صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
گروهی از محققان دریافتند؛

بهره مندی از هوش مصنوعی برای ردیابی بیماری‌های نادر ژنتیکی

فناوری هوش مصنوعی می‌تواند اختلالات نادر ژنتیکی را زودتر از پزشکان تشخیص دهد.
کد خبر : 827779

به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در فیلم «آواتار» از یک سیستم هوش مصنوعی برای ضبط حرکت شخصیت‌های آن استفاده می‌شد، حال محققان از این سیستم برای ردیابی بیماری‌های نادر استفاده می‌کنند. این سیستم می‌تواند حرکات بدن را تجزیه و تحلیل کند و اختلالات حرکتی را دو برابر سریع‌تر از پزشکان تشخیص دهد.

به گفته «والریا ریکوتی»، یکی از اعضایی که روی توسعه جدید این سیستم کار می‌کند: «نتایج بسیار شگفت‌انگیز است. این سیستم تاثیر بزرگی روی تشخیص و توسعه داروهای جدید برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها دارد.»

این سیستم به مدت ۱۰ سال در حال توسعه بوده که در دو مطالعه جداگانه روی بیماران مبتلا به آتاکسی فریدریش (FA) و دیستروفی عضلانی دوشن (DMD) آزمایش شده است. آتاکسی فردریش نام بیماری ژنتیکی است که علائم آن از دست دادن کنترل نقص گفتاری و نارسایی‌های قلبی و عصبی است. آتاکسی از بیماری‌های نورولوژیکی است که با ناهماهنگی در حرکات، بی ثباتی در استقرار بدن، ناهنجاری در راه رفتن همراه است. دیستروفی عضلانی دوشن هم یک بیماری پیشرونده نادر است که در نهایت تمام عضلات ارادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و عضلات قلب و تنفس را در مراحل انتهایی درگیر می‌کند.

محققان معتقد هستند که ایده استفاده از این سیستم از نظر تشخیص بیماری مزایای زیادی نسبت به روش‌های سنتی دارد. این سیستم حرکات ظریفی را که انسان نمی‌تواند ببیند را تشخیص می‌دهد و این قابلیت را دارد که آزمایش‌های بالینی را تغییر دهد و تشخیص و نظارت بر بیماران را بهبود ببخشد. همچنین این پتانسیل را دارد که آزمایش‌های مربوط به تاثیر دارو را تسریع کند و هزینه آن‌ها را کاهش دهد. با کمک این سیستم می‌توان داروهای بیشتری را روی بیماران با صرف هزینه کمتر آزمایش کنند.

**تشخیص زودهنگام برای بیماری‌های ژنتیکی اهمیت بسیاری دارد

تیمی از محققان دیگر در کالج امپریال انگلیس این سیستم را روی بیماران مبتلا به آتاکسی فریدریش آزمایش کردند و دریافتند که این سیستم می‌تواند بدتر شدن بیماری را تا ۱۲ ماه آینده پیش‌بینی کند و این زمان بیش از نیمی از زمانی است که معمولا یک پزشک متخصص نیاز دارد. تیم دیگری از محققان نیز این سیستم را روی پسران مبتلا به دیستروفی عضلانی دوشن آزمایش کردند و دریافتند که می‌تواند تاثیر حرکت آن‌ها را در ۶ ماه آینده بسیار دقیق‌تر از یک پزشک پیش‌بینی کند.

در حال حاضر هیچ درمانی برای FA یا DMD وجود ندارد و تشخیص زودهنگام برای نظارت بر این بیماری‌ها بسیار مهم است. در FA از هر ۵۰ هزار نفر یک نفر و DMD سالانه ۲۰ هزار کودک را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. فناوری جدید می‌تواند با ارائه تشخیص زودهنگام، امید زیادی به کسانی که از بیماری‌های ژنتیکی ناتوان‌ کننده رنج می‌برند و درمان‌های آسانی ندارند، ارائه دهد. زیرا هر چه این بیماری‌ها زودتر تشخیص داده شود، بیماران شانس بیشتری برای مدیریت موثر بیماری‌های خود دارند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر