ژنتیک، علت اصلی کمردرد است
دکتر سیروس ملکپور در گفتوگو با خبرنگار سرویس پزشکی خبرگزاری آنا با بیان اینکه ژنتیک علت اصلی بروز کمر درد است عنوان کرد: بر اساس نتایج برخی مطالعات ژن مرتبط با کمردرد Park2 نام دارد که عامل اصلی از بین رفتن دیسک بین مهرهها و کمردرد است. این ژن باعث میشود که به مرور زمان دیسک خشک و برآمده شود.
وی افزود: از دیگر عوامل تاثیرگذار در بروز کمردرد میتوان به نشستنهای طولانی مدت، قرار گرفتن در یک حالت نامناسب، جابهجایی نامناسب اجسام و ... اشاره کرد.
این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه نشستنهای طولانی مدت موجب وارد شدن فشار بسیار زیادی به مهرههای کمر میشود عنوان کرد: به عنوان مثال زمانی که فرد در حالت خوابیده است فشاری حدود 1000نیوتن به مهرههای کمر فشار وارد میشود و این در حالی است که در حالت نشسته و خم شدن فشاری معادل 3 تا 4 هزار نیوتن به مهرههای کمر فشار وارد میکند.
ملکپور افزود: درمان کمر درد بهتر است در حالت خوابیده انجام شود زیرا علاوه بر کاهش فشار بر مهرههای کمر قد انسان در هنگام شب 2 سانتیمتر بیشتر از روز میشود و این حالت فضای بین دیسکی را پر میکند و مانع خشک شدن آن میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: کمر درد اصولا با درمانهای دارویی و انجام فیریوتراپی بهبود مییابد و به ندرت نیاز است که فرد مورد جراحی قرار بگیرد.
وی در پایان با توجه به تفاوت درد عصب ساتیک و کمر درد گفت: در کمر درد تنها کمر فرد دچار درد میشود اما در دردهای عصب سیاتیک علاوه بر کمر درد به ناحیه پاها نیز منتشر میشود.
انتهای پیام/