رژیمهای گیاهی سالم میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مردان کاهش دهد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، بر اساس مطالعهای که اخیراً در مجله BMC Medicine منتشر شده است، رژیم غذایی سرشار از غلات کامل، سبزیجات و حبوبات و غلات تصفیه شده، آب میوهها و قندهای افزوده کم ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مردان کاهش دهد. این مطالعه نشان داد که مصرف یک رژیم غذایی گیاهی با کاهش خطر ابتلا به این بیماری مرتبط است.
جی هی کیم، نویسنده و گزارشگر گفت: سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در سراسر جهان است و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در طول زندگی یک در ۲۳ برای مردان و یک در ۲۵ برای زنان است. اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده است که رژیمهای غذایی گیاهی ممکن است در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند، تأثیر کیفیت تغذیهای غذاهای گیاهی بر این ارتباط نامشخص بوده است. یافتههای ما نشان میدهد که خوردن یک رژیم غذایی گیاهی سالم با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است.
محققان دانشگاه کیونگ هی، کره جنوبی دریافتند که در میان جمعیت ۷۹۹۵۲ مرد آمریکایی، افرادی که بالاترین میانگین روزانه غذاهای سالم گیاهی را مصرف میکنند، ۲۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند. مقدار غذاهای گیاهی سالم با این حال، نویسندگان هیچ ارتباط قابل توجهی بین کیفیت تغذیه رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در میان جمعیت ۹۳۴۷۵ زن آمریکایی شناسایی نکردند.
جیهی کیم گفت: ما حدس میزنیم که آنتی اکسیدانهای موجود در مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل میتواند با سرکوب التهاب مزمن که میتواند منجر به سرطان شود، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
از آنجایی که مردان بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند، پیشنهاد میکنیم که این میتواند به توضیح اینکه چرا خوردن مقادیر بیشتر غذاهای گیاهی سالم با کاهش خطر سرطان روده بزرگ در مردان مرتبط است، اما نه زنان، کمک کند.
نویسندگان دریافتند که ارتباط بین کیفیت تغذیه رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در مردان بر اساس نژاد و قومیت متفاوت است. در میان مردان ژاپنی آمریکایی، خطر ابتلا به سرطان کولورکتال برای افرادی که بیشترین مقدار مواد غذایی گیاهی سالم را در روز مصرف میکردند، ۲۰ درصد کمتر از افرادی بود که کمترین مقدار را مصرف میکردند.
در میان مردان سفیدپوست، افرادی که بیشترین میزان مواد غذایی گیاهی سالم را مصرف میکردند، ۲۴ درصد کمتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف میکردند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ داشتند. نویسندگان هیچ ارتباط قابل توجهی بین رژیمهای غذایی گیاهی و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در میان مردان آفریقایی آمریکایی، لاتین تبار یا بومی هاوایی شناسایی نکردند.
جی هی کیم گفت: ما پیشنهاد میکنیم که ارتباط بین رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردان ژاپنی آمریکایی و سفیدپوست به دلیل تفاوت در سایر عوامل خطر سرطان روده بزرگ بین گروههای نژادی و قومی قویترین بوده است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید این موضوع مورد نیاز است.
برای بررسی رابطه بین رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال، نویسندگان دادههای جمعآوریشده از بزرگسالانی را که بین سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۶ از هاوایی و لسآنجلس، ایالات متحده برای مطالعه گروهی چند قومیتی انتخاب شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. به طور متوسط، شرکتکنندگان مرد ۶۰ سال سن داشتند؛ و شرکت کنندگان زن در ابتدای دوره مطالعه ۵۹ ساله بودند. ۲۴۱۳۸ (۳۰.۲%) مرد شرکت کننده ژاپنی آمریکایی، ۲۰۶۶۳ (۲۵.۸%)، ۱۹۱۹۸ (۲۴.۰%) لاتین تبار، ۱۰۳۸۱ (۱۳.۰%) آفریقایی آمریکایی و ۵۵۷۲ (۷.۰%) بومی هاوایی بودند.
شرکت کنندگان مصرف معمول غذا و نوشیدنی خود را در طول سال گذشته گزارش کردند و نویسندگان ارزیابی کردند که آیا رژیم غذایی آنها سرشار از غذاهای گیاهی است که آنها را به عنوان سالم طبقه بندی کرده اند - مانند غلات کامل، میوه ها، سبزیجات و حبوبات - یا ناسالم - به عنوان مثال، تصفیه شده غلات، آب میوه، و قندهای افزوده شده - نسبت به سایر شرکت کنندگان.
آنها سپس با استفاده از دادههای به دست آمده از ثبت سرطان، میزان بروز موارد جدید سرطان کولورکتال را تا سال ۲۰۱۷ محاسبه کردند. نویسندگان سن شرکت کنندگان، سابقه خانوادگی سرطان کولورکتال، BMI، سابقه سیگار کشیدن، سطح فعالیت بدنی، مصرف الکل، استفاده و درمان مولتی ویتامین و دریافت انرژی روزانه را در نظر گرفتند. آنها همچنین استفاده شرکت کنندگان زن از درمان جایگزینی هورمون را در نظر گرفتند. ۴۹۷۶ شرکت کننده (۲.۹%) در طول دوره مطالعه به سرطان کولورکتال مبتلا شدند.
محققان هشدار میدهند که ماهیت مشاهدهای مطالعه آنها به نتیجه گیری در مورد رابطه علی بین مصرف غذای گیاهی و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال اجازه نمیدهد. آنها همچنین اثرات مفیدی که غذاهایی مانند ماهی و لبنیات ممکن است در کاهش خطر سرطان روده بزرگ داشته باشند را در تجزیه و تحلیل خود در نظر نگرفتند.
علاوه بر این، از آنجایی که رژیم غذایی شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه ثبت شد، آنها ممکن است نماینده رژیم غذایی آنها در طول زندگی نباشند.
نویسندگان پیشنهاد میکنند که تحقیقات آینده برای بررسی عوامل ژنتیکی و محیطی که میتوانند بر ارتباط بین مصرف غذای گیاهی و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال بین گروههای نژادی و قومی تأثیر بگذارند، مورد نیاز است.
انتهای پیام/