صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روایتی از مشکلات صنعتگران؛ قطعی برق تا غافلگیری مالیاتی + صوت

فعالان صنعتی معتقدند که قوانین و مقررات ضدونقیض در کشور مانعی برای رونق تولید شده است تا جایی که امروز ظرفیت تولید بسیاری از واحد‌های صنعتی کاهش یافته و همین امر هزینه‌های سربار تولیدکننده را افزایش داده است.
کد خبر : 877934

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پس از همه‌گیری کرونا و وضع قوانین قرنطینه‌ای مشکلات تولید کنندگان و فعالان صنعت رنگ و بوی جدیدی گرفت. مشکلات با نیروی کار و تعطیلی‌های طولانی صنعتگران را به ستوه آورده بود. از طرفی همه‌گیری کرونا تقاضا برای بخشی از کالا و خدمات را نیز کاهش داده بود. اما با اتمام وضعیت اضطراری و کرونا و برگشت تکاپو به جامعه باردیگر برخی مشکلات قدیمی نیز رخ نمودند.

ناترازی تولید و مصرف انرژی در کشور و خشکسالی بار دیگر در اقتصاد خودنمایی می‌کرد. در این بین دولت چاره‌ای به جز اعمال سیاست‌های تنظیم‌گری در حوزه انرژی نداشت. در تابستان با کمبود برق، برای روشن و خنک نگه داشتن خانه‌ها برخی از واحد‌های صنعتی با خاموشی‌های مکرر روبرو می‌شدند. اما آیا مشکلات صنعت به همین موضوع خلاصه می‌شود؟

در پی بروز مشکلاتی مانند قطعی‌های مکرر برق و آب و گاز در مناطق صنعتی برای شنیدن واقعیت امر به گفت‌وگو با تولیدکنندگان نشستیم. اما گلایه های این صنف فراتر از این چنین موضوعات است.

به اعتقاد فعالان عرصه تولید؛ قوانین و مقررات ضدونقیض در کشور خود مانعی برای رونق تولید شده است در این رابطه باید ضمن اصلاح قوانین با محوریت حمایت از تولید، زمان و هزینه صدور مجوز‌ها را هم به حداقل رساند. اشکالات سیستم حمل‌ونقل کشور و هزینه‌های سربارتا افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی هم یکی از سد‌های جدی رونق تولید در کشور است.

امروز ظرفیت تولید بسیاری از واحد‌ها کاهش یافته و همین امر هزینه‌های سربار تولیدکننده را افزایش داده است. اگر با کاهش رکود در بازار ظرفیت واحد‌های تولید افزایش پیدا کند به‌طور حتم هزینه‌های سربار تولید کاهش خواهد یافت.تغییر مدام نرخ ارز و سایه سنگین آن بر اقتصاد کشور نیز باید مدیریت شود، چراکه امروز تولیدکننده نمی‌داند آیا کالایی را که امروز می‌فروشد فردا توان تولید آن را دارد یا خیر. علاوه بر این موارد، رکود بازار را هم باید سرمنشأ تمام مشکلات تولید دانست که این موضوع خود متاثر از کاهش قدرت خرید مردم است.  

در ادامه ۴ تن از فعالان بخش صنعت کشوردر حاشیه آخرین روز از برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت تهران نظر خود را درخصوص علت به وجود آمدن رکود در صنایع و واحد‌های تولیدی کشور و راهکار برون رفت از این شرایط را عنوان کرده‌اند.

تولید تحت فشاراست

میرابراهیمی یکی از تولیدکنندگان صنعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا دررابطه با مشکلاتی که برای تولید دارند گفت: کارگاه ما در یکی از بهترین شهرک‌های صنعتی ایران واقع است، اما در تابستان هفته‌ای دو روز برق نداشتیم. نمی‌توانیم روزی که برق نداشتیم و کار نکرده‌ایم به کارگر حقوق ندهیم و یا کالای وعده داده شده را دیر به مشتری تحویل دهیم. از طرف دیگر درمیانه دست و پنجه نرم کردن با قطعی برق هر دو سه هفته یکبار خبر از قطعی گاز و آب هم می‌رسید.

وی در ادامه تاکید کرد: با این شرایط تولید از همه جهت تحت فشار هستیم و از ماه که حدود ۲۶ روز کاری دارد، حدود ۸ یا ۹ روز را از دست می‌دهیم. در زمینه سرمایه‌ای نیز تاکنون با تکیه بر توان شخصی کارکردیم، اما برای توسعه قطعا نیاز به حمایت دولت است.



خودمان برق تولید می‌کنیم!

قربانی یکی دیگر از تولیدکنندگان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا مشکلات خود را این‌گونه بیان نمود: اول به ما گفته بودند برق یک روز درهفته قطع می‌شود، اما گاهی قطعی برق دو روز در هفته هم اتفاق می‌افتاد. پس از این قطعی‌های مکرر، به ما قول تامین گازوئیل در صورت تهیه ژنراتور دادند؛ پیرو این موضوع ما اقدام به تهیه ژنراتور دیزلی به مبلغ حدودا ۵۰۰ میلیون تومان کردیم.

وی ادامه داد: زمانی که برای پیگیری سوخت مراجعه کردیم عنوان شد که کنتور‌های برق مجموعه باید مورد بررسی قرار بگیرد و پس از بازدید اعلام کردند کنتور‌ها باید ۳ زمانه یا همچین چیزی باشد. نهایتا چرخه این بهانه‌جویی‌ها به طریقی ادامه پیدا کرد که ترجیح مجموعه بر فراموش کردن پیگیری سهمیه سوخت قرار گرفت.

 

در پایان اداره مالیات غافلگیر می‌کند

احمدی مدیرعامل یکی دیگرازشرکت‌های تولیدی گفت: ما به علت کار با کارخانجات دولتی و تغییر قوانین چک درگیر مشکلات عدیده‌ای برای ضمانت‌نامه‌ها و مباحث اعتباری شده‌ایم. با توجه به این‌که شرکت‌ها با سقف ضمانت‌نامه روبه رو هستند و این‌که هم‌اکنون رقم انجام پروژه‌ها بسیار بالا رفته است؛ علاوه بر پرداخت هزینه‌های هنگفت انجام ضمانت، شرکت‌ها با مشکل پرشدن سقف ضمانت نامه نیز مواجه هستند. به همین دلیل لازم است که دولت برای کمتر شدن سختگیری‌ها در این موضوع چاره اندیشی کند.

وی در ادامه گفت: نوسانات نرخ ارز با توجه به پروسه زمانی طولانی تایید پروژه توسط کارفرما برای ما باعث مشکلات بسیاری می‌شود. به این صورت که ما رقمی را با توجه به نرخ ارز به کارفرما ارائه می‌دهیم، اما طی زمان چند ماهه تایید پروژه توسط به نگاه با شرایطی مواجه می‌شویم که دیگر انجام آن پروژه صرفه اقتصادی ندارد. به همین دلیل کنترل نوسانات بازار ارز از واجب‌ترین تمهیدات است.

احمدی در توصیف دیگر مشکلی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: برخی از تجیزات ما از کشور‌های اروپایی طی حدودا ۵ یا ۶ هفته وارد گمرک کشور می‌شود، اما حدودا ۲ برابر این زمان طول می‌کشد تا بتوانیم تجهیزاتی که وارد کرده ایم را از گمرک ترخیص کنیم. این موضوع باعث می‌شود ما برای تحویل به موقع محصول دچار مشکل شویم و حتی گاهی به پرداخت خسارت نیز محکوم می‌شویم.

مدیرعامل این شرکت تولیدی ادامه داد: یکی از معضلات ما بحث‌های بیمه‌ای و مالیاتی است. گاهی اوقات ما زمانی که برای تمدید کارت بازرگانی مراجعه می‌کنیم، براساس ماده ۱۸۶ با وجود بدهی مالیاتی و عدم تمدید کارت بازرگانی به همین دلیل مواجه می‌شویم و حدودا ۲ ماه زمان تلف می‌شود. دلیل این اتفاق هم این است که در بحث محاسبه مالیات گاهی با ورود و تایید هزینه‌ها به‌صورت سلیقه‌ای برخورد می‌شود.

قوانین از پایه مشکل دارد؟!

تولیدکننده دیگری نیز با اشاره به شرایط سخت تولید به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: قبل از این‌که به مشکلات تولید برسیم باید در مورد دلایل وجود آن‌ها تحقیق کنیم. قوانین بانکی و مالیاتی به نوعی در ضدیت با تولید هستند. منابع مالی کشور به جای سرازیر شدن به عرصه تولید به سمت دلالی می‌رود. باید قوانین به گونه‌ای اصلاح شوند که تولیدکننده محترم شمرده شود و هزینه‌های کشور از مالیات تولید کنندگان تأمین شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت تولید
ارسال نظر