دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1395 - 09:50
در بازدید از پروژه توموگرافی درخت سرپا

ایرانبخش: ساخت «توموگرافی درخت سرپا» در زمره افتخارات کشور و دانشگاه آزاد اسلامی ثبت می‌شود

دکتر علیرضا ایرانبخش مدیرکل دفتر توسعه شبکه‌های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی که به مناسبت شرکت در جلسه کمیته استانی سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد (ساها) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج حاضر شده بود، از پروژه توموگرافی درخت سرپا بازدید کرد.
کد خبر : 113776

به گزارش خبرنگار آنا، پروژه توموگرافی درخت سرپا که با هدف طراحی و ساخت دستگاه سی تی اسکن مقاطع چوب درخت با حمایت شهرداری کلانشهر کرج کلید خورده، تاکنون موفق به شناسایی تصاویر آکوستیکی از مقاطع آسیب دیده درختان سرپای این شهرستان و پیش بینی مقاومت آنها در برابر تندبادها و بار برف و وزن درخت در جهت تمایل شده است.


در توفان‌ها و تندبادهای اخیر پایتخت و شهرستان کرج تاکنون خسارات جدی ناشی از شکستن و افتادن درختان بر روی مردم، خودروهای شخصی و عمومی و انسداد معابر گزارش شده است. پروژه توموگرافی دانشگاه آزاد اسلامی کرج درصدد است با تکیه بر دانش بومی و فناوری نو، درختان سرزمین پهناور ایران را سرپا نگاه دارد.


ایرانبخش با خشنودی و شعف از عینی شدن دستاوردهای فنی این پروژه، طراحی و ساخت دستگاه بومی و ایرانی توموگرافی (مقطع نگاری) درخت سرپا را در زمره افتخارات کشور و دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد.



دکتر مهران روح‌نیا عضو هیات علمی تمام وقت واحد کرج و مدیر پروژه توموگرافی درختان سرپا هم با تشکر از حمایت‌های دکتر بهروز میرزا رئیس واحد کرج و سازمان مرکزی در راستای تدوین آیین‌نامه‌های حمایتی، گفت: «امکان بومی‌سازی و ساخت تجهیزات Hi Tech همچون دستگاه سی تی اسکن، در بسیاری موارد، خارج از تصور عامه بوده و دستیابی به این تکنولوژی فقط با تائید باری‌تعالی و حمایت دانشگاه آزاد اسلامی میسر شده است.»


وی ادامه داد: «اکنون به جرات و با افتخار اعلام می‌کنیم که این فن‌آوری 100 درصد ایرانی شده است. دستگاه ایرانی توموگرافی درختان سرپا دارای نرم افزار فارسی و اجزای سخت افزاری ساخته شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است. واحد فناور دانش‌بنیان«ارزیابان غیرمخرب دارکوب» وابسته به مرکز رشد واحدهای فناور واحد کرج آماده همکاری با شهرداری‌های سراسر کشور در شناسایی خطرات شکستن و افتادن درختان و حفظ ذخائر زیست محیطی کشور است.»


روح‌نیا خاطرنشان کرد: «این فناوری به شهرداری تهران نیز معرفی شده است که امیدواریم با اعتماد به دانش بومی همکاری جدی این واحد دانشگاهی با شهرداری پایتخت نیز وارد فاز عملیاتی و اجرایی شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب