دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آبان 1395 - 13:56
رئیس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم:

کمبود «ید» ایرانی‌ها کنترل شده است/ 10 درصد افراد جامعه به گوا‌تر مبتلا هستند

رئیس پژوهشکده علوم غدد درون‎‌ریز و متابولیسم، با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت برای مصرف نمک یدددار در کشور، گفت: خوشبختانه کمبود ید در ایران مرتفع شده است.
کد خبر : 128109

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر فریدون عزیزی در آستانه بزگزاری یازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم که قرار است از ۱۲ تا ۱۴ آبان ماه ۹۵ برگزار شود، اظهار کرد: به دنبال تشکیل کمیته کشوری مبارزه با کمبود ید، در برنامه‌ای ۱۰ ساله که از سال ۱۳۶۸ در کشور آغاز شد، کارخانجات تولید نمک مجبور شدند ید را به نمک‌های تولیدی اضافه کنند و امروز، کمبود ید در کشور کنترل شده است.


وی با اشاره به پژوهشی که هر ۵ سال یک بار با کمک وزارت بهداشت و پژوهشکده غدد و متابولیسم انجام می‌شود، گفت: بر اساس این پایش روی ۱۸ تا ۳۰ هزار دانش آموز در نقاط مختلف کشور، وضعیت گوا‌تر و افزایش میزان ید ادرار مورد بررسی قرار می‌گیرد.


عزیزی به وضعیت نیاز بدنی زنان باردار به ید اشاره کرد و افزود: زنان باردار می‌بایست بین 1.5 تا 2 برابر نیاز معمولی، ید دریافت کنند و به نظر می‌رسد از طریق مصرف نمک یددار این میزان تامین نمی‌شود.


رئیس انجمن متخصصین غدد و متابولیسم ایران ادامه داد: موضوع مکمل ید برای زنان زنان باردار که در بسیاری از کشورهای دنیا توصیه می‌شود، وزارت بهداشت تصمیم گرفت با کمک شرکت‌های دانش بنیان، ترکیب «یدوفولیک» را برای مصرف زنان باردار و مادران شیرده تولید کند.


عزیزی تاکید کرد: بر اساس برنامه ملی که معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به استان‌های سراسر کشور ابلاغ کرده است، یدوفولیک در مراکز بهداشتی به صورت رایگان در دسترس مادران باردار قرار می‌گیرد.


وی با اعلام اینکه یدوفولیک هنوز تحت پوشش بیمه نیست، افزود: یدوفولیک می‌بایست سه ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری و ۶ ماه دوران شیردهی، مصرف شود.


رئیس پژوهشکده علوم غدد درون‎‌ریز و متابولیسم، با عنوان این مطلب که هیچ نمکی دارای ید نیست و می‌بایست این ماده به آن اضافه شود، گفت: بهترین ماده غذایی که می‌توان ید را به آن اضافه کرد، نمک است.


عزیزی به عوارض کمبود ید در مادران باردار اشاره کرد و افزود: کمبود ید در دوران جنینی می‌تواند ضریب هوشی کمتری در کودک به دنبال داشته باشد.


وی گفت: از سال ۶۸ تا امروز با ید رسانی که در کشور انجام شده است، حدود ۶۶ میلیون ضریب هوشی کودکان اضافه شده و از ۳۳ میلیون گوا‌تر جلوگیری شده است.


عزیزی با عنوان این مطلب که ۱۰ درصد افراد جامعه گوا‌تر دارند، افزود: بروز گوا‌تر می‌تواند به دلیل کمبود ید نباشد.


وی گفت: روزانه ۳۰۰ میکروگرم ید برای افراد معمولی و ۵۰۰ میکروگرم ید برای زنان باردار، کافی است. یازدهمین کنگره بین المللی بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم با حضور ۱۵ سخنران خارجی از کشورهای آلمان. انگلستان. ایرلند. اسپانیا. مالزی. هلند. ترکیه. ایتالیا. نیوزیلند. پاکستان استرالیا. ۱۲ تا ۱۴ آبان در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب