صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳

تصاویر نجومی هجدهم آذر (۸ دسامبر)

امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.
کد خبر : 945189

به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

{$sepehr_key_4071}

تصویر روز skyandtelescope
این عکس توسط فرناندو منزز در سن پدرو دآتاکاما، شیلی ثبت شده است. تاریخ/زمان ثبت عکس ۱۸ آوریل ۲۰۲۳ با تجهیزات Canon ۶ D، لنز Canon ۲۴ mm ۱.۴، پایه Smarteq Pro ثبت شده است. عکس جلوه‌ای مایل به سبز در آسمان به نام AIRGLOW را نشان می‌دهد. این اتفاق زمانی می‌افتد که انرژی خورشید بر مولکول‌های اکسیژن در طول روز تأثیر می‌گذارد. 

در شب این مولکول‌ها دوباره ترکیب می‌شوند و این ظاهر را ایجاد می‌کنند. عکسبرداری از آسمان ۱ نوردهی ۵۹ ثانیه در ISO ۳۲۰۰، f/۳.۵ انجام شد. عکسبرداری از پیش زمینه پشته ۱ نوردهی ۵۹ ثانیه در ISO ۳۲۰۰، f/۳.۵ انجام گرفت. پردازش و ضبط با Adobe Photoshop صورت گرفت.

تصویر روز آژانس ملی تلسکوپ استرالیا

انفجار‌های رادیویی سریع (FRB) سیگنال‌های رادیویی کوتاه و قدرتمندی از خارج از کهکشان ما هستند. ما دقیقاً نمی‌دانیم آنها از کجا آمده اند، اما به ما کمک می‌کنند تا در مورد فضایی که در آن سفر می‌کنند مطالب بیشتری را یاد بگیریم.

پژوهشگران آژانس ملی تلسکوپ استرالیا یک FRB تکراری به نام ۲۰۱۹۰۵۲۰ B را به مدت ۱۷ ماه مطالعه کردند. سیگنال در این مدت بسیار تغییر کرد. علائم را دو بار چرخاند و در فرکانس‌های پایین‌تر وضوح کمتری را نشان داد. این امر به ما می‌گوید که ممکن است یک ناحیه مغناطیسی در نزدیکی FRB وجود داشته باشد که احتمالاً تحت تأثیر ستارگان مجاور قرار گرفته است. 

همچنین FRB دیگری به نام ۲۰۲۳۰۹۳۰ A مورد بررسی قرار گرفت که توسط یک سیستم ویژه در تلسکوپ Very Large Array شناسایی شد. این FRB کمک کرد کهکشان آندرومدا (M ۳۱) کشف شود. به دلیل مسیر منحصر به فرد آن، می‌توان مقدار الکترون‌های موجود در M ۳۱ را بفهمیم. پس از در نظر گرفتن سیگنال‌های کهکشان راه شیری و فضای بین آن، متوجه شدیم که سهم M ۳۱ بین ۸۷-۳۰۵ pc cm^-۳ با ۹۰ درصد اطمینان بود.

با تجزیه و تحلیل این داده‌ها، چگالی‌هاله M ۳۱ را که ناحیه اطراف کهکشان است، تخمین زده شد. بین ۲۸-۲۱۹ pc cm^-۳ پیدا شد. این امر با پیش بینی‌های یک مدل در مورد‌هاله M ۳۱ مطابقت دارد. با این حال، متوجه شدیم که فقط گاز‌های خنک موجود در‌هاله نمی‌توانند اندازه‌گیری‌ها را توضیح دهند، به این معنی که ممکن است یک جزء گاز داغ‌تر نیز وجود داشته باشد.

تصویر روز astronomy

سانتیاگو راموس آویلا این تصویر را از موراتالای اسپانیا گرفته است. ابر‌های گرد و غبار در مزرعه شبیه عقاب هستند. یک ستاره درخشان به نام HD ۱۴۲۲۶۹ نیز در این تصویر ذهنبی به عنوان چشم آن عمل می‌کند. قسمت روشن‌تر میدان به LBN ۱۰ مرتبط است. ابر‌های تیره‌تر، به خصوص در اطراف سر عقاب، LDN ۱۳۴ هستند. این تصویر محصول ۱۶.۸ ساعت نوردهی است و تصویر را با استفاده از یک محدوده ۵ اینچی با فیلتر‌های LRGB نشان می‌دهد.

تصویر روز earthsky

ربع اول ماه به اندازه ۴۳ درصد روشن است. این تصویر در تاریخ ۱۲/۰۷/۲۰۲۴ توسط چاک راینهار در وینسنس، ایندیانا با تجهیزات Nikon D ۸۵۰، Sigma ۶۰۰ mm در لایت روم و فتوشاپ پردازش شده است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر