دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 بهمن 1395 - 14:17
وزیر بهداشت تاکید کرد

ضرورت تقویت علمی طب سنتی ایران

وزیر بهداشت گفت: از سالهای گذشته به توفیقات زیادی در حوزه طب سنتی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی دست پیدا کرده ایم و خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد از اشکال دارویی، در داخل کشور تولید می شود.
کد خبر : 154401

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی در حاشیه افتتاح خط تولید داروهای گیاهی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در کمال شهر کرج، ضمن تاکید بر اهمیت افزایش کیفیت داروهای تولید داخلی، اظهار کرد: خوشبختانه خط تولید داورهای گیاهی جدیدی امروز افتتاح شد که در آن از مواد طبیعی و گیاهان دارویی استفاده می‌شود و انتظار ما از دانشمندان ایرانی به ویژه طب سنتی، کمک به تقویت این مسیر است.


وزیر بهداشت از طب سنتی ایرانی به عنوان میراث گران‌بهای کشور یاد کرد و گفت: در دو سده اخیر به ویژه در ۵۰ سال گذشته طب سنتی ایرانی مورد غفلت واقع شده و باید تقویت شود و انتظار داریم همه افراد به ویژه آنهایی که به دانش نوین آشنا هستند، بتوانند برای ارتقای طب سنتی ایرانی قدم‌هایی بردارند.
هاشمی یادآور شد: طب سنتی، مورد علاقه مردم، موثر، کم هزینه و مطابق با فرهنگ مردم ایران است که می‌تواند برای کشور کارآفرین و ثروت آفرین باشد و دولت و سازمان غذا و دارو نهایت حمایت خود را از تولید کنندگان داروهای گیاهی خواهند کرد زیرا باعث احیای مجدد طب سنتی و ملی کشور می‌شود.
وزیر بهداشت ضمن ابراز خرسندی از فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی گفت: البته جهاد دانشگاهی در حوزه علوم پایه فعال است و امیدواریم که این نهاد بتواند به حوزه های بالینی و طب سنتی نیز وارد شود.
دکتر هاشمی اظهار داشت: وضعیت جهاد دانشگاهی در حوزه علوم پایه مناسب است و با توجه به شعبات جهاد دانشگاهی در سراسر کشور، اگر برای تاسیس دانشکده طب سنتی اقدام کند، می‌تواند نقش آفرینی موثری داشته باشد زیرا احیای طب سنتی به عنوان میراث ملی ایران با روش‌های علمی، بسیار مهم و ضروری است.


وزیر بهداشت با اشاره به آمادگی دولت برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه طب سنتی افزود: حوزه سلامت کانون بسیار مناسبی برای جذب جوانان به ویژه جوانان مستعد با هوش بالا است بنابراین می‌تواند زمینه ساز استقلال کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی باشد و وزارت بهداشت می‌تواند با اعطای مجوز به مجموعه‌های دانش بنیان به ویژه در حوزه طب سنتی، از آنها حمایت کند و محصولات این شرکت‌ها باید از کیفیت و اثربخشی مناسب برخوردار باشند که بتواند برای خود بازار فراهم کنند و در مورد اثر بخشی یکی از داروهای جدید این پژوهشکده برای آلزایمر، بهتر است که متخصصان مغز و اعصاب و روانپزشکی هم نظر بدهند.
وزیر بهداشت گفت: حتی سازمان غذا و دارو که برای این داروها مجوز صادر می‌کند، نمی‌تواند در توسعه بازار آنها نقش مهمی داشته باشد و هر قدر اثربخشی این دارو بیشتر باشد، فرصت بیشتری برای عرضه در ایران و کشورهای دیگر پیدا می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب