دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 دی 1395 - 12:14
نشست خبری رئیس‌پلیس مبارزه با موادمخدر: (2)

دستگیری روزانه 200 خرده‌فروش در پایتخت/ اردوگاهی برای نگهداری خرده‌فروشان موادمخدر در کشور وجود ندارد

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر با اشاره به اشکالات موجود در قانون درخصوص دستگیری خرده‌فروشان موادمخدر گفت: براساس قانون خرده‌فروشان باید به اردوگاه‌هایی اعزام و در آنجا نگهداری شوند، اما این اردوگاه‌ها در کشور ما وجود ندارند.
کد خبر : 148024

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار محمدمسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌بر وجود خرده‌فروش‌های موادمخدر در کشور و مدت‌زمان کوتاهی که یک فرد برای دستیابی به موادمخدر و مشتقات آن نیاز دارد، همچنین اقدامات پلیس در این زمینه توضیح داد: روزانه بیش از 200 نفر در تهران به دلیل خرده‌فروشی دستگیر می‌شوند. پلیس بعد از آن دستگیرشدگان را به مراجع قضایی تحویل می‌دهد، اما اشکالاتی در قانون وجود دارد که اگر موادمخدر همراهی خرده‌فروش کمتر از میزان و اندازه‌ تعیین شده باشد، این فرد فقط جریمه می‌شود و به زندان نمی‌رود.


وی ادامه داد: ماده 42 قانون مربوط به موادمخدر صراحتا اعلام کرده است که محکومین موادمخدر باید در اردوگاه‌ها با شرایط خاص نگهداری شوند، اما این اردوگاه‌ها در کشور ما وجود ندارند و دست ما در این زمینه بسته است. طی 9 ماهه سال 95 شاهد افزایش 2‌درصدی دستگیری خرده‌فروشان بوده‌ایم. البته آمار دستگیری آنها طی این مدت 10هزار نفر اعلام شده است.


رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه پلیس درخواست خود را برای ایجاد اردوگاه‌های نگهداری خرده‌فروشان موادمخدر به مراجع ذی‌ربط ارائه داده است، عنوان کرد: در این خصوص محدودیت‌ و عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد. اگرچه تلاش شده تا با همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر مراکز ماده 16 ساخته و تجهیز شوند، اما وضع موجود مربوط به سنوات گذشته است و برای ساخت اردوگاه‌ها و نگهداری از خرده‌فروشان موادمخدر باید بودجه لازم تامین شود.


زاهدیان در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه چرا پلیس اطلاع‌رسانی لازم درخصوص شناسایی و دستگیری باندهای بزرگ را انجام نمی‌دهد، تصریح کرد: مبارزه با دانه‌درشت‌ها کار بسیار دشواری است. آنها جریان مافیایی پیچیده‌ای هستند که باید با کار دقیق اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شوند. ممکن است مرحله شناسایی و دستگیری از نقطه شروع تا پایان چندین سال طول بکشد. اگر بخواهیم لحظه دستگیری، اطلاع‌رسانی انجام دهیم، اجزای دیگر شبکه متلاشی نمی‌شوند.


همکاری پلیس ایران با پلیس افغانستان و پاکستان


رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا با اشاره به همکاری پلیس ایران با پلیس کشورهای افغانستان و پاکستان تصریح کرد: مرکز اطلاعات منطقه IPC (نمایندگان افغانستان و پاکستان) با پلیس مبارزه با موادمخدر و مرزبانی ایران همکاری نزدیکی دارد و تبادل اطلاعات از کشف و دستگیری شبکه‌های قاچاق از سوی افسران رابط افغانستان و پاکستان صورت می‌گیرد.


پلیس با هدفمند شدن اعدام‌ها موافق است


وی در پاسخ به سوالی درخصوص قانون هدفمند کردن اعدام قاچاقچیان موادمخدر اظهار کرد: تجدیدنظر در بحث اعدام در شرایط فعلی باید با دقت‌نظر انجام شود. البته گروه‌های کارشناسی مجلس شورای اسلامی، دادستانی و البته دولت این موضوع را بررسی می‌کنند و پلیس تنها مجری قانون است. اگرچه در شرایط فعلی و با توجه به نگهداری قاچاقچیان موادمخدر، حذف مجازات اعدام در شکل‌گیری قاچاقچیان تاثیرگذار است، اما پلیس با هدفمند شدن مجازات اعدام موافق است.


تغییر در گرایش نوع اعتیاد


وی با بیان اینکه در حوزه مصرف موادمخدر تغییرات گرایش وجود داشته است، تصریح کرد: در دوره‌ای تمایل به مصرف مواد صنعتی بود. اگرچه هنوز هم مصرف موادمخدر سنتی رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است، اما امروزه گرایش مصرف مواد به سمت مخدرهایی همچون گل و ماری‌جوانا رفته است که مخاطرات کمتری دارد و تهدیداتش به اندازه موادمخدر صنعتی جدی نیست.


وی در خصوص کاشت ماری‌جوانا به صورت گلخانه‌ای هشدار داد که این اقدام خلاف قانون است و فردی که به کاشت ماری‌جوانا مبادرت می‌کند، تولیدکننده موادمخدر محسوب می‌شود و پلیس در صورت شناسایی این فرد او را دستگیر خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب