دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1395 - 15:48

دبیرکل نجباء: سردار قاسم سلیمانی به درخواست عراق نقش مستشاری در همه عملیات‌ها دارد/ حشد الشعبی متأثر از بسیج ایران است

دبیرکل مقاومت اسلامی نجباء گفت که «مقاومت اعتقادی به مرزهای زمینی ندارد و اعتقادشان به مرزهای آسمانی است.»
کد خبر : 113655

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از دفتر رسانه‌ای مقاومت اسلامی نجباء (از گروه‌های مقاومت عراق و سوریه)، نشست خبری شیخ اکرم کعبی صبح امروز یکشنبه در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.


وی در این نشست با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی از عراق در مبارزه با تروریسم گفت: «(گروه های تروریستی) دشمن بزرگی در مقابل ما قرار دارد و کشورهایی که حامی آن‌ها هستند نیز دولت‌های بزرگی هستند.»


این فرمانده بسیج مردمی (حشد الشعبی) عراق افزود: «این گروه‌ها هیچ ارتباطی با اسلام ندارند و آمریکا از طریق قطر، عربستان و ترکیه این گروه‌ها را هدایت می‌کند.»


شیخ اکرم کعبی ادامه داد: «پیروزی‌های بزرگی که به دست آوردیم، در مقابل حمایت‌ها و پشتیبانی‌های بسیار بزرگی که این گروه‌ها دریافت می‌کنند، ثابت می‌کند که ما در مسیر پیروزی هستیم.»


دبیرکل مقاومت اسلامی نجباء عراق گفت: «عربستان از ابتدای جنگ علیه یمن تاکنون هیچ نتیجه‌ای کسب نکرده است، بلکه در باتلاق یمن گیر کرده است، پیش از آن هم کشورهای دیگری در این مخمصه گیر کرده بودند. امروز یمن در مسیر درستی گام برداشته است.»


شیخ اکرم کعبی ادامه داد: «در سوریه آن‌ها روی شکست دمشق ظرف چند ماه حساب می‌کردند، اما چند سال است که سوریه با کمک برخی کشورها مقاومت می‌کند. همین باقی ماندن دولت سوریه، خود یک پیروزی بزرگی است.»


این فرمانده برجسته بسیج مردمی (حشد الشعبی) عراق تاکید کرد: «در عراق هم این تصور را داشتند که نیروهای عراقی برای مبارزه با داعش کافی نیست و آن‌ها نیازمند آمریکا خواهند بود، ولی به لطف خدا نیروهای مردمی حشد الشعبی شکل گرفت که دستاوردهای زیادی به همراه داشت. برای همین می‌بینیم که بعد از پیروزی نیروهای داوطلب مردمی حشد الشعبی، کشورهای غربی با مزدوران‌شان که ما آن‌ها را داعشی‌های سیاسی می‌نامیم به دنبال انحلال حشدالشعبی هستند. برای آزادی مناطق تحت تصرف تروریست‌ها به سال‌ها تلاش نیاز بود اما حشدالشعبی توانسته است که طی این مدت پیروزی‌های بزرگی را به دست آورده و هم‌اکنون به دروازه های موصل رسیده است.»



وی درباره ورود نیروهای ترکیه به سوریه گفت: «امروز رابطه میان ترکیه و اسرائیل روشن شده است و اخوان‌المسمین در ترکیه نماینده کشورهای غربی هستند و اعتقاداتشان همان اعتقادات تکفیری‌ها در سوریه است و ارتباطاتشان با کشورهای غربی را همان ارتباطات تروریست‌ها با غربی‌ها می‌دانیم.»


کعبی افزود: «برای همین ترکیه هم برنامه‌هایی توسعه‌طلبانه در سر دارد و ورورد نیروهایش به جرابلس، یک اشغال‌گری است، همانند کاری که در موصل انجام شد. ترک‌ها با دخالت‌ در سوریه و عراق مرتکب اشتباه شده‌اند و قطعا جواب ما بعد از آزادی موصل دردناک است و این گروه‌ها را مورد هدف قرار می‌دهیم.»


این فرمانده جبهه‌های جنگ علیه تروریست‌های تکفیری درباره ورود احتمالی نیروهای آمریکایی به عراق و پایگاه القیاره گفت: «از ابتدای اشغال عراق و تشکیل ائتلاف ضدداعش هیچ دستاوری ندیدیم بلکه حضور آن‌ها مانع دستاوردهای حشد الشعبی بوده است. ما چندین بار با دولت عراق صحبت کرده و اعلام کردیم که حضور نیروهای خارجی را نمی‌پذیریم، اما فشارهای شدید وارده از سوی داعشی‌های سیاسی و خود آمریکا باعث حضور آن‌ها در القیاره شده است. حتی خود آمریکایی‌ها وقتی با القاعده مبارزه می‌کردند، به اعتراف‌خودشان 90 درصد این شهر نابود شد. اما زمانی که حشد الشعبی وارد شد، خسارات وارد شده بیش از 20 درصد نبود. حشدالشعبی در عملیات‌های خود بسیار مراقب مردم و زیرساخت‌ها است.»


وی افزود: «داعشی‌های سیاسی در عراق با وجود آنکه آمریکا فلوجه را نابود کرد، چیزی نگفتند اما حالا اعتراض می‌کنند، به عملیات‌ها اعتراض می‌کنند. نیروهای حشد الشعبی امروز این امکان را دارند که بدون کمک دیگران موصل را آزاد کنند.»


دبیرکل نجباء درباره نقش پنهانی ثامر سبهان، سفیر عربستان در عراق ناآرامی‌های این کشور گفت: «حشد شعبی از گروه‌های مقاومت مردمی تشکیل شده است. لذا رابطه خوبی میان آن‌ها و آمریکا و اسرائیل و عربستان وجود ندارد. گروه‌های مقاومت توانستند به آمریکا ضربه بزنند. این کشورها برای کل منطقه برنامه دارند و انتظار داشتند که داعش برای مدت طولانی در منطقه باقی بماند، اما ایجاد حشدالشعبی و مقاومت در مقابل آن‌ها موجب شد که برای تضعیف حشدالشعبی تلاش کنند و این موضوع از طریق داعشی‌های سیاسی دنبال می‌شود. به همین دلیل صداهایی برای فروپاشی حشد بلند شده است.»


کعبی تاکید کرد: «سبهان یک شخصیت اطلاعاتی است و نه سیاسی و از ابتدا هم وجود او در عراق مطلوب نبود و تمام فعالیت‌های او در عراق امروز در جهت نادرستی است. کارهای اطلاعاتی او هیچ ارتباطی به فعالیتهای دیپلماتیک ندارد. حضور او سودی برای عراق ندارد و کسانی که اطراف او هستند همان افرادی هستند که خواهان انحلال حشد شعبی هستند.»



وی درباره اینکه اوضاع منطقه به چه سمتی پیش می‌رود و چطور می‌توان در مقابل تحولات خبیثانه ایستاد، گفت: «افکار تکفیری که عقاید مخالف را بر نمی‌تابند هیچ ارتباطی با اسلام حقیقی ندارند. گروه‌های تکفیری به دنبال بد نام کردن اسلام هستند. باید اهداف این پروژه تکفیری را مشخص کنیم و روش نظامی روش اصلی برای مقابله با این تفکر نیست بلکه مقدمه است و برای مبارزه با آن باید اسلام را از نو به آن‌ها نشان داد که جز با وحدت اسلامی میسر نیست و این وحدت می‌تواند پیروزی را به دست اورد. ملت‌های مسلمان باید به وحدت ایمان آورند تا بدینوسیله بر اندیشه تکفیری و حکومت‌های دست نشانده پیروز شوند. اسلام با اندیشه تسامح استوار ماده و نه با اسلحه. نیاز به یک انقلاب فکری داریم تا بتوانیم با این اندیشه تکفیری مقابله کنیم.»


شیخ اکرم کعبی درباره نقش سردار سلیمانی در وحدت مقاومت در عراق گفت: «حضور سردار سلیمانی به درخواست رسمی دولت عراق انجام گرفت. درخواست رسمی به ایران ارسال شده. ایشان در تمام عملیات‌ها حضور مستشاری داشتند و ما به وجود ایشان و همکارانشان نیاز داریم.»


دبیرکل نجباء تصریح کرد: «ما اعتقادی به مرزهای زمینی نداریم و اعتقادمان به مرزهای آسمانی است و قاسم سلیمانی بخشی از جبهه مقاومت در تمام دنیاست.»


وی افزود: «در مقایسه حشد شعبی و ائتلاف آمریکایی می‌توان به عملیات رمادی از سوی آن‌ها و عملیات بیجی فلوجه و تکریت اشاره کرد که بعد از عملیات رمادی هیچ ساختمانی نبود تا پرچم عراق را بر آن بر افرازیم و تا کنون آوارگان بازنگشته اند. اما در مقابل وقتی حشد وارد تکریت شد میزان تخریب کمتر از 20 درصد بود. خسارت غیر نظامی وجود نداشت و مردم دوباره به خانه‌هایشان بازگشتند و تمام زیرساختها سالم است و روند عادی زندگی ادامه دارد و در فلوجه نیز با آزادی هر محله مردم به خانه‌هایشان باز می‌گشتند. حشد الشعبی با خود زندگی می آورد ولی ائتلاف نابودی زندگی را به همراه دارد.»


کعبی درباره آموزش حشد الشعبی از سوی حزب‌الله لبنان گفت: «روابط مستحکمی از ابتدای اشغال عراق وجود داشت و بسیاری از نیروهای ما به‌دست حزب‌الله آموزش دیده‌اند و امروز هم خدمات مشاوره‌ای می‌گیریم.»


وی همچنین درباره تنش‌های سیاسی و استیضاح خالد عبیدی، وزیر دفاع عراق و تاثیر آن بر عملیات موصل تصریح کرد: «ارزیابی ما نشان می‌دهد این برکناری هیچ تاثیری بر عملیات موصل نخواهد داشت. به این دلیل که هماهنگی کامل میان ارتش و پلیس و حشد وجود دارد و فدماندهان و اتاق عملیات پابرجاست.»


این مجاهد مبارز بیان کرد: «جنگ روانی علیه حشد الشعبی از ابتدای مقاومت در مقابل داعش وجود داشته است و باید گفت که این موضوع اثر خود را بر عملیات‌ها گذاشته اما هیچ تاثیری بر روحیه مقاومت نداشته است. پشتیبانی برخی سیاسیون از این جنگ روانی مانع بسیاری از عملیات‌ها شد که اگر نمی‌شد ما امروز شاهد آزادی عراق به طور کامل بودیم. رابطه اهل سنت و حشد الشعبی هم خوب است چراکه از همه طوایف عراقی در حشد الشعبی حضور دارند از جمله سنی، مسیحی و شیعه.»


کعبی ادامه داد: «یکی از نگرانی‌های دشمنان ارتباط اهل سنت با حشد الشعبی در غرب عراق است و به همین دلیل تلاش می‌کنند مانع این ارتباط شوند.»


وی درباره قانون عفو عمومی در عراق توضیح داد: «این قانون باید وجود داشته باشد اما باید مشروط دنبال شود. اکنون بسیاری از افراد هستند که در مقابل آمریکایی‌ها مقاومت کردند. مقاومانی که در زمان اشغال زندانی شدند باید در اولویت قرار گیرند.»


کعبی افزود: «ما نمی‌پذیریم که بهای اشک‌های مادران عراقی و خون‌های عراقی‌ها با تفاهمات سیاسی از بین برود. باید ضامن آزادی مقاومان باشیم ولی اجازه ندهیم دزدها ازاد شوند. طارق هاشمی نیز در راس این تروریست‌ها قرار دارد.»


دبیرکل مقاومت اسلامی نجباء درباره روابط جنبش نجبا و جریان صدر گفت: «رابطه ما با جریان صدر بسیار خوب است. ما با گردان‌های السلام مشارکت خوبی داشته‌ایم که تحت فرماندهی مقتدا صدر هستند.»


وی درباره الگوگیری مقاومت از اندیشه امام خمینی و نقش جنبش‌های اسلامی در آینده منطقه گفت: «امام خمینی فردی مصلح بود که صدها سال از نسل خود جلو بود و ما هم پیرو خط ایشان هستیم. شهیدان صدر هم افتخار به این حرکت در مسیر امام داشتند.»


کعبی درباره حضور نیروهای حشد الشعبی در سوریه گفت: «حشد الشعبی در سوریه نیست بلکه گروه‌های مقاومت و با موافقت دولت سوریه در این کشور هستند.»


وی درباره اینکه زمان شروع عملیات موصل چه زمانی خواهد بود، افزود: «به‌دلایل نظامی نمی‌توانم زمان شروع را اعلام کنم و به‌زودی دولت اعلام می‌کند و قول می‌دهم ظرف مدت کوتاهی این شهر آزاد می‌شود. سران داعش دستوراتی صادر کرده‌اند تا عملیات‌های امنیتی انجام دهند و باید فعالیت‌های فرهنگی خود را افزایش دهیم. پایتخت داعش رقه است و با توافق سوریه اگر بتوانیم در رقه و دیر الزور عملیات‌های خود را ادامه دهیم پیروزی بزرگی است زیرا این شهرها در مرزهای عراق هستند.»


در ادامه نشست، شیخ کعبی درباره اینکه چرا ترکیه از سویی از داعش در سوریه حمایت و از سوی دیگر برای حضور در عملیات موصل تلاش می‌کند، گفت: «ترکیه هم در عراق و هم سوریه تلاش می‌کند حضور داشته باشد و آن‌ها به طور تاریخی به موصل طمع دارند و فعلا حضورشان در موصل محدود است و تلاش می‌کنند حشد وطنی را فعال کنند و همان داعشی‌های سیاسی را تقویت می‌کنند. حشد وطنی پیروزی چندانی به‌دست نخواهد آورد.»


دبیرکل مقاومت اسلامی نجباء در پاسخ به اینکه چرا نظامیان ترک در اقلیم کردستان مستقر شدند گفت: «دولت عراق در مناطق حضور ترکیه حضور نظامی ندارد و این ضعف دولت مرکزی است که مقامات اقلیم توانستند حرف خودشان را به کرسی بنشانند. دلیل ضعف سیاسی موجود نظامی است که آمریکایی‌ها تحمیل کردند بعد از اشغال که نظامی طائفی در این کشور شکل گرفت.»


وی در پاسخ به این سوال که آیا حشد بعد از آزادی موصل باقی می‌ماند و اینکه چقدر از بسیج ایران الگو گرفته گفت: «دلیل پیروزی حشد الشعبی مبتنی بر الگویی بود که از بسیج مردمی در ایران گرفته بود. قانونی که عبادی برای حمایت از حشد صادر کرد مثبت است اما باید روح مقاومت حفظ شود زیرا در غیر اینصورت ممکن است تبدیل به یک جسم بی روح شود. گروه‌های مقاومت بعد از آزادسازی موصل باقی خواهد ماند یا با نام حشد الشعبی یا تحت عناوین دیگر.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب