دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 تير 1395 - 17:00
معاون آموزشی وزارت بهداشت

در آزمون دستیاری محدودیت پذیرش جنسی و سقف سنی نداشته‌ایم

دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برگزاری چهل‌وسومین دوره پذیرش دستیار تخصصی در رشته‌های بالینی پزشکی را رویکردی جدید به ارتقای آموزش تخصصی علوم پزشکی کشور دانست.
کد خبر : 100151

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان جزئیات چهل‌وسومین دوره پذیرش دستیار تخصصی در رشته‌های بالینی پزشکی گفت: «در راستای برنامه‌های تحول آموزش علوم پزشکی، این دوره از آزمون‌ها به نحوی برنامه‌ریزی شد که زمینه‌های ورود افرادی با سطح بالاتر دانش و مهارت را به این دوره فراهم کند.»


دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به برنامه‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی و اهمیت آموزش تخصصی و فوق تخصصی در این برنامه‌ها گفت: «یکی از محورهایی مهم مورد توجه در این برنامه‌ها، بحث ارتقای آزمون‌ها در همه مقاطع به ویژه تحصیلات تکمیلی است.»


لاریجانی گفت: «در همین راستا برنامه‌ریزی‌های متعددی درباره برگزاری آزمون‌های دوره‌های تخصصی و فوق‌تخصصی انجام شد و در شورای آموزش پزشکی و تخصصی نیز تصویب شد.»


معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: «هدف همه برنامه‌های تحول در پذیرش آموزش دستیار، ارتقای سطح آزمون‌ها و ورود افراد با مهارت و دانش بالاتر به دوره‌های تخصصی و فوق‌تخصصی است. برمبنای همین مصوبات در چهل‌وسومین دوره پذیرش دستیار تخصصی در رشته‌های بالینی پزشکی، موفقیت در آزمون سنجش صلاحیت بالینی پایان دوره پزشکی عمومی و پایان کارورزی برای فارغ‌التحصیلان بعد از بهمن 1394 جزء شرایط لازم برای پذیرش دستیاران بود و تائید صلاحیت و رفتار حرفه‌ای از سوی دانشگاه محل تحصیل نیز از جمله شرایطی بود که در پذیرش داوطلبان مورد توجه قرار گرفت.»


او گفت: «در هیچ رشته‌ای محدودیت پذیرش جنسی و سقف سنی پذیرش نداشته‌ایم. انتخاب رشته در 10 رشته انجام می‌شود و داوطلبان می‌توانند این 10 رشته را در همه دانشگاه‌هایی که در رشته مذکور دانشجو می‌پذیرند، انتخاب کنند و محدودیتی در انتخاب رشته محل ندارند.»


لاریجانی با اشاره به افزایش ظرفیت 300 نفری امسال نسبت به سال گذشته گفت: «پذیرش جدیدی در قالب پزشک پژوهشگر با رعایت مفاد آئین‌نامه مربوطه ایجاد شده و مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌هایی که این پذیرش را دارند در سایت سنجش مشخص شده است.»


او گفت: «دروس آزمون به پنج گروه؛ زیرگروه جراحی ماژور شامل: دروس جراحی عمومی و زنان/ زیرگروه داخلی شامل: داخلی و قلب و اپیدمیولوژی بالینی مرتبط/ زیرگروه کودکان شامل: کودکان بهداشت و عفونی و اپیدمیولوژی بالینی مرتبط/ زیرگروه مینور 1 شامل: ارتوپدی گوش و حلق بینی، اورولوژی، چشم و اپیدمیولوژی و آمار و پوست و زیرگروه مینور 2 شامل: آسیب‌شناسی، رادیولوژی، فارماکولوژی، نورولوژی، روانپزشکی و اخلاق پزشکی تقسیم می‌شود. همچنین جدول توزیع سوالات نیز متناسب با حجم درس و کاربرد محتوای درس در دوره پزشکی عمومی تنظیم شده است.»


او با اشاره به نحوه محاسبه نمره کل آزمون نیز گفت: «می‌دانیم در تمام دنیا سوابق تحصیلی از عوامل مهم پذیرش در دانشگاه‌ها است. در آزمون این دوره برای ارتقای پذیرش افراد پذیرفته شده، در نظر گرفته‌ایم تا 10درصد نمره کل پذیرش دستیار با استفاده از نمره پیش‌کارورزی ترازشده و 5 درصد برمبنای معدل ترازشده کل دوره پزشکی عمومی محاسبه شود. البته این تاثیر دو شرط دارد، اولا خود داوطلب باید اعلام تمایل کند که می‌خواهد این 15 درصد در نمره کل او در نظر گرفته شود و دوم اینکه پس از بررسی مرکز سنجش مشخص شود این اعمال برای ایشان تاثیر مثبت دارد.»


او افزود: «اگر این شرایط وجود داشته باشد نمره آزمون کتبی متمرکز کشوری با در نظر گرفتن نمره تراز برای سوالات دروس گروه‌بندی‌شده در پنج زیر‌گروه و تولید نمره تراز نهائی با 85 درصد تاثیر برای محاسبه نمره کل، منظور می‌شود و در غیر این صورت 100 درصد نمره کل براساس نمره ترازشده آزمون پذیرش محاسبه می‌شود.»


لاریجانی گفت: «با تاکید بر اینکه روش نمره‌دهی و ترازسازی نمرات براساس روش‌های علم آمار و سنجش (Measuerment) مقررات کلی آزمون‌های ملی است، تراز معدل ضروریست. چرا که اگر به معدل دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف توجه شود سطح آن یکسان نیست. تراز معدل روشی علمی است که به کمک نمر ه آزمون دستیاری انجام می‌شود و تراز معدل اثر سطح متفاوت دانشگاه در معدل را خنثی می‌کند. سالها است که در وزارت علوم معدل ترازشده کارشناسی دانشجویان از دانشگاه‌ها مختلف در دوره کارشناسی‌ارشد با تاثیر قطعی به میزان 20 درصد و در دوره‌های دکتری هر دو معدل کارشناسی و کارشناسی‌ارشد به میزان 20 درصد، تاثیر قطعی دارد. معدل داوطلبان در دوره پزشکی عمومی براساس روش‌های علمی تراز می‌شود، و تنها 5 درصد موثر است.»


معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: «در این آزمون 14095نفر ثبت‌نام کردند که 7210 نفر زن و 6885 نفر مرد بودند. ثبت‌نام از 29 دی آغاز شد و این زمان 2 بار تمدید شد. آزمون در تاریخ 9 اردیبهشت 95 برگزار و در بازه زمانی دو روزه به اعتراضات رسیدگی شد. در این دوره علی‌رغم وجود برخی مصوبات از قبیل پذیرش با سهمیه مناطق محروم، سهمیه آزاد کاهش‌نیافته و ... کارنامه علمی داوطلبان در تاریخ 12 خرداد 95 بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور قرار گرفت و جمعا 6973 نفر مجاز به انتخاب محل شدند که 3967 نفر زن و 3006 نفر مرد بودند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب