دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1395 - 11:12

کدام مشاهیر بریتانیایی مسلمان شده‌اند؟

سایمون کولیز نخستین سفیر بریتانیا در عربستان است که به اسلام گرویده است، ولی پیش از او مشاهیر دیگری از این کشور به اسلام گرایش پیدا کرده بودند که می‌توان نام و سابقه آن‌ها را با کمی جست‌وجو در میان منابع خبری، اسناد و گزارش‌ها یافت .
کد خبر : 118312

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روز گذشته (چهارشنبه) بود که تصویر سایمون کولیز، سفیر بریتانیا در عربستان و همسرش پس از گرایش به اسلام و ادای مناسک حج در شبکه‌های اجتماعی به سرعت منتشر شد و بازتاب زیادی داشت، ازجمله اینکه بسمه بنت سعود، شاهزاده سعودی در کاربری توییتر خود مسلمان شدن سفیر بریتانیا در عربستان و همسرش به اسلام را به‌ آن‌ها تبریک گفت.


مجرکش، همسر سفیر بریتانیا در عربستان که نامش را پس از گرایش به اسلام به هدی تغییر داده است، در کاربری توییتر خود نوشت: «سایمون کولیز نخستین سفیر بریتانیا در عربستان است که پس از مسلمان شدن به همراه همسرش در مکه حج به جا آورد، خدا را شکر.»


گرچه می‌توان گفت سایمون کولیز نخستین سفیر بریتانیا در عربستان است که به اسلام گرویده است، پیش از او مشاهیر دیگری از این کشور به اسلام گرایش پیدا کرده بودند که می‌توان نام و سابقه آن‌ها را با کمی جست‌وجو در میان منابع خبری، اسناد و گزارش‌ها یافت که بخشی از آن را در گزارش زیر مشاهده می‌کنید.


پایگاه اینترنتی شبکه الجزیره می‌نویسد: «کت استیونز (Cat Stevens) ترانه‌سرای مشهور، یکی از بریتانیایی‌هایی است به اسلام گرویده. استیونز پس از مسلمان شدن، نام یوسف اسلام را برای خود برگزید و حتی سرنوشتش تغییر کرد، تا جایی که از یک آوازه‌خوان کاباره‌ای تبدیل به یکی از خوانندگان مشهور جهان اسلام شد و هم‌اکنون در پاکستان ادامه حیات می‌دهد.»


علاوه بر او، مارتین لینگز، (متولد 1909) محقق و نویسنده بریتانیایی که پس از مسلمان شدن، نامش را به ابوبکر سراج‌الدین تغییر داد از جمله مشاهیر بریتانیایی مسلمان شده محسوب می‌شود.


پایگاه اینترنتی اسلام استوری، در بخش معرفی این نویسنده بریتانیایی می‌نویسد: «مارتین لینگز یا همان ابوبکر سراج‌الدین، در یکی از مناطق شهر منچستر به دنیا آمد و همان زمان با خانواده‌اش به ایالات متحده مهاجرت کرد و در بهترین مدارس آمریکا دوران تحصیل خود را گذراند. وی در جوانی به بریتانیا بازگشت و در دانشگاه آکسفورد در رشته زبان و ادبیات انگلیسی ادامه تحصیل داد. پس از فراغت از تحصیل، در سال 1940 برای دیدار دوستش که در دانشگاه قاهره (فواد اول سابق) کار می‌کرد، به مصر سفر کرد و در آنجا دروس اسلامی و زبان عربی را فراگرفت. پس از مدتی دوستش در حادثه رانندگی درگذشت و او منصب دوستش در دانشگاه را برعهده گرفت و در مصر بود که مسلمان شد و کتاب مهمی درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) تالیف کرد. علاوه بر این، او 18 کتاب دیگر در زمینه‌های مختلف نوشته است. لینگز در سن 96 سالگی درگذشت.»


با کمی جست‌وجو در آرشیو دست‌نوشته‌های چارلز ل گی ایتن (Charles le Gai Eaton) استاد و دیپلمات مشهور بریتانیایی سویسی‌الاصل که در اواسط قرن گذشته به ضرب گلوله برخی بدخواهانش کشته شد، می‌توان گرایش او به اسلام را اثبات کرد.


در پایگاه اینترنتی شخصی حسن عبدالکریم، در معرفی این دیپلمات بریتانیایی آمده است: «چارلز ل گی ایتن متولد سال 1921 در شهر لوزان سوئیس پس از مسلمان شدن، نام حسن عبدالکریم را برای خود برگزید. او در دهه چهل قرن گذشته استاد دانشگاه قاهره شد و توانست با نوشته‌های خود بریتانیایی‌های زیادی را مسلمان کند. عبدالکریم در سال 2010 و در سن 89 سالگی درگذشت.»


ویلیام هنری گولیام (William Henry Quilliam) نیز دیپلمات و وکیل مشهور بریتانیایی است که به اسلام گرایش پیدا کرد.


در وب‌سایت تاریخ مسلمانان بریتانیا که دست‌نوشته‌های گولیام در آن منتشر می‌شود، آمده است: «ویلیام در قرن نوزدهم سفیر بریتانیا در امپراطوری عثمانی بود و در 31 سالگی پس از سفر به مراکش مسلمان شد. او پس از گرایش به اسلام، به شهر لیورپولی بازگشت که در سال 1856 در آنجا متولد شده بود. ویلیام هنری گولیام پس از مسلمان شدن نام خود را به عبدالله گولیام تغییر داد و نخستین مسجد را در بریتانیا تاسیس کرد. وی در سال 1932 در 76 سالگی در لندن درگذشت.»


گزارش: مجتبی اسماعیلی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب