صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
علم در سایه رمضان/ ۱۵؛

نوشیدن بیش از اندازه آب در وعده سحر نیاز بدن به مایعات را تأمین می‌کند؟

برخی از مسلمانان تصور می‌کنند نوشیدن بیش از اندازه آب در وعده سحر تمامی نیاز بدن به مایعات را رفع می‌کند.
کد خبر : 577546

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در روزهای طولانی ماه مبارک رمضان نیاز بدن به آب افزایش یافته و از همین رو روزه‌داران باید پس از افطار و در فاصله زمان مجاز به خوردن و آشامیدن به اندازه کافی مایعات نوشیده تا در طول روز احساس تشنگی نکرده و سطح آب بدن تا حد خطرناکی کاهش نیابد.


برخی از مردم تصور می‌کنند نوشیدن چند لیوان آب در مدت زمانی کوتاه تمام نیاز بدن به مایعات را در ماه رمضان برطرف کرده و دیگر احساس تشنگی نمی‌کنند ولی متخصصان تغذیه و طب اسلامی چنین باوری را نادرست دانسته و حتی نوشیدن زیاد آب در وعده سحری را خطرناک عنوان کردند.


نوشیدن بیش از اندازه آب در سحر چه آسیبی به بدن می‌زند؟


عزت‌الله فاضلی‌مقدم، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: «نوشیدن زیاد آب در وعده سحر باعث آسیب به بافت معده و بروز بیماری سوءهاضمه می‌شود. در ماه رمضان بهتر است روزه‌داران پس از افطار به جای نوشیدن حجم زیادی چای، قهوه و سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار از آب یا آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنند تا سطح مایعات بدن تنظیم شود. اگر فرد روزه‌دار چند لیوان آب را تنها در وعده سحری بنوشد بدن فرصت جذب این حجم آب را نداشته و مقدار قابل توجهی از آن دفع می‌شود در نتیجه برای جلوگیری از تشنگی باید حداقل ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر نوشیده شود.»


لیموترش، هندوانه، میوه‌های تابستانی و خاکشیر از جمله خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی هستند از تشنگی افراد روزه‌دار جلوگیری کرده و به حفظ مایعات در بدن کمک می‌کند. توصیه می‌شود افراد روزه‌دار از نوشیدن چای پررنگ خودداری کنند زیرا این نوشیدنی تشنگی را تشدید می‌کند. نباید فراموش کردن کاهش شدید آب در بدن بسیار خطرناک است و حتی می‌تواند فرد را به حال کما ببرد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر