صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۰

سلول‌های مغزی به بهبود خواب کمک می‌کند

سلول‌های مغزی در ناحیه خاصی روند خواب را تنظیم و به بهبود آن کمک می‌کند.
کد خبر : 643357

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، خواب یکی از اصلی‌ترین ارکان سلامتی است و انسان برای بهبود سلامت جسم و روح خود باید به خواب خود اهمیت ویژه‌ای بدهد. همچنین خواب در کیفیت زندگی انسان نقش کلیدی دارد.


بعضی از افراد قبل از خواب روتین خاصی دارند و قبل از رفتن به رختخواب یک لیوان شیر می‌نوشند و مسواک می‌زنند. مطالعات نشان داده است که بسیاری از حیوانات قبل از خواب رفتارهای معمولی انجام می‌دهند، اما در این مطالعه محققان مکانیسم‌های عصبی‌-زیستی را مورد بررسی قرار دادند که به‌واسطه روال‌های قبل خواب در مغز فعال می‌شود.


دانشمندان آزمایش‌های بسیار قوی روی موش‌ها انجام دادند. مطالعه جدید محققان از دانشگاه میشیگان، آن‌چه را که قبل از خواب در مغز می‌گذرد به‌طور کامل روشن کرده است. این یافته‌ها بینش جدیدی به دانشمندان درباره بخش‌هایی از مغز می‌دهد که نشان می‌دهد چگونه سلول‌های مغزی بر روند خواب تأثیر می‌گذارد.


دانشمندان برای آغاز بررسی‌های خود فعالیت عصبی را در موش‌ها به مدت ۲۰ دقیقه قبل از رفتن به خواب مشاهده کردند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که روند خواب با رفتارهای قبل از خواب مرتبط است. این تحقیق روی گروه‌های خاصی از نورون‌ها در ناحیه‌ای از مغز به‌نام «هیپوتالاموس» انجام شد. هیپوتالاموس غده‌ای است در مغز که دستگاه عصبی را با کمک غده هیپوفیز به دستگاه غدد درون‌ریز متصل می‌کند. این بخش از مغز بر فرآیندهای مختلف تأثیر می‌گذارد.


محققان نتیجه گرفتند در مطالعات مجموعه‌های عصبی گسترده و عمدتا «گلوتاماترژیک» را در هیپوتالاموس جانبی شناسایی کردند. سیستم گلوتاماترژیک در روند تکاملی انسان بسیار موثر است و در مغز انسان شروع به رشد و تکامل می‌کند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: مغز خواب بی خوابی
ارسال نظر