صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۵ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰

تأثیر رژیم غذایی بر افزایش خشونت کشف شد

محققان حوزه تغذیه و سلامت می‌دانند که بسیاری از افراد جامعه گرسنگی مغزی را تجربه می‌کنند، این امر عملکرد شناختی و تنظیم احساسات آنها را مختل می‌کند.
کد خبر : 627235

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، طی سال‌های گذشته اظهارات احساسی، غیرمنطقی و حتی انفجاری در گفتمان عمومی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. سیاستمداران در بحث‌های قانون‌گذاری توهین‌ها را تحمل می‌کنند، دانشمندان ایمیل‌ها و توئیت‌های حاوی تهدید و توهین دریافت می‌کنند. تشدید در لفظ‌های خشونت‌آمیز در برخی موارد به رسانه‌های اجتماعی نسبت داده می‌شود اما عوامل دیگری در تغییر سبک‌های ارتباطی وجود دارد.


محققان حوزه تغذیه و سلامت می‌دانند که بسیاری از افراد جامعه گرسنگی مغزی را تجربه می‌کنند، این امر عملکرد شناختی و تنظیم احساسات آنها را مختل می‌کند. یافته‌ها نشان می‌دهد که این امر ناشی از کمبود مواد غذایی کلان مانند پروتئین، چربی‌ و کربوهیدارت نیست و افراد به اندازه کافی این مواد را دریافت می‌کنند. درواقع غفلت از ریزمغذی‌ها مانند مواد معدنی و ویتامین‌هاست که باعث بروز رفتارهای خشونت‌آمیز می‌شود.


بخش عمده‌ای از مواد غذایی مصرف افراد را محصولات فوق فرآوری‌شده تشکیل می‌دهند که عاری از هر گونه ویتامین و مواد معدنی هستند. محصولات فوق فرآوری‌شده شامل نوشابه، تنقلات، غلات صبحانه و ناگت مرغ می‌شود. این مواد شامل مقادیر کمی از چند ریزمغذی هستند مگر این که غنی‌سازی شده باشد اما حتی در این حالت نیز میزان ریزمغذی‌ها بسیار کم است. تحقیقات حاکی از آن است که۶۷ درصد کالری دریافتی کودکان دو تا ۱۹ سال و ۵۷ درصد کالری دریافتی بزرگسالان از محصولات فوق فرآوری‌شده است.


رژیم غذایی نقش کلیدی در سلامت جسمانی انسان ایفا می‌کند چراکه کیفیت رژیم غذایی با سلامت مزمن مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قبلی عروقی مرتبط است. با این حال عموم مردم آگاهی زیادی درخصوص تاثیر تغذیه بر سلامت مغز ندارند. با توجه به این که مصرف مواد غذایی در جوامع امروزی به سوی محصولات فوق فرآوری‌شده پیش می‌رود، لزوم توجه به مصرف ریزمغذی‌ها بسیار مهم است چراکه نبود آنها در بدن انسان منجر به بروز اختلالات در سلامت روان به‌خصوص خشم انفجاری، خلق‌وخوی ناپایدار و تحریک‌پذیری می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر