دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 تير 1395 - 12:41

هاشمی: پاداش ورزشکاران مدال‌آور المپیک 3 برابر شده است/ مظلوم تر از ورزشکاران مربیان هستند

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اگر پاداش ورزشکاران مدال آور در المپیک ۱۰ برابر هم شود باز هم کم است.
کد خبر : 101772

به گزارش گروه ورزشی آنا، کیومرث هاشمی که میهمان برنامه ورزش و مردم بود در مورد چگونگی اعزام کاروان ایران به المپیک 2016 ریو گفت: «افتتاحیه این بازی‌ها روز 15 مرداد برگزار می‌شود و گروه سرپرستی ایران چهارشنبه هفته آینده راهی ریو می‌شوند. کاروان ایران در 18 گروه پروازی به برزیل می‌رود و در 16 گروه به کشور بازخواهد گشت. تمام کارهای پروازی و اعزام انجام شده و البته اقلام مورد نیاز نیز به فدراسیون‌ها تحویل داده شده است.»


وی در خصوص برگزاری جلسه با سرپرستان کاروان اعزامی ایران گفت: «تاکنون بیش از 10 هزار جلسه مدیریتی برای المپیک برگزار شده تا آخرین هماهنگی‌ها برای اعزام و موفقیت در المپیک انجام شود. این برای اولین بار بود که نشست مشترک با سرپرستان انجام شد در این نشست مباحث مختلفی از سوی حاضران در جلسه مطرح شد. تاکاروان ایران هماهنگی بیشتری در مسیر اعزام داشته باشند.»


رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: «به سرپرستان گفتم که اگر بخواهیم یک پازل موفقیت را ترسیم کنیم همه در این موفقیت نقش دارند و در دل پازل هستند. همچنین در این جلسه درباره مسائل مختلفی از جمله امنیت کشور میزبان صحبت و و عنوان شد که برزیل امنیت بالایی ندارد. در ادامه نشست نیز اصغر رحیمی به عنوان سرپرست کاروان اعزامی مسائل مورد نظر را تشریح کرد. به نظرم یک کارگاه نیم روزی خوب بود که برگزار شد و همه اطلاعات در اختیار سرپرستان قرار گرفت.»


هاشمی درباره تعداد ورزشکاران و افراد اعزامی به ریو گفت: «المپیک با بازی‌های آسیایی متفاوت است. در بازی‌های آسیایی اختیار نفرات اعزامی در دست کمیته‌های ملی المپیک هر کشور است. اما برای المپیک ملاک اصلی کسب سهمیه است بنابراین ما نقشی در تعداد سهمیه‌ها نداریم. تا جایی که ممکن بوده سعی کردیم کمیت را در نظر بگیریم و بیشترین نقش را برای مربیان داشته باشیم. تاکنون اعزام 61 ورزشکار قطعی شده و تا چند روز آینده نیز تکلیف دو پرتابگر چکش که سهمیه گرفته‌اند به صورت قطعی مشخص خواهد شد. یک سهمیه نیز در شنا به صورت وایلد کارت (سهمیه آزاد) داریم. این شناگر (نسیمی‌شاد) جوانترین عضو کاروان است.»


وی درباره پاداش‌های درنظر گرفته شده برای مدال آوران المپیکی گفت: «پاداش‌ها را نسبت به دوره قبل سه و نیم برابر کردیم، به هر حال حضور در المپیک و مدال گرفتن کار سختی است. پس اگر کسی موفق به کسب مدال شود کار بزرگی کرده است. قزاقستان 10 برابر ما به ورزشکارانش پاداش می‌دهد.»


رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: «دولت نسبت به دوره گذشته المپیک سکه‌ها را دو برابر کرده است. از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کرده‌ایم و برهمین اساس قرار است به مدال آوران پاداش‌هایی داده شود و استخدام در دولت هم پاداش آنهاست. همه اینها برای ایجاد انگیزه در ورزشکاران است. ما حتی پاداش روی سکو رفتن را نیز دو برابر کرده‌ایم.»


هاشمی عنوان کرد: «پاداش کسب سهمیه 10 میلیون است که معادل آن نیز به کادر فنی داده می‌شود. همچنین در دهکده بازی‌ها و بلافاصله پس از کسب مدال پاداش‌ها را می‌دهیم. این حق ورزشکار است و حتی اگر 10 برابر هم بدهیم بازهم کم است. نکته مهمتر مربیان و اعضای کادر فنی هستند که به نظرم حتی از ورزشکاران نیز مظلوم‌ترند. مربیان زحمت می‌کشند و نقش بی‌بدیلی در موفقیت ورزشکاران دارند. در مجموع افزایش سه و نیم برابری پاداش‌ها حق ورزشکار است. همچنین وزیر ورزش تلاش کرده که مراسم تجلیل بلافاصله بعد از المپیک برگزار شود.»


وی در خصوص حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان و همچنین درگذشت ایرج خدری پیشکسوت بسکتبال که وضعیت خوبی نداشت و دستفروشی می‌کرد گفت: «منابع مالی صندوق حمایت از قهرمانان محدود است و آنها برهمین اساس نیز اعضای صندوق را اولویت بندی کرده‌اند. نگاه اصلی این است که صندوق تبدیل به بانک ورزش شود و این نگاه از ابتدا وجود داشته است.»


رئیس کمیته ملی المپیک افزود: «همچنین برنامه صندوق این است که به سمت درآمدزایی برود و بتواند مسائل اینچنینی را انجام بدهد. ما هم در موضوع این پیشکسوت بسکتبال که دار فانی را وداع گفت آمادگی هرگونه همکاری و کمک لازم را داریم.»


هاشمی در خصوص شانس کسب مدال کاروان ایران در المپیک 2016 خاطرنشان کرد: «پتانسیل مدال‌آوری کاروان کشورمان نسبت به دوره گذشته المپیک بیشتر است البته رنگ مدال از تعداد مدال‌های کسب شده مهمتر است. پیش بینی‌ها را به زمان نزدیک به اعزام موکول می‌کنیم اگرچه در رشته‌هایی همچون کشتی، تکواندو و وزنه برداری قطعاً مدال می‌گیریم و در تیراندازی و دوومیدانی نیز امکان کسب مدال وجود دارد.»


وی درباره تعداد بانوان ورزشکار کاروان ایران گفت: «در 15 دوره قبلی المپیک که ایران شرکت کرده در مجموع 32 ورزشکار زن شرکت کرده بودند اما برای المپیک 2016، 9 نفر موفق به کسب سهمیه شدند و نشان دادند که با وجود محدودیت‌هایی که درپوشش فیزیکی دارند پیشرفت زیادی کرده‌اند. وضعیت بانوان نسبت به دوره‌های گذشته خیلی خوب است. برهمین اساس نیز پرچمدار کاروان را یک بانو انتخاب کردیم و تمام دنیا از پرچمداری زهرا نعمتی به عنوان یک بانوی ورزشکار معلول متحیر خواهد شد.»


رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص اعتبارات درنظرگرفته شده برای آماده سازی کاروان ایران اظهار داشت: «اگر بخواهیم رقم کاملی را بگوییم باید از دو و نیم سال گذشته که کسب سهمیه آغاز شده بود. آمار بگیریم. در این مدت 140 اردوی تدارکاتی خارجی و 105 اردوی داخلی برگزار شده است و مجموع اعتبارات ما برای فدراسیون‌ها در سال‌های 94 و 95 مبلغ 65 میلیارد تومان است.»


هاشمی در خصوص استفاده از البسه یک شرکت چینی برای کاروان اعزامی ایران در المپیک اظهار داشت: «پولی در قبال این لباس‌ها نداده‌ایم. من گفتم که هر شرکت ایرانی که بتواند البسه مورد نیاز را به صورت رایگان در اختیارمان قرار بدهد دستش را می‌فشاریم اما هیچ شرکت ایرانی جلو نیامد. شرکت چینی به اندازه سه میلیارد تومان لباس رایگان داده و حتی هزینه گمرکی نیز برعهده ما نیست. به نظرم اقتصاد مقاومتی این است که ما باری را از روی دوش دولت برداریم.»


وی در خصوص این موضوع که گفته می‌شود رئیس جهانی فدراسیون وزنه‌برداری در تعیین مدال‌های المپیک نقش تعیین کننده دارد، گفت: «این یک فرضیه است که نه می‌توان آن را رد کرد و نه تأیید. در دنیای وزنه برداری دستمان بسته است البته حالا آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) دست فدراسیون‌های جهانی را کوتاه کرده پس این نگاه کمتر وجود دارد. اگر ورزشکاران ما بتوانند رکوردهای خود را در المپیک تکرار کنند می‌توانند مدال بگیرند.»


هاشمی در خصوص میانگین سنی اعضای کاروان ایران خاطرنشان کرد: «جوان‌ترین تیم کاروان تیم تکواندو و مسن‌ترین تیم، دوچرخه سواری است. کاروان ایران میانگین 26.5 سال دارد و این سن پختگی در ورزش است. از میان همه اعضای کاروان ایران 38 نفر در همین سن پختگی هستند.»


وی در پایان در خصوص افت برخی رشته‌ها در کسب سهمیه المپیک عنوان کرد: «در برخی از رشته‌ها همچون والیبال تیراندازی، کشتی، تکواندو، تنیس روی میز و شمشیربازی رشد داشتیم. در شنا، دوومیدانی و دوچرخه سواری نیز تعداد سهمیه‌ها همچون دوره گذشته است اما در تیراندازی با کمان و بوکس سهمیه‌های کمتری کسب شده است. البته برای ارزیابی یک فدراسیون فقط بحث تعداد کسب سهمیه نمی‌تواند ملاک خوبی برای قضاوت باشد. توقع ما در بوکس کسب 4 سهمیه و در تیراندازی با کمان بیش از یک سهمیه بود که محقق نشد. به هر حال باید ارزیابی‌هایمان را بعد از المپیک داشته باشیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب