دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1394 - 17:06
محمدهادی حیدرزاده خبر داد

۱۱ مدرسه در تهران موفق به دریافت گواهینامه بین‌المللی زیست‌محیطی شدند

صبح امروز و در چهارمین روز از هفته زمین پاک، مراسم اعطای گواهینامه و پرچم بین‌المللی مدارس زیست‌محیطی با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و محمد هادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مدیران ستادی و استانی برگزار شد.
کد خبر : 14716

به گزارش گروه اجتماعی آنا، محمد هادی حیدرزاده در حاشیه این مراسم که به همت بنیاد FEE و با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران برگزار شد، گفت: خوشبختانه پس از ۲ سال فعالیت مستمر و برنامه‌ریزی شده امروز شاهد اعطای گواهینامه رسمی و بین‌المللی مدارس زیست‌محیطی و پرچم Eco Schools به این مدارس هستیم.


وی با اشاره به اینکه ۱۱ مدرسه که طی ۲ سال گذشته توانسته‌اند ممیزی‌های بین‌المللی را طی کنند امروز گواهینامه مربوطه را اخذ خواهند کرد، افزود: از این تعداد ۵ مدرسه نیز علاوه بر دریافت گواهینامه، پرچم Eco Schools را از بنیاد جهانی FEE دریافت خواهند کرد.


حیدرزاده ادامه داد: از شاخص‌هایی که برای این ممیزی‌ها در نظر گرفته شده آموزش‌های محیط‌زیستی در این مدارس است که هم معلمان و هم دانش آموزان، آموزش‌های لازم و مرتبط در این حوزه را طی می‌کنند.


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه هدف از این آموزش‌ها جلب مشارکت دانش‌آموزان در فعالیت‌های زیست‌محیطی است، اظهار کرد: ساختمان و ساختار مدارس نیز باید شاخص‌های زیست محیطی را کاملا رعایت کنند و این شاخص‌ها شامل بهینه‌سازی مصرف انرژی، استفاده ار انرژی‌های نو، بکارگیری مکانیزم‌های مدیریت پسماند، تفکیک زباله از مبدا و همچنین توجه به توسعه فضای سبز در مدارس است.


وی با اشاره به اینکه بر اساس گزارش ارائه شده توسط FEE، مدارس زیست‌محیطی شهر تهران در طول این مدت توانسته‌اند اقدامات خوب و رو به رشدی داشته باشند، تصریح کرد: خوشبختانه اداره کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست نظامنامه مربوط به مدارس زیست محیطی را تهیه کرده و بزودی با همکاری آموزش و پرورش به سراسر کشور ابلاغ خواهد شد.


حیدرزاده مشارکت دانش‌آموزان را در توسعه فرهنگ حفاظت محیط زیست بسیار مهم و اساسی ارزیابی و اظهار امیدواری کرد بتوان موضوعات محیط‌زیستی را با همکاری آموزش و پرورش در مدارس کشور نهادینه کرد.


هادی بهرامی نماینده بنیاد FEE در ایران نیز با اشاره به اینکه این بنیاد یک مجموعه غیر دولتی و غیر انتفاعی است افزود: اکنون در مدارس، بحث محیط زیست تبدیل به یک دغدغه و ضرورت شده و دیگر یک موضوع لوکس نیست.


وی به اهداف شاخص بنیاد بین‌المللی آموزش‌های محیط زیستی FEE اشاره و اظهار کرد: ارتقاء توسعه پایدار، حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها در محیط زیستی سالم، تلاش برای تربیت نسلی آگاه و متعهد به حفظ منابع طبیعی، سعی برای تامین احترام انسان‌ها به طبیعت و کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت‌ها از اهداف شاخص این بنیاد است.


بهرامی ادامه داد: این بنیاد با حمایت‌های برنامه محیط‌زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، نهاد علمی، فرهنگی، آموزشی سازمان ملل متحد (UNESCO)، نهاد علمی، فرهنگی آموزشی جهان اسلام (ISESCO)، قریب به ۳ دهه در راستای اهداف توسعه پایدار، پروژه‌های مهم بین‌المللی را در سطح دنیا اجرا کرده و دستاوردهای شگرفی در این خصوص داشته است که از جمله این پروژه‌ها می‌توان به برنامه بین‌المللی Eco Schools اشاره کرد که در بیش از ۵۰ کشور در حال اجراست.


نماینده بنیاد FEE در ایران با بیان اینکه در ایران نیز از سال ۱۳۸۹ بیش از ۲۰ مدرسه و مجتمع آموزشی تحت پوشش این طرح مهم بین‌المللی قرار گرفته‌اند، تاکید کرد: به لطف پروردگار یگانه و همکاری آموزش و پرورش تعداد زیادی از این مدارس موفق به گذراندن مراحل هفتگانه Eco Schools شده و حائز شرایط لازم برای اخذ گواهینامه و پرچم بین‌المللی Eco Schools هستند.


وی بیان داشت: علاوه بر مدارس واجد شرایط دریافت گواهینامه بین‌المللی، افراد حقیقی و حقوقی نیز در پیشبرد برنامه‌های آموزش بنیاد FEE ایران همراهی داشته‌اند.


گفتنی است همچنین در این مراسم گواهینامه مدارس زیست‌محیطی و پرچم بین‌المللی مدارس محیط‌زیستی توسط معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مدارس مربوطه اعطا و از اولین لوح فشرده سرود مدارس جامع زیست محیطی رونمایی و در حاشیه این مراسم نیز نمایشگاهی از دستاوردهای زیست‌محیطی دانش‌آموزان این مدارس برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب