایی‌، ارزیابی‌ و کنترل‌ عوامل‌ خطرزا) را داراست. براین اساس متخصص‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ در مرحله‌ اول‌ خطر را شناسایی‌ کرده‌ و پس‌ از شناسایی‌ کامل‌، مقدار خطر را سنجش‌ می‌کند و در مرحله‌ آخر به‌ کنترل‌ عوامل‌ خطرزا می‌پردازد.


رشد رشته بهداشت حرفه‌ای در دهه‌های اخیر


دکتر عرشی با اشاره به رشد رشته بهداشت حرفه‌ای در دهه‌های اخیر در کشورهای توسعه یافته و جایگاه ویژه آن در کشور‌های در حال توسعه گفت: برای نیل به خودکفایی صنعتی کشور و توسعه پایدار، گسترش و توسعه این رشته در راستای بهینه سازی کار، شرایط کار، محیط کار و ارتقای سطح بهره‌وری ضروری است.


وی افزود: برای توسعه فرهنگ سلامت کار در جامعه لازم است روزی برای همسویی و تمرکز برنامه های ملی ،گردهمایی ها، اطلاع رسانی همگانی و ... پیش بینی شود. ثبت روز بهداشت حرفه ای با هدف همسویی و تمرکز سیاست سازمانها وبرنامه های بهداشت حرفه ای، موجب اهمیت و تسریع ارتقای فرهنگ سلامت کار و ایمنی کشور، کاهش آمار بیماریها وحوادث و در نتیجه توسعه اقتصادی می شود.


معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه خاطرنشان کرد: فعالیت‌های عمده‌ای از سوی این معاونت صورت گرفته است که تاسیس مراکز بهداشت کار عباس آباد و چرم شهر از جمله اقدامات مذکور است که در راستای ارتقای سطح بهداشت نیروی کار، در شهرک صنعتی عباس آباد با حدود 14 هزار نفر کارگر و چرم شهر نیز با حدود 2500 نفر شاغل که مشمول خدمات بهداشت حرفه‌ای و طب کار در محل شهرک هستند، مرکز سلامت محیط و کار در محل شهرک صنعتی تاسیس شد.


وی افزود: همچنین سیستم بهداشت حرفه‌ای در 62 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که خدمات طب کار و بهداشت حرفه ای و سلامت شغلی به شاغلان در بیمارستانها را ارائه می‌دهند استقرار یافت.


دکتر عرشی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اولین دانشگاه در سطح کشور است که مبادرت به الکترونیکی کردن سیستم ثبت بازدیدها کرده است. در حال حاضر حدود 42 هزار پرونده کارگاهها و کارخانجات منطقه تحت پوشش این دانشگاه بصورت الکترونیکی در این سامانه ثبت شده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب