احتمال بروز سیروز کبدی در افراد تریاکی 3 برابر سایر افراد است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ایرنا، دکتر رضا ملک زاده در مراسم گشایش دهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد، افزود: مطالعات انجام شده در 15 سال گدشته در ایران ثابت کرده است که تریاک در ابتلا به برخی از سرطانها نقش اساسی دارد.
وی با اشاره به اینکه تلاش زیادی شده است تا سازمان جهانی بهداشت، تریاک را مانند سیگار به عنوان عامل سرطانزا اعلام کند، تصریح کرد: این کار در دستور این سازمان قرار دارد و امیدواریم در یک سال آینده این اتفاق مهم بیافتد و تریاک هم به عنوان یک عامل سرطانزا و بیماریزا شناخته شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به این که تحقیقات در حوزه اعتیاد مورد غفلت قرار گرفته است، حجم تحقیقات علمی در مورد شناخت علل و پیدا کردن داروها برای پیشگیری و درمان را اندک دانست و افزود: در سالهای اخیر مطالعاتی در کشور در این زمینه انجام شده است که امیدواریم با سرعت بیشتری ادامه یابد.
وی بر لزوم تغییر نگاه مجرمانه به فرد معتاد نیز تاکید کرد و گفت: معتاد یک بیمار است و همانند سایر بیماری ها باید درمان شود.
ملکزاده به اجرای طرح کوهورت گلستان اشاره کرد و گفت: این طرح مطالعاتی حدود 15 سال در بخشی از استان گلستان با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی برجسته انجام شده است. کوهورت گلستان با جمعیتی 50 هزار نفری افراد بالای 40 سال در 336 روستا و 3 شهر به اجر درآمده است و براساس آن مشخص شده که تریاک در بروز برخی از سرطانها نقش اساسی دارد.
وی با اشاره به اینکه 17 درصد این جمعیت مصرف کننده مستمر تریاک بودند، افزود: این مطالعه نشان داده است که تریاک نقش مهمی در مرگ و میر ناشی ار بیماری قلبی، سرطان و گوارش دارد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه عوارض تریاک به مراتب بیشتر از عوارض سیگار است، گفت: امکان سیروز کبدی در افراد تریاکی 3 برابر بیشتر از سایر افراد است.
ملک زاده بر لزوم پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و گفت: مهمترین دوران برای پیشگبری از اعتیاد، کودکی و نوجوانی است و در این دوران باید اقدامات لازم پیشگیرانه انجام گیرد.
انتهای پیام/