صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۵ آذر ۱۳۹۹
تاریخچه و کارویژه‌های «گروه ویژه اقدام مالی»-3؛

شاخصه‌های اجرایی FATF در خدمت سیاست خارجی آمریکا/ وقتی شفافیت در حوزه بانکی و مالی ابزار فشار اقتصادی کاخ سفید می‌شود

دولت آمریکا در راستای سیاست‌های تحریمی خود ساختار FATF را به خدمت گرفته تا علاوه بر نظارت بر کشورهای مورد هدف، کنترل شبکه بانکی و مالی آن‌ها را در اختیار بگیرد.
کد خبر : 548276

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مسعود براتی؛ گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و سیاست خارجی آمریکا دو پدیده بسیار مرتبط با یکدیگر هستند و به نظر می‌آید سیاست‌ها و مأموریت‌های FATF با سیاست‌ها و اولویت‌های دولت تنظیم می‌شوند. درباره سیاست خارجی آمریکا باید به این نکته توجه کرد از سال 2001 تاکنون، یعنی بعد از حوادث 11 سپتامبر که موضوع مقابله با تروریسم در آمریکا به‌طور گسترده مطرح شد، مشاهده‌ می‌شود دولت آمریکا ابزار جدیدی را برای حفظ منافع و اهداف سیاست خارجی‌ خود به کار می‌گیرد و آن موضوع مقابله با تأمین مالی (Financing) است.



دیوید کوهن، معاون اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا


«دیوید کوهن»، معاون اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا و از شخصیت‌های اصلی و مؤثر دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در زمینه تحریم‌ها می‌گوید: هرچه در فضای واقعی رخ می‌دهد، مابه‌ازا و تراکنش بانکی را به‌دنبال دارد و اگر در مسیر جریان مالی‌اش اختلال ایجاد یا با تأمین مالی آن مقابله شود، می‌توان آن پدیده را تحت تأثیر قرار داد.


به همین دلیل در حوزه سیاست خارجی آمریکا پدیده‌ «تحریم هدفمند» (Targeted Sanctions) مطرح شد که هدف ابزار یا سیاست مذکور این بود که با تأمین مالی افعالی که از نظر آمریکا مغایر یا تهدیدکننده منافع ملی‌ است، مقابله کند. برای اعمال تحریم هدفمند باید بتوان روابط مالی گروه، بازیگر یا کشور هدف را شناسایی کرد. بنابراین شناسایی روابط مالی موضوع مهمی است تا به این وسیله بتوان با تأمین مالی‌ مقابله کرد.



کوهن به صراحت می‌گوید: برای اینکه تحریم‌هایمان مؤثر باشد و به نتیجه دست یابیم، باید شفافیت در حوزه بانکی و مالی وجود داشته باشد و این دو به یکدیگر مرتبط هستند، زیرا اگر بتوانید روابط مالی را شفاف کنید و با ردیابی مالی، ذی‌نفع نهایی روابط مالی را زیرنظر بگیرید، اگر ذی‌نفع نهایی در لیست تحریم شما قرار داشت، متوجه می‌شوید باید روابط مالی را هدف قرار دهید و مختل کنید.




بیشتر بخوانید:


FATF چگونه به فراگیر شدن و هدفمند کردن تحریم‌ها کمک می‌کند؟




آمریکا از سال 2001 لیست تحریم موسوم به  «حامیان مالی تروریسم» (SDN) را ایجاد کرد و اگر به وب‌سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا رجوع شود، بخش مربوط به تحریم‌ها وجود دارد و به‌راحتی می‌توان به فهرست «حامیان مالی تروریسم» که مخفف  «Specially Designated Nationals» است، دسترسی یافت و افراد و نهادهایی که داخل آن قرار گرفته‌اند، مشاهده کرد.


حفظ‌ این ساختار برای تحقق سیاست خارجی آمریکا بسیار مهم است و تحریم‌های مالی، چه تحریم‌های هدفمند و چه تحریم‌های فلج‌کننده، برای سیاست خارجی آمریکا بسیار اهمیت دارد و ابزار راهبردی شناخته می‌شود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر