تلاش دانشمندان برای نجات زمین از توفانهای خورشیدی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلیمیل، کره زمین برای حفاظت از خود در برابر توفانهای خورشیدی از میدانهای نامرئی موسوم به «مگنتوسفر» استفاده میکند. اما از آنجایی که قطبهای مغناطیسی زمین به طور مداوم در حرکتاند، مگنتوسفر ضعیف عمل میکند. این بدان معناست که سیاره ما به طور قابل توجهی در معرض تخریب ناشی از اثرات فورانهای خورشیدی است.
رئیس سابق دانشگاه بینالمللی فضایی در فرانسه از دانشمندان خواسته تا با ایجاد یک میدان مغناطیسی عظیم از زمین در برابر این فورانهای خورشیدی محافظت کنند.
توفانهای خورشیدی، فورانهای انرژی مغناطیسی از سطح خورشید هستند. زمانی که انرژی مغناطیسی ناگهان آزاد میشوند، باعث شتاب گرفتن گازهای داغ در نزدیکی سطح میشود که به سرعت به سمت زمین حرکت میکنند.
الکترونهای قاتل شعله خورشیدی میتوانند تا بیش از هفت میلیون مایل در ساعت به سمت زمین حرکت کنند.
متخصصان هشدار دادهاند که بشر برای مقابله با توفانهای خورشیدی خطرناک آماده نیست و میتواند بسیار مهلک باشد. اگر این الکترونها همراه با میدان مغناطیسی زمین نابود شوند، ممکن است بسیاری از فناوریها را از جمله ماهوارههایی که به دور کره زمین میچرخند و نیز رادارها تحت تأثیر قرار دهند. طی نیم قرن گذشته، مشخص شده که برخورد شهاب آسمانی یا ستارکها ممکن است ویرانی به بار آورند.
درک جهانی از این پدیده بیانگر آن است که در گذر زمان، این خطرات بیش از پیش کره زمین را تهدید میکند و سیستمهای ماهوارهای ارتباطی، مانوبری و دفاعی نیز در معرض خطر قرار دارند. محققان هشدار دادهاند که توفان خورشیدی، هماهنگی اینترنت جهانی را نیز بر هم میزند. این هماهنگی اینترنتی برای تداوم عملکرد آن الزامی است.
فوران عظیم خورشیدی میلیونها تن یون ایجاد میکنند که دو کیلومتر در ساعت حرکت میکنند. این فورانها میتوانند سیستمهای اقتصادی جهان و زیرساختهای جهانی را از کار بیندازند.
رئیس سابق دانشگاه بینالمللی فضایی بر این باور است که اگر دانشمندان بتوانند ساختار عظیمی مجهز به میدان مغناطیسی الکترونی تولید کنند، این ساختار میتواند از زمین در برابر توفانهای خورشیدی عظیم محافظت کند.
هدف از تولید چنین ساختاری، ترکیب ماهوارههای انرژی خورشیدی است که بتواند انرژی پاک را به زمین پخش کند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/