مسئول اصلی امنیت زائران، کشور عراق است/ ایران از مسافران غیرقانونی حمایت نمیکند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه با موضوع آخرین برنامهها و اقدامات صورت گرفته برای برگزاری مراسم اربعین حسینی با بیان اینکه سال گذشته یکی از مشکلات برگزاری مراسم اربعین در کشور عراق کمبود مکان استقرار برای اتوبوسها و خودروها بود، تصریح کرد: به همین منظور حدفاصل مهران و مرز پارکینگی به مساحت 50 تا 60 هکتار در حال آماده شدن است که اتوبوسهای بینشهری به محض رسیدن به کمربندی شرق مهران به این پارکینگها اعزام میشوند و در جایی که تحت نام استانشان مقرر شده است، قرار میگیرند. زیرا یکی از مشکلات مردم در سال گذشته پیدا کردن خودروی استان موردنظرشان بود. امسال نیز ورود خودروهای شخصی به مرز مهران ممنوع است و خودروها باید قبل از ورود به مهران در پارکینگهایی که برای آنها در نظر گرفته شده است، مستقر شوند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به اینکه امسال موکبهایی که در داخل پایانه مرزی مستقر شده بودند به خارج پایانه انتقال یافتند، گفت: این موضوع باعث شده بود افراد غیرمجاز که به دنبال قانونشکنی هستند، در این پایانهها تجمع کنند.
وی با بیان اینکه در نظر داشتیم امسال روی مرز خسروی سرمایهگذاری کنیم، اما به دلیل مسائل امنیتی این امکان فراهم نبود، گفت: ما تنها به عراق در حوزه خدمات کمک میکنیم و اصل مسئولیت به عهده عراقیهاست.
وی در خصوص تامین امنیت زائران در مواجهه با گروههای تکفیری، توضیح داد: جمعیتی حدودا 17 تا 20 میلیون نفری برای راهپیمایی به عراق میروند که از این میزان حداکثر 2 میلیون نفر ایرانی هستند، اگرچه ما در عراق زیرنظر سفیر مستقرمان تهدیدات را بررسی میکنیم و هیات مشترکی برای هماهنگی زائران در آنجا مستقر است. به عنوان مثال، افرادی که از موضوع راه و مسائل مربوط به آن آگاه هستند در طول مسیر مستقر شدند تا اگر زائر ایرانی نیاز به کمک داشت، مشکلاتش رفع شود.
به گفته ذوالفقاری، ایران به کشور عراق پیشنهاد داده است تا در صورت نیاز، بالگرد، هواپیما و سایر کمکها را در اختیار این کشور قرار دهد. همچنین در حوزه امداد و نجات تیمی در عراق مستقر هستند تا درمانهای سرپایی را انجام دهند، اما به صورت کلی مسئولیت امنیت زائران برعهده طرف عراقی است.
هزینه سفر با اتوبوس اعلام میشود
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور درخصوص نرخ هزینه سفر با اتوبوس به عتبات اضافه کرد: مدیریت قیمت اتوبوسها برعهده راهداری است و قیمتها با توجه به فاصله شهرها مشخص میشوند و قرار است طی روزهای آینده نرخ قیمت سفر از هر استان از سوی سازمان راهداری مشخص شود. نرخ سفر به صورت رفت و برگشتی حساب میشود.
وی با بیان اینکه از یک هفته پیش تا دو روز مانده به اربعین ویزا صادر میشود، گفت: مردم میتوانند با استفاده از آدرس تلگرام: telegram.me/sema1395 و آدرس وبسایت: sema.moi.ir از آخرین اطلاعات مربوط به سفر به عتبات آگاه شوند، همچنین مسئول اصلی اطلاعرسانی در این خصوص صداوسیما است.
ایران از مسافران غیرقانونی حمایت نمیکند
وی با بیان اینکه همه افرادی که قصد سفر به عتبات را دارند، باید به صورت قانونی از کشور خارج شوند،تصریح کرد: اگر کسی غیرقانونی خارج شود، کنسولگری عراقی با او برخورد میکند و ایران نیز از این افراد حمایت نمیکند.
وی همچنین در خصوص فعالیت چند بانک ایرانی در عراق توضیح داد: قرار شده تعدادی از بانکهای ایرانی در عراق به زائران خدمات ارائه دهند تا با استقرار چند دستگاه ATM ایرانیها بتوانند پول دریافت کنند، اما به زائران پیشنهاد میکنیم تا پول کافی به همراه خود داشته باشند.
انتهای پیام/