امضای تفاهمنامه همکاری محیط زیست و انرژی اتمی/ پایش موضوعات محیط زیستی از منظر فعالیتهای پرتویی الزامی شد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم نامه دو سازمان حفاظت محیط زیست و انرژی اتمی گفت: امضای این تفاهم نامه حامل پیام روشن پایبندی فعالیتهای صلح آمیز هستهای کشور با موازین محیط زیست است.
ابتکار افزود: هم افزایی میان تلاشهای دو سازمان برای ارتقاء سطح حفاظت و ایمنی در برابر پرتوها در کشور یکی از موارد مهم این تفاهم نامه همکاری است.
معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر اینکه هم افزایی میان دو دستگاه در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی و اجرایی است، تصریح کرد: اگرچه همکاریهایی میان دو دستگاه از گذشته وجود داشته است اما انعقاد این تفاهم نامه منجر به گسترش این همکاریها به ویژه در زمینههای پایش و نظارت بر پرتوها خواهد شد.
توسعه فناوریهای هستهای منجر به آلودگی آب، خاک و هوا نشود
وی در ادامه با تاکید بر راهبرد ملی در زمینه توسعه فناوریهای هستهای، تصریح کرد: فناوری هستهای در ابعاد مختلف همچون تولید انرژی، تحقیقات و امور درمانی و پزشکی مهم است اما باید حفاظت کافی در زمینه عدم آلودگی آب، خاک و هوا بر اثر توسعه فناوریهای هستهای صورت پذیرد.
ابتکار یادآور شد: استانداردهای سخت گیرانه و کنترل و پایش مداوم باعث میشود تا اطمینان حاصل کنیم که پیشرفت کشور در زمینه هستهای آثار و عواقب سوء بر محیط زیست و سلامت مردم ندارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: کمیته مشترکی به منظور پیگیری امور برای حصول پیشرفت در اهداف تعیین شده از سوی دستگاه موظف به پیگیری و نظارت بر اجرای بندهای این تفاهم نامه است تا نتایج همکاریها را به طور دقیق ارزیابی کند.
وی افزود: سال آینده همین زمان گزارشی از روند اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه و دستاوردهای همکاریهای مشترک دو رسانه که منجر به پیشبرد فعالیت هستهای صلح آمیز کشور همراه با حفظ محیط زیست میشود به اصحاب رسانه ارائه خواهد شد.
الزام پایش موضوعهای محیط زیستی از منظر فعالیتهای پرتویی
علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: این تفاهم نامه ناظر بر همکاری و هم افزایی تلاشهای دو سازمان در امور مربوط به محیط زیست از منظر مسائل و منابع پرتویی و تاسیسات هستهای و همچنین فعالیتهای هستهای در داخل و اطراف کشور است.
وی تاکید کرد: پایش موضوعهای محیط زیستی، همچنین پایش آب، خاک و هوا از منظر فعالیتهای پرتویی، امری الزام آور برای سازمان انرژی اتمی است.
صالحی با اشاره به قانون حفاظت در برابر اشعه، اظهار کرد: ملزم به حفظ مصونیت مردم در برابر فعالیتهای پرتویی و ارائه آگاهیهای لازم به آنها در شرایطی که ضرورت دارد، هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن یادآوری مرکز منطقهای راپمی و عضویت کشورهای حاشیه خلیج فارس در این مرکز برای حفظ محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان، ابراز امیدواری کرد روزی شاهد پایش رادیواکولوژی در این اکوسیستم آبی مهم از سوی همه دکشورهای همسایه باشیم تا بتوانیم در روز مبادا اگر شاهد حادثهای بودیم، آثار مخرب این موضوع را به حداقل برسانیم.
اعلام آمادگی ایران برای ایجاد کنوانسیون ایمنی منطقهای
وی با اشاره به تلاشها و اعلام آمادگی قبلی ایران برای ایجاد کنوانسیون ایمنی منطقهای، گفت: با توجه به ورود کشورهای همسایه ایران در حوزه خلیج فارس به عرصه فعالیتهای صلح آمیز هستهای، ایران آمادگی دارد با ایجاد کنوانسیون ایمنی منطقه که ناظر بر فعالیتهای نیروگاهی کشورهای همسایه و منطقه باشد، فعالیتهای هستهای منطقه را تحت نظارت و کنترل دائمی در چارچوب کنوانسیون منطقهای قرار دهد.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: سازمانهای حفاظت محیط زیست و انرژی اتمی از امروز بیش از گذشته به گسترش و تعمیق پایش و نظارت بر فعالیت پرتویی کشور توجه خواهند داشت.
انتهای پیام/