دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آبان 1395 - 12:32

سعد حریری نخست‌وزیر می‌شود؛ اما بدون حمایت حزب‌الله

رئیس سنی لبنانی امروز پنج‌شنبه آماده می‌شود تا نام خود را به‌عنوان نخست‌وزیر بشنود و این در حالی است که حزب‌الله لبنان که از حمایت ایران برخوردار است، از او حمایت نمی کند.
کد خبر : 131397

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه الجریده چاپ کویت در گزارشی نوشت: «با وجود اینکه نمایندگان حزب‌الله در پارلمان لبنان به سعد حریری رای نمی‌دهند ولی منابع سیاسی انتظار دارند که این نمایندگان در تشکیل حکومت، مشارکت داشته باشند تا زمینه برای احیای نهادهای دولتی خسارت‌دیده از دو و نیم سال تنش سیاسی فراهم شود.»


سعد حریری که پیشتر در میانه سال‌های 2009 و 2011 نخست‌وزیر لبنان بود، مجددا به این منصب بازمی‌گردد. این بازگشت به‌عنوان بخشی از معامله‌ای است که روز دوشنبه به انتخاب یکی از دو مخالف سیاسی رئیس‌جمهوری منجر شد و به خلاء 29 ماهه ریاست‌جمهوری در لبنان پایان داد.


این روزنامه کویتی می‌نویسد: ‌«میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان و هم‌پیمان مستحکم حزب‌الله، از روز چهارشنبه رایزنی‌های خود را برای معرفی نامزد نخست‌‌وزیری آغاز کرد، کرسی‌ای که بنا به تقسیمات نظام حکومتی لبنان باید به یک فرد اهل‌سنت برسد. در همان روز نخست رایزنی‌ها حریری به تعداد رای کافی که به آن برای نامزدی نیاز داشت، دست یافت ولی نمایندگان شیعه به او رایی ندادند.»


الجریده افزود: «سعد حریری در سال‌های تنش سیاسی با حزب‌الله و دیگر هم‌پیمانانش از جمله میشل عون، رهبر ائتلاف لبنانی مورد حمایت پادشاهی عربستان بود. با وجود این، طبق نظام تقسیم‌بندی حکومتی امکان اعتماد به حریری برای تشکیل فوری حکومت وجود دارد.»


این روزنامه کویتی می‌نویسد: «محمد رعد، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب‌الله بعد از دیدار با عون در کاخ ریاست‌جمهوری گفت حزب‌الله هیچ نامزدی برای منصب نخست‌وزیری ندارد و این خود گویای ادامه یافتن تنش میان حریری و حزب‌الله است.»


به گزارش آنا، این موضوع در حالی مطرح می‌شود که فراکسیون المستقبل لبنان بعد از نشستی که به ریاست سعد حریری، نخست‌وزیر سابق این کشور برگزار شد، با انتشار بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد نتایج مثبتی از همکاری‌ها میان حریری و میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان به دست آید و راه برای ازسرگیری فعالیت‌های نهادهای قانون‌گذاری و تجدید قوای دولت و حکومت هموار شود.


در این بیانیه علاوه بر معرفی حریری به‌عنوان نامزد پست نخست‌وزیری لبنان آمده است: «امیدواریم با از سرگیری فعالیت‌ها، دولت لبنان بتواند معایب، شکاف‌ها و کمبودها در سطوح ملی، اقتصادی و معیشتی و نیز اعتماد به دولت و نهادهای آن را جبران کند.»


این بیانیه که به‌وسیله عمار حوری، عضو فراکسیون قرائت شد، می‌افزاید: «باید تلاش‌هایی در راستای تقویت وحدت ملی و غلبه یافتن گفتمان جامع و ملی بر گفتمان‌های طایفه‌ای و التزام به دوری جستن لبنان از وارد شدن به تنش‌های منطقه‌ای انجام شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب