دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1394 - 11:58
موسس انجمن حمایت و یاری آسیب‌دیدگان اجتماعی:

نگاه مجرمانه به معتادان هنوز در کشور وجود دارد

موسس انجمن حمایت و یاری آسیب‌دیدگان اجتماعی گفت: آنچه آسیب دیدگان از اعتیاد را با مشکل مواجه کرده، شیوه برخورد با آنان است و اینکه نگاه مجرمانه به معتادان هنوز در کشور وجود دارد.
کد خبر : 12198

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از ستاد مبارزه موادمخدر، خسرو منصوریان افزود: اعتیاد، پدیده مربوط به امروز یا دیروز نیست و نه تنها کشور ما، بلکه سایر کشورها نیز با این پدیده دست به گریبان هستند و با آن مقابله می‌کنند.


وی اظهار داشت: معتاد، بیمار است و باید درمان شود به همین علت فرهنگ‌سازی، لازمه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است و باید مردم نسبت به موضوع اعتیاد و مبارزه با آن احساس مسئولیت کنند.


منصوریان ادامه داد: در سال‌های گذشته شیوه‌های برخورد با معتادان شدت گرفت و این مساله نه تنها باعث کاهش اعتیاد نشد که این امر بیشتر نیز رخ داد. ضمن اینکه در جرم شناسی مبحثی تحت عنوان «افزایش مجازات موجب کاهش جرم نمی‌شود» وجود دارد که بحثی علمی به شمار می‌آید.


این مددکار اجتماعی با تاکید بر اینکه باید بین مجازات و جرم تناسب معناداری وجود داشته باشد، افزود: نگرش یک سویه به آسیب‌های اجتماعی غلط است. همچنین زمانی که تقاضا برای مصرف زیاد باشد، قیمت‌های مواد، بیشتر می‌شود و سود فروشندگان نیز افزایش می‌یابد.


وی در توضیح اظهاراتش گفت: به همین علت است که نگاه اجتماعی به موضوع اعتیاد پس از چندین سال ارایه روش‌های غلط، بسیار موثر خواهد بود.


منصوریان نسبت به رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر ابراز امیدواری کرد که این رویکرد جامه عمل به خود گیرد و با فرهنگ‌سازی در جامعه نهادینه شود.


وی با تاکید بر اینکه نباید نگرش تک بعدی به اعتیاد داشت، گفت: در مهار گسترش اعتیاد نباید به تنبیه و مجازات فکر کنیم بلکه باید به درمان توجه داشت. ضمن اینکه افول اخلاقیات و سستی اعتقادات لازم است مورد توجه قرار گیرد.


این مددکار اجتماعی با بیان اینکه نباید صورت مساله اعتیاد را پاک کرد، افزود: باید آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد را از سطوح پایین در مدارس آغاز کنیم، امر به معروف و نهی از منکر فقط به برخی موضوعات مربوط نمی‌شود بلکه در رابطه با اعتیاد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.


موسس انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی به لزوم استفاده از تجارب سایر کشورها در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد اشاره کرد و گفت: مواد مخدر صنعتی و روانگردان‌ها امروزه بیشتر از مخدرهای دیگر باید مورد توجه قرار گیرد که در این راستا بررسی‌های جامعه شناسی اجتماعی بسیار موثر است.


وی خاطرنشان کرد: قیمت مواد مخدر در افغانستان به دلیل عرضه بیش از اندازه کاهش یافت ولی در کشور ما همچنان ثابت است و گاهی از سیستم عرضه و تقاضا تبعیت نمی‌کند؛ به همین منظور باید مساله اعتیاد را از ریشه رفع کرد و به موضوع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر به عنوان رویکردی مثبت و نتیجه بخش توجه داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب