دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مهر 1395 - 11:15

تلاش کره جنوبی برای اخراج کره شمالی از سازمان ملل متحد

یونگ بیونگ سه، وزیر امور خارجه کره جنوبی، کره شمالی را متهم کرد که آزمایش‌های موشکی و اتمی‌اش اقتدار سازمان ملل متحد را به سخره گرفته و گفت که زمان آن فرارسیده است که عضویت کره شمالی در سازمان ملل متحد مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
کد خبر : 119962

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، با افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره پس از پنجمین آزمایش اتمی پیونگ یانگ، وزیر امور خارجه کره جنوبی گفت که سازمان ملل متحد باید این موضوع را بررسی کند که آیا کره شمالی شرایط لازم برای ادامه عضویت در سازمان ملل متحد را داراست یا خیر.


طبق منشور ملل متحد، دولت‌های عضو سازمان ملل متحد باید دارای ویژگی صلح دوست بودن باشند.


پس از انجام پنجمین آزمایش اتمی کره شمالی در روز 9 سپتامبر (19 شهریور)، آمریکا خواستار تحریم‌های شدیدتر علیه کره شمالی شده و از چین به عنوان مهمترین حامی کره شمالی خواسته است تا همکاری بیشتری در این خصوص داشته باشد.


وزیر امور خارجه کره جنوبی که در اجلاس سالیانه سازمان ملل متحد سخنرانی می کرد، گفت که شورای امنیت باید تحریم‌های «سخت‌تر و پیچیده‌تری» علیه کره شمالی به اجرا درآورد. وی افزود، این شورا باید خلاهای موجود در اقداماتی را که تاکنون علیه کره شمالی انجام شده است، از میان ببرد.


این مقام ارشد دیپلماتیک کره جنوبی همچنین گفت که «کره شمالی مکررا قطعنامه‌های شورای امنیت را نقض کرده است. هنجارهای بین‌المللی درباره این وضعیت کاملا بی سابقه هستند و اقداماتی که تاکنون پیونگ یانگ انجام داده است در تاریخ سازمان ملل متحد سابقه ندارد. کره شمالی اقتدار مجمع عمومی و شورای امنیت را به سخره گرفته است.»


وزیر امور خارجه کره جنوبی مدعی شد که «حالا زمان آن فرا رسیده است که این موضوع بررسی شود که آیا کره شمالی حائز ویژگی صلح دوست بودن به شمار می‌آید که از شرایط ضروری برای عضویت در سازمان ملل متحد است یا خیر. این موضوعی است که بسیاری از کشورها در حال پرسیدن آن هستند.»


او همچنین خواستار بررسی وضعیت حقوق بشر و چگونگی رفتار دولت کره شمالی با مردم‌اش از سوی نهادهای جهانی شد.


پس از انجام پنجمین آزمایش اتمی از سوی کره شمالی، تنش‌ها برای چندمین بار در شبه‌جزیره کره افزایش پیدا کرده است. اگرچه چین، جدی‌ترین حامی پیونگ، مخالفت شدید خود را با آزمایش‌های اتمی و موشکی کره شمالی اعلام کرده اما همچنین گفته است که تصور نمی‌کند وضع تحریم‌های شدیدتر علیه کره شمالی راهی برای خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره باشد.


این در حالی است که دو روز پیش، یک فروند بمب‌افکن بی 1 آمریکایی که از پایگاه ارتش این کشور در گوام به پرواز درآمده بود برای آن چه که اعلام اتحاد و انسجام با کره جنوبی خوانده شده است بر فراز سئول پرواز کرد. هفته پیش نیز ارتش آمریکا این عملیات را انجام داده بود؛ عملیاتی که پیونگ آن را تحریک مسلحانه برای کاربرد بمب اتمی دانسته بود.


لی کگیانگ، نخست‌وزیر چین نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که کشورها باید متعهد به خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره باشند.


وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که چین پذیرفته است که در همکاری با آمریکا برای خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره تلاش کند. اما این وزارتخانه به جزئیات این همکاری اشاره ای نکرد. با وجود این تصور می شود که در آینده ای نزدیک، شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه تحریمی علیه کره شمالی به اجرا درآورد. منع صادرات کالای لوکس به کره شمالی و انسداد دارایی‌های برخی رهبران این کشور، آخرین مفاد قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه کره شمالی بودند.


شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن نیز در سخنرانی خود در صحن مجمع عمومی سازمان ملل متحد به موضوع کره شمالی پرداخت و مدعی شد که تهدیدهای ناشی از این کشور «به شدت خطرناک‌تر از گذشته» شده و خواستار پاسخی «به کلی متفاوت» شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب